Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Val->
Cytuj:
I znowu wracamy do Fullera :P. Part II

Bo Fuller jak bumerang :P

Cytuj:
Przecież nie będę co miesiąc truć moderacji, żeby załatwili wreszcie od dawna wyczekiwaną przeze mnie opcję "czarnej listy" :P.

Ano właśnie. To by jakoś tam sprawy różnorakie między userami pozałatwiało. Ale też nie sądzę, że do końca. Bo niektórzy uwielbiają odnosić się do postów właśnie tych, którzy wyjątkowo mocno ich irytują (vide: moje osobiste 'rycerstwo' :p ). Nie wierzę, że CL tu zadziała :no:

Zresztą sama nie dodałabym bym wszystkich, z którymi rozmów unikam, na CL. Czasami obserwuję potyczki innych forumowiczów z moimi nie-ulubieńcami ;-) , i brak postów jednej ze stron pozbawiłby mnie tej przyjemności... :twisted:

Niemniej są sytuacje, gdzie Czarna Lista by się naprawdę przydała.

...to be who I am

Pn cze 03, 2013 21:26

Alus, przeoczyłaś chyba moje pytanko. Bądź łaskawa odpowiedzieć kochanieńka :comk2:
viewtopic.php?p=753581#p753581

Śr cze 05, 2013 13:11

zefciu napisał(a):
O ile Ty Jajko jeszcze czasem muskasz koniuszkami palców rzeczywistość i próbujesz przynajmniej dyskutować merytorycznie (choć w wątku o niedzieli przed dyskusją merytoryczną ze mną po prostu uciekłeś)...

viewtopic.php?p=754586#p754586

Muskam rzeczywistość...niezłe! Ja bezlitośnie ściskam dyskutantów w imadle rozumowania. No ale taki akruk to dysponuje prasą hydrauliczną o sile nacisku 1MN.
A z dyskusji nie uciekłem tylko komplpetnie nie rozumiałem co Twoje wpisy miały wspólnego z tematem.

Pn cze 10, 2013 7:29
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):
Alus napisała:"...dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za milion złotych"
Demagogia i bzdura sięgająca szczytu Himalajów, poza tym to świadczy również o tym,że Alus chciałaby,aby kolejny Cyba z Platformy pozbawił życia prezesa.

To smutne, ze nie potrafisz już normalnie rozmawiać ...

Pozostaję przy swojej opnii o Alus niezależnie jakich epitetów i niesprawiedliwych ocen będzie w stosunku do mnie używała, to oczywiście dotyczy również Ciebie.
Alleluja i do przodu alleluja i pod prąd :brawo:
P.S.Rozumiem waszą frustrację, gdyż nareszcie Platforma zaczyna upadać i już się nie podniesie, NARESZCIE!!! :brawo:

Smutne, ze w twoim wieku brak i kultury i dystansu do siebie i swiata. Jak ty wnuki wychowujesz?

A jesli chodzi o "nasza" frustracje, to na pewno jest mniejsza niz twoja (kolejna) euforia, ze przyjdzie zbawca - Prezes i da gicie raj na ziemi.
Masz duze szanse na kolejne rozczarowanie.

Wt cze 18, 2013 12:13
Jajko napisał(a):
Ja bezlitośnie ściskam dyskutantów w imadle rozumowania.
Stajesz w szranki z Rutusem w konkursie na najbardziej nadętego dyskutanta?
Cytuj:
A z dyskusji nie uciekłem tylko komplpetnie nie rozumiałem co Twoje wpisy miały wspólnego z tematem.
Na jedno wychodzi - moje wpisy Ci nie pasowały do tezy, więc na nie nie odpowiedziałeś. Jak to uzasadnisz, to sprawa drugorzędna.

Śr cze 19, 2013 6:42
Kael! Zadałeś pytanie:"Jak ty wnuki wychowujesz"? Czyżbyś nie wiedział, że od wychowania dzieci są rodzice???
P.S.Dziękuję Ci, że często swoimi komentarzami doprowadzasz mnie do śmiechu, a śmiech to zdrowie.

Śr cze 19, 2013 7:35

Panna_Funia napisał(a):
Barnaba->
Cytuj:
Wy mówicie jak dzielicie ludzi, a ja mówię co owi dzieleni ludzie na to. Takie dziwne? Tylko dzielić ludzi wolno?

A skąd Pan wie, co owi dzieleni ludzie na to? Pan jest w ilości jeden, więc wypowiadaj się Pan za siebie. A najlepiej z jakimś rozwinięciem wypowiedzi, bo taki komentarz z rozrechotaną emotką, kompletnie nic nie wnosi do dyskusji.

Już zgłosiłem to moderacji. Proponuję ignorowanie takich trollowatych wypowiedzi i niewdwanie się w dyskusję, bo to niczego nie wnosi, a tylko raduje trolla.

N cze 23, 2013 13:40

Barnaba napisał(a):
Cytuj:
To nie jest grożenie tylko oświadczenie, że poważne oszczerstwo (o ile nim jest, bo może faktycznie inteligencja amerykańska popierała stalinizm, tylko ja o tym nie wiem) zostanie zgłoszone moderacji.
Jaasne. Za chwilę każesz mi udowadniać że w ZSRR budowano komunizm...
Poczytaj Suworowa, poczytaj Roosevelta, poczytaj w ogóle coś poważnego. A straszyć to sobie możesz...(autocenzura).

Piszę tutaj, bo nie chcę (tak jak Ty) łamać regulaminu forum.

To jak Barnaba, wrzucisz jakiś KONKRET udowadniający jakoby że elity amerykańskiej inteligencji popierały Stalinizm – system polityczno-ekonomiczny, jaki powstał w ZSRR po faktycznym przejęciu pełni władzy przez Józefa Stalina?

Cz cze 27, 2013 11:20

katol napisał(a):
"Może po prostu wyrosłeś z wierzenia? Albo z chodzenie do kościoła. Z tego ostatniego wyrosło niemal 3/4 Polaków."
viewtopic.php?f=27&t=33976
kŁAMSTWO, KŁAMSTWO, KŁAMSTWO i nie przykryje tego słówko "niemal" Jajko ciagle obraża i prowokuje ludzi wierzących. Wszystko to dzieje się pod okiem moderatorów na forum powiązanym z portalem wiara.pl i tygodnikiem Gość Niedzielny- którego czytam regularnie od wielu lat, niestety jak widzę, juz chyba czytać przestanę, nie mam zamiaru wspierać finansowo właściciela tego forum. Amen.

viewtopic.php?p=757304#p757304

Co jest kłamstwem? Znów jakieś zarzuty pod moim adresem, ale bez uzasadnienia. Wykrzyczenie słowa kłamstwo po trzykroć nie spowoduje, że zarzut stanie się prawdą.

Pt cze 28, 2013 13:02
Post do wzajemnych
Jajko napisał(a):
Aaaa, to przepraszam...wichrzyciele, znaczy się....

No a co z Barnabą i jego oszczerstwami o poparci inteligenci amerykańskiej dla stalinizmu??

haha Jajko egzekutor?

Pt cze 28, 2013 14:07
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Mam zasade, ze o oczywistych rzeczach sie nie dyskutuje ale pozwole sie tu wtracic.

Fakt popierania polityki Stalina, jego terroru i czystek przez intelektualistow Zachodu jak i USA jest znany i nie jest niczym odkrywczym.
Literature na ten temat mozna znalezc praktycznie w kazdym jezyku. Ogranicze sie tu tylko do dwoch linkow jezyku niemieckim.

http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=& ... owjetunion)&ei=V4TNUaebIPGQ4gSmtoAg&usg=AFQjCNFOj8RFAHbZj7-_eVh_K1usv4hlrQ&bvm=bv.48572450,d.bGE&cad=rja

Ponad stu intelektualistow amerykanskich podpisalo oswiadczenie popierajace stalinowskie prozesy i czystki. Uczestniczyl w tym takze laureat nagrody Pulitzera Walter Duranty.
W Europie takie sztandarowe postacie jak Jean Paul Sartre czy Simon de Beauvoir bez zmruzenia oka popieralo zbrodnie Stalina.

Tu jeszcze jeden link:
http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=& ... GE&cad=rja

Z powyzszego linku maly cytacik:
„Auf dem 1935 in Paris abgehaltenen und von der Komintern (der Kommunistischen Internationale) aus dem Hintergrund gesteuerten Ersten Internationalen Schriftstellerkongreß zur Verteidigung der Kultur, auf dessen Podium Leute wie André Malraux, Klaus Mann, Ludwig Marcuse, Max Brod, Ernst Bloch, Isaak Babel, Egon Erwin Kisch, Alfred Kerr, Lion Feuchtwanger, Sinclair Lewis, George Bernard Shaw, Selma Lagerlöf, Louis Aragon und André Breton saßen, ließen die aus 38 Ländern stammenden Teilnehmer keine Zweifel daran, welchem politischen System ihre Sympathien galten“.

Chodzi tu o Kongres Pisarzy w Paryzu, w roku 1935. Uczestnicy tu wymienieni to sympatycy stalinowskiej polityki. Pisarze dosc znani do dzisiaj.

Pt cze 28, 2013 14:14
Jajko napisał(a):
Nie pierwszy katolik, który myślał, że można do bliźniego mówić "piep.rz się" :D

Moim zdaniem tacy powinni być banowani od razu, więc facio tylko uprzedził wypadki.
Choć nie wiem jakie jest stanowisko moderacji w tej sprawie...

Ja pisze o mocnych nerwach. A ty o reakcji, kiedy nerwy puscily.
Kulturalnie mozna tak ludziom szpile wbic, ze na koncu to oni sa winni ... ze dali sie sprowokowac.
I nie chodzi o popieranie chamstwa, ale wszytsko ma swoja przyczyne.

Pt cze 28, 2013 14:16

Cóż, moja bezlitosna logika i kultura, w połączeniu z innymi niż jedynie słuszne poglądami jest dla wielu bardzo niewygodna....

Pt cze 28, 2013 14:20

bramin napisał(a):
Mam zasade, ze o oczywistych rzeczach sie nie dyskutuje ale pozwole sie tu wtracic.

Fakt popierania polityki Stalina, jego terroru i czystek przez intelektualistow Zachodu jak i USA jest znany i nie jest niczym odkrywczym.
Literature na ten temat mozna znalezc praktycznie w kazdym jezyku. Ogranicze sie tu tylko do dwoch linkow jezyku niemieckim.

Skoro tego tak pełno to poproszę o coś po polsku. Zwracam jednocześnie uwagę, że wrzucanie tu wpisów w językach obcych (bez tłumaczenia) jest niezgodne z regulaminem: §I.5.

A pierwszy link jest popsuty.

Pt cze 28, 2013 14:23

Jajko napisał(a):
Cóż, moja bezlitosna logika i kultura

Poczucie humoru jak widzę nie opuszcza.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 28, 2013 16:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 498  Następna strona