|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Oszajca nie wierzy w cuda
Autor |
Wiadomość |
Awa
|
Oszajca nie wierzy w cuda
Nie tak ,że we wszystkie ale w te ,,maryjne"oraz w cuda Jana Pawła Drugiego:) http://www.fakt.pl/Jezuita-Nie-wierze-w-cuda-Jana-Pawla-II,artykuly,101579,1.htmlCytuj: Kto chce niech wierzy. Ja nie muszę - mówi w wywiadzie udzielonym "Gazecie Wyborczej" ojciec Wacław Oszajca, jezuita oraz Cytuj: Nie muszę wierzyć, że francuska zakonnica została uzdrowiona za przyczyną Jana Pawła II, tak samo jak nie muszę wierzyć w objawienia w Lourdes - wyjawił nieoczekiwanie duchowny. W zasadzie to podzielam wątpliwości Oszajcy ale to trochę tak jakby strzelał Kościołowi w kolano.
|
Pn kwi 18, 2011 15:23 |
|
|
|
|
Rojza Genendel
|
Re: Oszajca nie wierzy w cuda
Dlaczego? Ja myślę że to właśnie może zbliżyć do religii osoby o racjonalnym światopoglądzie, dla których "cuda" to zabobony.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pn kwi 18, 2011 16:11 |
|
|
majka_1
|
Uważam, że warto wierzyć w cuda, ponieważ one naprawde istnieją. Dlaczego Oszajaca ma wątpliwości? Przecież uzdrowienie zakonnicy przez Jana Pawła II jest potwierdzone.. Ja bym nie miała z tym wątpliwości co do uznania tego czynu za cud
|
Wt kwi 26, 2011 10:14 |
|
|
|
|
dejricz
|
Nie Oszajca, tylko ojciec Oszajca, to że chodzi po cywilnemu, czego nie popieram ale u jezuitów tak się przyjęła, to nie znaczy że przestał być księdzem. Poza tym ja też nie będę czcił Jana Pawła II i uważam Go za najgorszego papieża w dziejach Kościoła. Pozdrawiam.
|
Wt kwi 26, 2011 11:03 |
|
|
Login2
|
Cytuj: Ja bym nie miała z tym wątpliwości co do uznania tego czynu za cud Bo przyjmujesz autorytet za prawdę.
|
Wt kwi 26, 2011 11:04 |
|
|
|
|
dejricz
|
dejricz napisał(a): Nie Oszajca, tylko ojciec Oszajca, to że chodzi po cywilnemu, czego nie popieram ale u jezuitów tak się przyjęła, to nie znaczy że przestał być księdzem. Poza tym ja też nie będę czcił Jana Pawła II i uważam Go za najgorszego papieża w dziejach Kościoła. Pozdrawiam. P.S. Ale oczywiście jakikolwiek by nie był to zawsze jest to zastępca Jezusa Chrystusa i należy Mu się posłuszeństwo jak Jezusowi.
|
Wt kwi 26, 2011 11:05 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Poza tym ja też nie będę czcił Jana Pawła II i uważam Go za najgorszego papieża w dziejach Kościoła. Pozdrawiam. Mnie samego jakoś szczególnie nigdy "nie ciągnęło" do JPII w porównaniu do innych Polaków, ale to stwierdzenie to chyba jakaś prowokacja...
|
Wt kwi 26, 2011 11:40 |
|
|
WebCM
|
Cytuj: uważam Go za najgorszego papieża w dziejach Kościoła Dlaczego tak sądzisz? Rozwiń swoją wypowiedź - podaj argumenty. Dlaczego inni byli lepsi? Cytuj: Nie muszę wierzyć, że francuska zakonnica została uzdrowiona za przyczyną Jana Pawła II, tak samo jak nie muszę wierzyć w objawienia w Lourdes - wyjawił nieoczekiwanie duchowny. Wiara w cuda nie jest konieczna. Ma do tego prawo. GW jak zwykle robi sensację
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Wt kwi 26, 2011 13:52 |
|
|
dejricz
|
Przepraszam ludzie, pisałem to w silnym wzburzeniu, Jan Paweł II jest oczywiście święty, mam czasami takie chwile ze mnie wszystko denerwuje i czasami coś palnę, ale oczywiście przegiąłem, przepraszam. Nie dorastam papieżowi do pięt w Jego świętości. Wybaczcie i jeśli to możliwe proszę o skasowanie poprzedniego postu, żeby nie gorszyć. Raz jeszcze przepraszam Was.
|
Wt kwi 26, 2011 20:19 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|