Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Następna strona
 Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"? 

Tak 46%  46%  [ 64 ]
Nie 46%  46%  [ 64 ]
Mam inne zdanie, które wyrażę poniżej. 8%  8%  [ 11 ]
Liczba głosów : 139

Autor Wiadomość

Post Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Cawilian napisał(a):
Dobra byłaby nadlatująca czarna dziura. Nie do zaobserwowania... w ostatniej chwili zobaczylibyśmy efekty soczewkowania grawitacyjnego (por. 2P 3,10; Iz 34,4) i nastąpiłby koniec.

Czy to nie zależy z jaką prędkością by nadlatywała ?

So lis 17, 2012 15:07
trino napisał(a):
Cawilian napisał(a):
Dobra byłaby nadlatująca czarna dziura. Nie do zaobserwowania... w ostatniej chwili zobaczylibyśmy efekty soczewkowania grawitacyjnego (por. 2P 3,10; Iz 34,4) i nastąpiłby koniec.

Czy to nie zależy z jaką prędkością by nadlatywała ?

Szybciej niż Kubica

So lis 17, 2012 15:20
Cawilian napisał(a):
Dobra byłaby nadlatująca czarna dziura

:D Może by i była dobra.
Dobry czarny humor być dobry.

So lis 17, 2012 15:28

Qwerty, szczekam na odpowiedz :), ewentualnie od innych, ktorzy mają pojęcie o proroctwach czy objawieniach dotyczących tego tematu

So lis 17, 2012 16:05

beldex napisał(a):
Qwerty, czekam na odpowiedz :), ewentualnie od innych, ktorzy mają pojęcie o proroctwach czy objawieniach dotyczących tego tematu

Jeśli chodzi o orędzia Adama-Człowieka to informacje o nich umieściłem tutaj:http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=46&t=31061&start=90

Co do tego jak interpretować zapisy z Apokalipsy -obawiam się, że nie dam Ci zadowalającej odpowiedzi.
W komentarzu do Ap. jest napisane, że księga ta nie jest chronologicznym zapisem ciągu wydarzeń i coś w tym jest, przynajmniej w jakiejś części.

Zauważ, że większość tych najbardziej "apokaliptycznych" strasznych wizji można przyporządkować wielu wydarzeniom w historii. Ot chociażby porządek rzeczy - wojna - głód - śmierć (jeźdźcy apokalipsy w uproszczeniu) w historii zdarzał się tysiące razy.

Tak więc nie jestem w stanie Ci powiedzieć, jak to zinterpretować. Jeśli chcesz dotrzyj do źródła - sam poczytaj

So lis 17, 2012 22:34

Qwerty2011 napisał(a):
Zauważ, że większość tych najbardziej "apokaliptycznych" strasznych wizji można przyporządkować wielu wydarzeniom w historii.

oczywiście, ale jeszzce nigdy nie bylo wydarzenia, które polozyloby kres życiu 2/3 ludzkosci, a takie prorokuje św Jan i jeszzce nie jest uprawomocniony globalny rząd, który wg tez Apokalipsy ustanowi obowiązek czipowania się co w nastepnej kolejnosci bedzie warunkiem handlu " nikt nie bedzie mógł kupic ani sprzedać".
A jesli chozdi o chronologię, to rzeczywiście nie jest najwazniejsze, która pieczęć została odpieczętowana predzej ani który jeżdziec nadjechal pierwszy :) natomiast wazne jest że na naszych oczach wypełniają sie główne proroctwa tyczące czasów ostatecznych spisane kilka tysięcy lat temu- np. ks. Daniela, czy tez w ewangeliach i Apokalipsie.

Spróbuję zapoznać się z wizjami Adama i porównać z Biblią a za jakiś czas podziele się wnioskami, pozdrawiam, Mysza
dzieki za poprawkę w dobrej wierze ale mialo być szczekam;)

N lis 18, 2012 12:21

beldex napisał(a):
a takie prorokuje św Jan i jeszzce nie jest uprawomocniony globalny rząd, który wg tez Apokalipsy ustanowi obowiązek czipowania się co w nastepnej kolejnosci bedzie warunkiem handlu " nikt nie bedzie mógł kupic ani sprzedać".

Nie przywiązywałbym się do tej myśli o czipowaniu - bo to wprost z Apokalipsy nie wynika. Może okazać się, że znamię bestii, to będzie zupełnie coś innego (osobny temat http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=27&t=20008)

Ciekawe jest natomiast wyjaśnienie słynnego 666 w orędziach Adama-Człowieka:
Cytuj:
"Ten duch antychrysta rozwijał się już, Moje kochane dzieci, od kiedy nastąpił podział
między Kościołem a synagogą szatana. Ona to do tej pory prześladuje Mojego Boskiego Syna i
Jego Kościół oraz tworzy systemy zniewolenia, fałszywej wolności oraz prześladowania.

To pierwsza liczba „6”, gdyż część tych, którzy uważają się za dzieci Abrahama, a nimi nie są, opowiedziała się za władzą ziemską, odrzucając królewską władzę Mojego Boskiego Syna – to oni stwierdzili, że poza Cezarem nie mają króla! Poprzez posiadanie ziemskiej władzy i wpływ
na nią mają w rękach to wszystko, co kształtuje społeczne życie narodów.

Z jej łona wyłoniła się kolejna symboliczna liczba „6” – wyznawców fałszywego proroka,
szerząca nienawiść i otwartą walkę przeciwko chrześcijaństwu. To ci, którzy używają miecza,
by podbić świat dla swojego boga.

I trzecia liczba „6”, która wywodzi się z tych dwóch, to szerzące się kłamstwo o boskości
człowieka – to zwodnicze nauki, które niszczą prawdę o prawdziwym pochodzeniu człowieka.
One wprowadzają zamęt w umysłach wielu, ponieważ z pozoru są dobre, ale prowadzą do
zguby; to one tworzą fałszywych proroków, wykorzystując magię i ciemność."

https://docs.google.com/file/d/0Byz4W0IRCo1bMjY3MDRjNDMtNDE2ZC00YmY1LThiNWYtYmQyODVlMDU2NzAx/edit?pli=1

N lis 18, 2012 21:55

Qwerty2011 napisał(a):
Nie przywiązywałbym się do tej myśli o czipowaniu - bo to wprost z Apokalipsy nie wynika. Może okazać się, że znamię bestii, to będzie zupełnie coś innego

To nawet nie to że wynika, ale jest wyraznie objawione: Potem ujrzałem inną bestię ( fałszywy prorok),,,która czyni wielkie znaki....i sprawia,ze wszyscy....otrzymują znamię na rękę prawa lub czoło i że nikt nie może kupić i sprzedac kto nie ma znamienia- imienia bestii lub lizcby jej imienia …...666. przeczytaj uwaznie, bo ja poskracałam Ap 13:11 to sam zobaczysz, jak się wszystko tzryma kupy, zrezsta nie może być inaczej.
W tym miejscu uczulę Cie szczegolnie na Ap 22:19... a jeśli by ktos odjąl cos ze słów księgo tego proroctwa, to Bóg odejmie jego dział w drzewie zycia.....

troche się dziwię wyjasnieniu 666 przez Adama, ponieważ z tego co się dowiedziałam to Adam żyje teraz a takie wyjasnienia to ja czytałam dawno temu- co najmniej 20 lat temu z ośrodka katolickiego w Niemczech, a pózniej kilkakrotnie z ust nauczających o czasach ostatecznych innych kosciołów niż katolickie, ale niewykluczone że Adam otym nie wiedzial i jego proroctwa maja być tu i teraz.

Pn lis 19, 2012 13:15

beldexbis napisał(a):
To nawet nie to że wynika, ale jest wyraznie objawione: Potem ujrzałem inną bestię ( fałszywy prorok),,,która czyni wielkie znaki....i sprawia,ze wszyscy....otrzymują znamię na rękę prawa lub czoło i że nikt nie może kupić i sprzedac kto nie ma znamienia- imienia bestii lub lizcby jej imienia …...666. przeczytaj uwaznie, bo ja poskracałam Ap 13:11 to sam zobaczysz, jak się wszystko tzryma kupy, zrezsta nie może być inaczej.

Ten cytat o numerze bestii jest chyba najbardziej znany z Apokalipsy (osobiście najbardziej ugrzęzła mi w pamięci wersja angielska z płyty Iron Maiden "The Number of the Beast" :-D )
Według mnie ta interpretacja z orędzi Adama-Człowieka w żaden sposób nie kłóci się z tym, co jest w Apokalipsie.
To przecież, ci którzy wykreują bestię, będą równocześnie doprowadzać do uzależnienia ludzi od siebie.

Mi z kolei chodzi o to, że nie musi to być wcale (technicznie) akurat chip wszczepiany pod skórę. Może ten chip to diabelska ściema (wszyscy już czekają na niego) a tutaj tylnymi drzwiami wprowadzi się coś innego, jeszcze gorszego.

Pn lis 19, 2012 13:38
Qwerty2011 napisał(a):
Nie przywiązywałbym się do tej myśli o czipowaniu - bo to wprost z Apokalipsy nie wynika. Może okazać się, że znamię bestii, to będzie zupełnie coś innego

Ja odnoszę wrażenie że masoneria już zakłada powoli pętle aby zniewoiloć wszystkich ludzi. Do czipów wcale nie jest już daleko. Np. T-mobile już się reklamuje z komórkowymi portfelami. Jest to odzywyczajanie ludzi od własnej gotówki której masoneria nie może kontrolować, a o to też będzie chodziło w czipowaniu ludzi. Do tego ta obrzydliwa masońska reklama, epatująca nagością, gdzie raklamuje się ludzi chodzących nago jak by to była norma na ulicach. Takimi rzeczami karmi się dziś małe dzieci. Chore. Bank BPH w grudniu wporowadza testowe bankomaty na odciski palców, bez kodów itp, a następnie stare będa takimi zastępowane. Masoneria działa bardzo szybko, aby ludzi jak najbardziej zniewolić i kontrolować.

Pn lis 19, 2012 13:55

Ja osobiście uważam że podział między złem a dobrem nie przebiega tak po prostu że źli to są Masoni, a dobrzy to Katolicy. Jeden jest wróg szatan i to on zwodzi całą ludzkość. Myślę że nawet i w szeregach masonerii jest wiele osób mających Boga w sercu lub chociaż takich których uda się Panu Jezusowi doprowadzić do raju.

Wt lis 20, 2012 14:18

Sam już nie wiem co mam myśleć co chwile słyszę coś innego. Nie wiem w co już mam wierzyć i co robić. Czy zapasy robić i się chować czy lepiej wyjść i od razu się wystawić, żeby się potem nie męczyć.

Wt lis 20, 2012 15:21
jaca napisał(a):
Sam już nie wiem co mam myśleć co chwile słyszę coś innego. Nie wiem w co już mam wierzyć i co robić. Czy zapasy robić i się chować czy lepiej wyjść i od razu się wystawić, żeby się potem nie męczyć.

Najlepiej nie słuchaj, skoncentruj się na życiu, pracy/nauce i staraj się zawsze wybierać dobro.

Wt lis 20, 2012 15:38

Czip czy nie czip ale Janowi zostalo objawione jako ( pzrynajmniej tak mamy pzretłumaczone) ZNAMIE.
Myslę, że nie moze być nic gorszego niż czip który bedzie nas lokalizował, nie mówiąc juz o tak szatańskich metodach jak psychiczna manipulacja. Przeszlo 20 lat temu, moze juz i nawet 30 9 po przyjezdzie z misji p0lskiej w Niemzcech) jak dzieliłam się tymi przerażającymi praktykami to budzilam smiech, dziś już wiekszosc ludzi sie nie smieje.

Jaca i inni! czytajcie krok po kroku Apokalipsę, i wtedy porównujcie z objawieniami współczesnymi. Nie możemy sie bać, bo jak bac się naszego kochanego Jezusa, którego zobaczymy twarzą w twarz:)
Qwerty, czytałeś o fałzsywym proroku na usługach bestii? Ap 13:11 jeżeli tak to chciałabym cos uzupełnić
ponieważ jak czytamy antychryst zostanie smiertelnie postrzelony w glowę (ap 13:3, 13:14), dozna cudownego uzdrowienia i wielu ludzi uzna jego boskość to umozliwi fałszywemu prorokowi funkcjonowanie jako fałszywy DuchSw w falsyfikacie Trójcy
- szatan bedzie odgrywał rolę Ojca
- antychryst wystapi jako Syn
szatan bedzie zmuzsał luzdi by przyłaczyli sie do fałszywego ruchu uwielbienia, niektórzy ludzie będa tak urzezceni antychrystem że bez przymusu uznaja jego boskość.

To wszystko mozna przeczytać w Biblii, nie musimy słuchaś setki sprzecznych wizji ale trzymaś sie slowa Bożego.
oczywiscie nie neguję proroctw Adama, myslę, że Bóg może a nawet musi mówic pzrez współczesnych luzdi bo widzi, że Jego dzieci nie czytają Objawienia, które dał nam przez Jana 2 tys lat temu!

Wt lis 20, 2012 17:57

jaca napisał(a):

Spokojnie! Po prostu trzeba się dużo i systematycznie modlić za siebie i innych - szczególnie grzeszników. Wydaje mi się, że jest jednak sporo szansy na to, że za naszego życia nie będzie jednak żadnej Apokalipsy - że modlitwą uda nam się na tyle pokrzyżować plany złu, ze będzie musiało odłożyć swoje bestialskie działania na czasy innych pokoleń.

beldexbis napisał(a):
To wszystko mozna przeczytać w Biblii, nie musimy słuchaś setki sprzecznych wizji ale trzymaś sie slowa Bożego.
oczywiscie nie neguję proroctw Adama, myslę, że Bóg może a nawet musi mówic pzrez współczesnych luzdi bo widzi, że Jego dzieci nie czytają Objawienia, które dał nam przez Jana 2 tys lat temu!

Może i czytamy objawienia biblijne, ale przecież to dobrze, że Jezus jest z nami przez cały czas, także w takiej bardziej namacalnej formie mówi do nas. Jesli tylko mamy pewność, że objawienie jest prawdziwe, że w dłuższym czasie przynosi dobre owoce, to czemu nie, to skarbnica mądrości i pokrzepienie!

Nie mam przekonania, czy wizje są sprzeczne. Są raczej fragmentami puzzli, których na razie nie potrafimy umieścić we właściwym miejscu. Ale jeśli się zacznie - wtedy będzie już wiadomo, co do czego pasuje.

Bądźmy z Jezusem blisko a on będzie blisko z nami. Co może być gorszego od śmierci duszy? NIC Więc jej nie uśmiercajmy a wszystko inne będzie dla nas wybawieniem.

Wt lis 20, 2012 22:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Następna strona