Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Soul33 napisał(a): Oczywiście masz rację, ale nigdy nie jest dobrze, gdy ktoś zanadto uprzykrza innym korzystanie z forum. To nie uprzykrzaj innym życia i nie wchrzaniaj się do tematów ze swoimi ckliwymi uwagami ad personam, bo to tylko rozwala tematy.
|
Pn mar 18, 2013 20:28 |
|
|
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Soul33 napisał(a): frater, nie, oczywiście nie może być żadne PW. Po prostu nigdy więcej nie rzucaj oskarżeń, których nie masz zamiaru udowadniać. Miej też jakiś umiar i nie przekraczaj granic kultury w wyciąganiu czyichś brudów (gdyby nawet były prawdziwe - chociaż obecnie trzeba założyć, że nie są).
Otto, w przyszłości najlepiej nie sugeruj żadnego związku z satanizmem komuś, kto sobie tego nie życzy. Tak będzie prościej. @Soul33. Nie do końca rozumiem co ma wnosić Twój wpis i czy występujesz jako rozjemca, czy też sędzia usiłujący obciążyć winą dwie strony, choć podstaw ku temu brak? Wyjaśniam zatem: - nie użyłem terminu "satanizm", lecz "szatanizm". To nie jest tożsame i pomimo nie uwzględnienia - jeszcze - przez leksykografię, w nieformalnym obiegu odnosi się do (graniczącego ze stanem patogennym) przypisywania innym nieuzasadnionych związków z satanizmem i wyszukiwaniu takowych gdziekolwiek się da. (Patrz pewne grupy sympatyków RM i suspendowanego ks. Natanka). A samo słowo ma zabarwienie żartobliwe. Wiele postów @fratra jest nacechowanych taką misją szukania złego i zachętą/gotowością do egzorcyzmowania - nieprawdaż? - "...wyciąganiu czyichś brudów (gdyby nawet były prawdziwe - chociaż obecnie trzeba założyć, że nie są"). Nie uważam aby zasadne było dywagowanie czy pomówienie mojej osoby jest/nie jest zgodne z prawdą. - pomówiony zostałem na forum publicznym. @frater nie przedłożył jakichkolwiek materiałów uzasadniających jego zarzuty. - lubię żarty i granicę tolerancji mam rozszerzoną maksymalną, lecz bezpodstawne insynuacje usera przekroczyły zasady kultury i dobry smak! Oczekuję zatem również publicznego wycofania oskarżeń i stosownych przeprosin ze strony @fratra.
W braku takowego wnoszę o podjecie działań przewidzianych wobec osób naruszających normatywy Regulaminu forum.
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Pn mar 18, 2013 20:46 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
A avatar ze zdjęciem to skąd masz?
Tam masz nieco inne ujęcie.
Nadto Ty sam zasugerowałeś moją Ewangelizację na siłę. Skąd o tym wiesz?
Nadto mam i inną ... ale ona nie podlega weryfikacji i upublicznienia.
Nie pisałbym jawnie o Tobie i zachowywałem się długo powściągliwość mimo żeś racjonalista i mam na względzie Twoją poprawę, ale Twoje wycieczki pod moim adresem doprowadziły do zmiany mego stanowiska w Twej materii. I jak mnie zbulwersujesz i nadal będziesz prowokował, a Moderacja wyrazi na to zgodę to poświęcę czas i poszukam trochę przykładów Twojej `radosnej Twórczości` także tej z SB. Bo z forum tego okultystycznego to możesz usunąć i teraz. Ale archiwum SB nie usuniesz.
Nadto są świadkowie Twej bytności, których mogę zaprosić - okultystów może trochę popieścić to forum - więc nie wiem, czy będą chętni - ale Misjonarze jak - Siloam na pewno się zgodzi dać świadectwo. Mogę zaprosić, ale pod zmienionym nickiem też osobę Posługującą z tego forum z prawami moderatora.
Zawsze dobro danej Duszy jest dla mnie najważniejsze. Ale nie mogę milczeć jak do mnie stosujesz inne kryteria. Zresztą wiedza ta nie podlega Tajemnicy Spowiedzi Sakramentalnej. Więc możemy tu śmiało o tym dyskutować.
Zacznijmy od avatara skąd pochodzi? I kto w sieci się nimi podobnymi posługuje? I na ilu forach - podaj przykłady także te z historii
Jeżeli udowodnisz swoją niewinność publicznie Cię przeproszę tym kolorem.
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 21:50 przez frater, łącznie edytowano 2 razy
|
Pn mar 18, 2013 21:24 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
Przede wszystkim – nic Panu do tego gdzie kto się loguje, czy nie loguje, gdzie ma jakie konto, co pisze itp. Jakakolwiek ewentualna wirtualna działalność Otta, czy jakiegokolwiek innego użytkownika, jest tylko i wyłącznie Jego sprawą! Zabieraj Pan tego swego przydługiego fraterowego nosa ze spraw, które Pana w ogóle nie powinny obchodzić... i sio 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pn mar 18, 2013 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Nadto Ty sam zasugerowałeś moją Ewangelizację na siłę. Skąd o tym wiesz? Nadto mam i inną ... ale ona nie podlega weryfikacji i upublicznienia.
Nie musiał wiedzieć, ale teraz już wie...odsłoniłeś się. frater napisał(a): ale Twoje wycieczki pod moim adresem doprowadziły do zmiany mego stanowiska w Twej materii. Król jest nagi, więc trzeba się ratować rzucając w kogoś błotem? frater napisał(a): I jak mnie zbulwersujesz i nadal będziesz prowokował prawda aż tak mocno zabolała? Widać Otto jest dość przenikliwy i Cię przejrzał.
|
Pn mar 18, 2013 21:51 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@Panna_Funia Ponoć chciałaś odpocząć od tego forum na pewien czas o ile dobrze zrozumiałem  . Rozumiem, że ów czas już minął.  @VAL Cytuj: Nie musiał wiedzieć, ale teraz już wie...odsłoniłeś się. Postował na ten temat - jest tam data i czas. Skąd miał tą wiedzę? Ja jestem czysty. Wszędzie jestem sobą. Można mnie cytować do woli z różnych forów także tych hiper niebezpiecznych. Występuję głównie jako frater, fraterx, fratris i inne. Jestem tam w celu Posługi także Charyzmatami. Znanmy jestem też wśród homoseksualistów. Im tez pomagam i Ewangelizuję. Także i wśród innych upadających grup. Zawsze jestem sobą.
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 22:02 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 18, 2013 21:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Postował na ten temat - jest tam data i czas. Skąd miał tą wiedzę? Ponieważ Soul33 zareagował alergicznie- możesz mi przesłać na PW link do "wybryków" kogoś kogo oskarżasz, ze i na tym forum pisze pod nickiem Otto_Katz?? Czasem jest to zbieg okoliczności Fraterze... frater napisał(a): Można mnie cytować do woli z różnych forów także tych hiper niebezpiecznych. No dobrze, ale nie uznasz tego za prowokowanie i próbę wyprowadzenia z równowagi? frater napisał(a): Także i wśród innych upadających grup. Zawsze jestem sobą.
I niech tak będzie. Jednakże fakt, że na wielu forach posługujesz zwiększa prawdopodobieństwo, że możesz kogoś przypadkowego skojarzyć z userem z innego forum bezpodstawnie. Takie ryzyko istnieje.
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 22:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 18, 2013 21:59 |
|
 |
Panna_Funia
|
frater->Cytuj: @Panna_Funia Ponoć chciałaś odpocząć od tego forum na pewien czas o ile dobrze zrozumiałem  . Rozumiem, że ów czas już minął.  Mogę sobie odpoczywać, albo mogę sobie pisać. Jak mam ochotę. Swoje plany mogę dowolnie modyfikować, w zależności od potrzeb.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pn mar 18, 2013 22:04 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@Val Soul33 dostał ode mnie PW. Tobie nie mogę dać ze względów ... . Nie mogę Cię narażać na niebezpieczeństwo - to nie zabawa. I można stracić nawet życie - satanisci składają ofiary z ludzi i jedzą ludzkie organy. Poproś Soul`a. Niech da Ci na własną odpowiedzialność. Nadto musi też być odpowiedni stan Ducha, by `nie popłynąć` tam, więc tym bardziej Ci odradzam. Musisz jeszcze umocnić się w Wierze. @Panna_Funia Wiem. To tylko taka ciepła dygresja  .
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 22:16 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 18, 2013 22:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję za troskę. Wszelkie duchy, węże, potwory, zombie i im podobni mi nie straszni. Frater napisał(a): I można stracić nawet życie - satanisci składają ofiary z ludzi i jedzą ludzkie organy. Tak mi w życiu brakuje ekstremalnych wrażeń że chętnie podejmę się takiego wyzwania, co by później wnukom opowiadać mrożącą krew w żyłach historię. Mamy tu na forum taką jedną satanistkę, ale ona ani nie gryzie, ani nie składa ofiar z ludzi, nie rzuca uroków, cukierków na Hallowen nie wymusza, ani nawet nie zabija wzrokiem- no która gazeta taką historię ode mnie kupi??  Acha- co Cię tak boli w tym co Otto_Katz pisze?
|
Pn mar 18, 2013 22:13 |
|
 |
Panna_Funia
|
Nie no, to zaczyna być jakaś paranoja  Co to w ogóle ma być? Jakieś polowanie na czarownice?  Analizowanie i omawianie na forum publicznym, kto gdzie się udziela w necie i co pisze? Ja oczywiście wierzę w to, co mówi Otto, ale to totalnie bez znaczenia. Bo takie sytuacje w ogóle nie powinny mieć miejsca. To jest tylko i wyłącznie sprawa Otta, i niczyja więcej, gdzie i w jakim charakterze się udziela. Wścibstwo i bezczelność niektórych naprawdę nie zna granic 
...to be who I am
|
Pn mar 18, 2013 22:19 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Nie wiesz co mówisz.
A satanistki to tu żadnej nie czuję poza jednym błądzącym - i ocierającym się o nożowników (te niższe pospolite warstwy wyznawców `tego z ogonem`), ale jak czuję to On się kiedyś Nawróci.
Więc moim marzeniem jest mu pomagać.
@Panna_Funia Jak Otto będzie drążył ten temat to w obronie własnej też będę drążył. I obnażę Go dla powagi tego forum.
ps i wycofanie nicku też nic nie pomoże na SB, które nota bene nie jest widoczne dla czytelników niezarejestrowanych.
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 22:34 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 18, 2013 22:24 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Val, dostałem link do strony glownej jakiegos forum i to wszystko. frater, skrót SB to jakieś forum, tak? Pisz jaśniej. Otto, niektórzy mogą być wrażliwi na kwestie wszelkich skojarzeń z satanizmem. Dlatego w niektórych przypadkach proponuję dać sobie spokój, nawet w żartach (a wiadomo, że to były żarty i zarzuty fratera nie nadawałyby się do udowodnienia). Nie traktuj tego, co napisałem, jak formalnego upomnienia moderatora. Ten dział moderuje Asienkka, a ta sprawa nie wydaje mi się tak nagła (kto to traktuje powaznie?), aby trzeba było natychmiast reagować, więc moze poczekasz? Wszak to nie zając. frater napisał(a): Jeżeli udowodnisz swoją niewinność Ale Ty, frater, to się zastanów nad sobą, bo czegoś tak durnego dawno nie czytałem. Wiesz w ogóle który mamy wiek? Poza tym, czy Kościół zweryfikował Twoją "łączność z górą"? Wszystkie badania zrobione?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn mar 18, 2013 22:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 No hej, na PW link do strony? Frater podał dość sporo wskazówek, aby samodzielnie ją znaleźć. Żadnych tam rewelacji o jedzeniu ludzkich organów nie ma  Miałam nadzieję, że wskazał konkretny nick, aby sprawdzić ile lat świetlnych dzieli oba nicki  . Frater skończ z tymi żartami, bo przeginasz.
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 22:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 18, 2013 22:32 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
SB - shoutbox
Nie weryfikował też tej łączności u bł Jana Pawła II.
OK. Kończę, chyba że z `uporem maniaka` będę `wywołany do tablicy`.
Rozumiem, że Tobie Soul33 już nic nie podawać skoro upubliczniasz PW. (dziwna praktyka)
|
Pn mar 18, 2013 22:35 |
|
|
|