Czy wiesz, że każdy bez wyjątku Katolik może Rozmawiać z BOG
Autor |
Wiadomość |
WIST
|
 Czy wiesz, że każdy bez wyjątku Katolik może Rozmawiać z BOG
Myślę że masz wygórowane oczekiwania. Dziwi mnie to, bo chyba dobrze wiesz że są niemożliwe do spełnienia, tak samo jak wątpliwym było kiedyś odesłanie do biskupa, czy też szukanie informacji na temat, o którym prawie nic w internecie znaleźć się nie dało, ale długo przekonywałeś że informacje są. Wiesz, to trochę tak jakbym ja dyskutował z człowiekiem, tylko wtedy gdy ten ujawni swoje dane osobowe, numer konta bankowego i wszystkie hasła. Takie oczekiwanie zdradza że ja zwyczajnie nie chcę dyskusji. Ile to było kiedyś przekonywania że mały obrazek, nie jest zdjęciem, choć każdy to widział. Ile było przekonywania że głosisz naukę, o której nikt nie wie aby była zgodna z nauką Kościoła. Ile było oczekiwania udwodnienia, kiedy odsyłałeś ludzi do biskupa po odpowiedz. I niestety od kiedy pamiętam, a dawno już poznałem Cie na tym forum, zawsze były jakieś takie niejasne rzeczy, brak konkretów. Dookoła wzbudza to wątpliwości, a Ty jakby bezproblemowo nada uważasz że tak się da, jak Ty proponujesz. Wybacz, ale tak się nie da.
Tak w praktyce to nie jestem pewny czy osoby posługujące darem języków zawsze są tak idealne i stanie łaski. Nie chce nikogo oceniać, ale owy dar słyszałem z różnych ust. Powiedziałbym że Bóg ofiaruje zwykłym ludziom niezwykłe dary. Tak jak świętość jest stanem dla każdego i błędem jest myśleć że trzeba się wręcz idealnym urodzić, tak i dary udzielane są tak jak Bóg chce, komu chce i na ile chce, nie koniecznie za bycie idealnym.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lip 25, 2013 12:50 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
 Re: Czy wiesz, że każdy bez wyjątku Katolik może Rozmawiać z
@kacperek29 Raczej starają się nie popełniać żadnych grzechów i bardzo, bardzo, bardzo wielu popełnia tylko grzechy małe – powszednie, ale także tu stale doskonalą się, by było ich jak najmniej. Ale i jakby komuś trafił się grzech średni np. oglądanie lekkiej erotyki, czy nawet ciężki to nie przekreśla u tej osoby Posługi Charyzmatami, ale powinna się taka osoba szybko Oczyścić w Sakramencie Pokuty i Pojednania spełniając wszystkie warunki tego Sakramentu Świętego. Są jeszcze Słowa BOGA OJCA dla nas cytatem PŚ Hi 37,21 co jest mocno budujące dla niektórych  i mogą Oni być jeszcze wielkimi Charyzmatykami. 
|
Cz lip 25, 2013 13:01 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@WIST WIŚCIE w Niebie są Poziomy i na ten temat powiem i bez tych warunków wstępnych w innym temacie. Na wszystkie inne pytania wg mojej pamięci odpowiedziałem w historii moich odpowiedzi (więc wystarczy poczytać), poza wiedzą o różnej szczęśliwości w Niebie.
A do zbiorczego tematu warunki muszą być, bo mam tu `wiedzę` i o pewnych osobach, które mogą po prostu szkodzić świadomie temu tematowi i tak zawężenie warunków brzegowych, Je eliminuje z dyskusji.
|
Cz lip 25, 2013 13:19 |
|
|
|
 |
WIST
|
Frater Wszyscy mają te same prawa i obowiązki na forum. Natomiast wielokrotnie nie udowodniłeś tego co pisałem, podpierając się właśnie takim argumentem że... pisałem o tym już wyżej. Wszedłeś na forum dyskutować, lecz często tego nie robisz, a wskazujesz na coraz to nowe przeciwności, aby pisać jasno. Powiedz, uważasz że stawianie takich warunków i ciągłe wymijanie odpowiedzi, uważasz za przekonujące? Czy ja Ci stawiam takie warunki? Nie uważasz że skoro z Tobą dyskutuje też nie powinienem się kryć, bo wiesz kto na mnie czyha, widząc że idę w dobrym kierunku? Tylko że gdybym się tak krył jak Ty to tej dyskusji by nie było.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lip 25, 2013 13:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater mam wrażenie, że Ty zamiast dyskusji, chcesz tutaj głosić swoje poglądy. Jeszcze raz zapytam co to jest grzech średni, skąd takie pojęcie?
|
Cz lip 25, 2013 13:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy Ty wiesz frater , że każdy bez wyjątku człowiek może rozmawiać z Bogiem. Bezwarunkowo ...
Nie wywyższaj się ponad innych bo zostaniesz poniżony. Nie strasz ubogich i maluczkich srogim prawem które nie istnieje . Każdy z nas wyjątkowy jest w oczach Boga i nic nie zależy od Ciebie. Nie stawiaj siebie jako strażnik dusz ludzkich bądź lekarz który zna lek na zbawienie ale recepty wypisać nie jest w stanie. Nie pokazuj ludziom że droga do Chrystusa prowadzi poprzez warunki i spełnione zadania , bo nikt z nas na zbawienie zasłużyć sobie nie może , nawet gdyby zyskał przychylność całego świata.
|
Cz lip 25, 2013 13:53 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Poza różną Szczęśliwością w Niebie odpowiedziałem na wszystko moim zdaniem wyczerpująco wg mojej pamięci, wystarczy poczytać historię, a czy moja argumentacja dla kogoś była przekonująca, czy nie to ja nie odpowiadam. PAN JEZUS też nie odpowiada za to, czy JEGO Argumentacja trafia do Dusz na ziemi, czy nie - natomiast te Dusze odpowiadają za to. O różnej Szczęśliwości w Niebie założę osobny temat. Bo tu wyczerpujących odpowiedzi nie udzieliłem więc czuję się w obowiązku to wypełnić. Aczkolwiek Wiedzę nie dla wszystkich częściowo ujawnię (w śladowej ilości), a częściowo skieruję osoby do konkretnych zakonów, gdzie indywidualnie będzie można (ale nie dla każdego – ale o tym zadecydują poszczególni mnisi i mniszki) Ją uzyskać. A powtórzyć się mogę z argumentacją na pytania z mojej historii na tym forum, jak i je rozbudować, jak i na inne nowe pytania w temacie zbiorczym, ale tylko i wyłącznie po spełnieniu powyższych warunków. Inaczej takiego tematu po prostu nie będzie i tyle. A możliwy jest taki temat i jest w mocy tylko @Asienkki.Ja tu próżnej chwały nie poszukuję - zresztą jak widać po mojej historii wypowiedzi i odpowiedzi na nie to głownie jestem `kopany i opluwany`, ale nie stresuje mnie to. Nie jestem ani pierwszym, ani ostatnim tak traktowanym. @kacperek29 Każdy na ogół głosi swoje poglądy.  Podałem Ci przykład grzechu średniego. Jak chcesz rozbudowy mej wypowiedzi to zapytaj się o to Kapłana podczas Spowiedzi Świętej lub jak masz możliwość to czytaj Zeszyty Kapłańskie – ta gradacja jest jeszcze szersza. I nie stresuj się, że czegoś się nie mówi, bo to co dotyczy np. Rekolekcji Zamkniętych też na ogół nie jest ujawniane. @Magdalena_i Poruszasz wiele tematów, ale mniej - więcej się z Tobą zgadzam. Dlatego tak ważny jest temat o Poziomach w Niebie, by zrozumieć, że BÓG Kocha wszystkich bez wyjątku i wszystkich chce Zbawić nawet okultystów i wielu co myślimy o nich źle - zdziwimy się jak zobaczymy Ich w Niebie. Ale też jest Sprawiedliwy i w Niebie jest różna Szczęśliwość. Jest Wolna Wola i BÓG to szanuje, więc jak ktoś będzie chciał należeć do szatana na wieczność to będzie miał taką możliwość – nie ma nic na siłę.
Ostatnio edytowano Cz lip 25, 2013 15:00 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz lip 25, 2013 14:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@frater, twoje zainteresowanie niebem i jego poziomami, tudziez stopniami rozwoju duszy itp jest niezdrowe. Wiedziec tego na pewno nie mozesz, bo Pismo sw nigdzie o tym nie pisze. Opierasz sie na prywatnych wizjach i fascynuja one ciebie bardziej niz Ewangelie (takie mam wrazenie) To nie my o wlasnych silach wspinamy sie do nieba, ale Pan Bog nas prowadzi tak, jak chce. Z twoich wpisow moze dla wielu wyniknac zlo, a nie dobro, bo beda sie mierzyc, badac i sprawdzac, czy juz zasluzyli na poziom xxx, a moze beda w niebie tylko zieloni, a nie bladorozowi?
Nie wiem, czy znasz pisma sw Teresy z Lisieux i jej "mala droge", za ktora zostala ogloszona Doktorem Kosciola? To ona przypomniala, ze to Pan Jezus nas zanosi do nieba. a my mamy Mu tylko (i az) zaufac.
Ostatnio edytowano Cz lip 25, 2013 15:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz lip 25, 2013 15:00 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
O tym właśnie piszę i nie wszystko ujawniam świadomy odpowiedzialności.
Ale w temacie o różnej Szczęśliwości w Niebie podpartego jednym z Dogmatów KK pokarzę sposób na osiągnięcie Najwyższego Poziomu Nieba, który nie jest zakazany do czytania, a spełnić go może każdy bez wyjątku gorliwy Katolik.
Ostatnio edytowano Cz lip 25, 2013 15:06 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz lip 25, 2013 15:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O czym piszesz? O "Dziejach duszy"? Skad! Ty piszesz o jakichs sensacyjnych doniesieniach z 25 poziomu nieba. To jest do zbawienia kompletnie niepotrzebne.
|
Cz lip 25, 2013 15:05 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Ale w temacie o różnej Szczęśliwości w Niebie podpartego jednym z Dogmatów KK pokarzę sposób na osiągnięcie Najwyższego Poziomu Nieba, który nie jest zakazany do czytania, a spełnić go może każdy bez wyjątku gorliwy Katolik.
|
Cz lip 25, 2013 15:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie potrafisz nawet dogmatu podac bez chowania sie za tajemnice i kuszenia wiedza tajna? Dalej piszesz, ze to tylko "gorliwy katolik" moze sie dostac na najwyzszy poziom nieba. A Ewangelia mowi zupelnie cos innego: Cytuj: Celnicy i nierządnice wchodzą przed wami do królestwa niebieskiego
|
Cz lip 25, 2013 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Frater zamiast tyle gadać o tym temacie to po prostu go załóż.
|
Cz lip 25, 2013 15:15 |
|
 |
agvis
|
A mnie się wydaje, że Frater za dużo wczytuje się w objawienia, a za mało w Pismo Święte...
|
Cz lip 25, 2013 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@kaceperek29: frater go nie zalozy, bo najpierw moderacja musi dac mu extra przywileje. @agvis, tez mi sie tak wydaje....
|
Cz lip 25, 2013 15:26 |
|
|
|