Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Kael napisał(a): Jezeli ktos przylgnal do Chrystusa i zyje Ewangelia, to jest praktycznie bez znaczenia, czy antychryst sie pojawi jutro i czy bedzie go "chipowal" na sile, czy podstepem. Liczy sie to, co mamy we wnetrzu, a nie to, co zewnetrzne. Zakusy na opanowanie czlowieka byly zawsze, ale ci, dla ktorych Jezus Chrystus jest Panem i najwyzsza wartoscia zawsze byli wolni. Dlatego nalezy byc zawsze czujnym i gotowym na spotkanie z Panem, a nie zbierac sily na "pojawienie sie antychrysta". I tak sami sie przed nim nie obronimy. Ale jezeli bedziemy nalezec do Chrystusa, to On nas ocali. Taka postawa może też świadczyć o wysokiej pewności siebie która może zgubić. Przylgne do Chrystusa i będe sobie żył Ewangelią i żaden antychryst i znamię bestii mi nie grozne, może nawet choćbym to znamię przyjął. Otóż antychryst zwiedzie nie tylko ateistów, ale także kapłanów. Ale widać Ty jesteś mocny, ale i takich co znają Ewangelie i którym wydaje się że przylgneli do Chystusa antychrst zwiedzie. Mało tego będzie chciał razem z fałszywym prorokiem zawładnąć Kościołem Jezusa, bo to jest ich największy i prawdziwy cel, a kiedy Kościół zostanie ukrzyżowany, wtedy zmartwychwstanie. A przecież Kościół zna Ewangelie, przylgnoł do niej i jak będzie możliwym że antychryst tylu zwiedzie, że nawet uznają go za Chrystusa. Z tego co piszesz widać jak nie masz pojęcia o czym piszesz. Ostateczna bitwa będzie największą i co niektórym chyba wygodnie jest myśleć że Bóg będzie milczał i nie pokieruje swoich dzieci. Może Ci się wydaje że Bóg co miał powiedzieć już powiedział i choćby pojawił się antychryst, największe zagrożenie dla bożych dzieci, Bóg niech sobie milczy. Otóż Bóg nie milczał kiedy wyprowadzał swój lud z Egiptu, ani nie milczał kiedy miał sprowadzić potop... Czasy ostateczne w których żyje nasze pokolenie, czasy kiedy na scenę ma wejść antychryst a fałszywy prorok ma zwodzić wiernych są największym zagrożeniem dla dzieci Boga. I tak jak kiedyś Bóg w ważnych momentach nie milczał, ale dawał swoim dziecom konkretne wskazówki, polecenia i instruował, tak jest i teraz. Równie dobrze przed potopem mogłeś powiedzieć że wystarczy Ci że będziesz czcił Boga, reszta się nie liczy, a to że Bóg dał konkretne wskazówki dla Noego wybudować arke, mogłeś zbyć śmiechem, ignorancją, a w rzeczywistości to zwykła pycha, ślepota na Słowa Boże spowodowana wywyższaniem się. Gdzie Bóg mógłby komuś kazać budować arke. To nie Bóg, ja go czczę i reszta się nie liczy, a Noego razem z innymi byś wyśmiał. Jaki byłby Twój los wiemy. Jesteś w Egipcie i wystarczy Ci że czcisz Boga, ale na jego słowa kiedy instruje swoje dzieci jesteś głuchy jak pień. Gdzie Bóg mógłby kazać znaczyć swoje domy aby nie wytracić swoich dzieci. Ty czcisz Boga i to Ci wystarczy a pomysły żeby znaczyć swoje domy pochodzą pewnie od jakiś oszołomów bo gdzie Bóg mógłby w ten sposób dawać polecenia. Przychodzi ta noc, a Ty sobie kpiłeś i miało Ci wystarczyć że czcisz Boga ale domu nie oznaczyłeś jak Bóg nakazał. Jaki byłby Twój los. Ty nie czcziłeś Boga bo byłeś na niego głuchy i ślepy. Tak samo jest teraz w czasach ostetecznych kiedy Bóg przestrzega swoje dzieci przed ujawnieniem się antychrysta i działaniem fałszywego proroka w jego Kościele. Tak jak kiedyś Bóg kierował, pouczał i dawał konkretne polecenia swoim dzieciom tak samo jest obecnie w czasach ostatecznych. Módl się o to abyś nie był ślepym w tych czasach bo kiedy ujawni się antychryst, a Bóg daje nam konkretne wskazówki jak mu nie ulec, możesz być na nie głuchym jeżeli myślisz że wystarczy Ci Ewangelia, a Słowo Boga kierowane aby w tym czasie prowadzić nas będzie dla Ciebie herezją. Bo choćby Bóg kazał w tym czasie wybudować arke, a Ty w stanie porażenia ślepotą będzisz mówił to herezja, liczy się tylko Ewangelia,tak naprawdę nie będzisz miał nic wspólnego ani z Ewangelią ani z Jezusem którego głosu nie rozpoznasz bo go nie znasz.
|
Pt paź 25, 2013 22:05 |
|
|
|
 |
DrzewoMalinowe
|
Quad bardzo mądra ,solidna wypowiedź ,zgadzam sie z każdym słowem a niedowiarki przekonają się sami na własnej skórze ,że jest to prawda co ma nastąpić i nastąpi ,wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.
|
So paź 26, 2013 6:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DrzewoMalinowe napisał(a): Quad bardzo mądra ,solidna wypowiedź ,zgadzam sie z każdym słowem a niedowiarki przekonają się sami na własnej skórze ,że jest to prawda co ma nastąpić i nastąpi ,wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów. Niedowiarki w bzdurne "proroctwa" człowieka pamiętają zasadnicze przesłanie o dniu onym nie wie nikt. Nie znacie dnia ani godziny - czas ostateczny nie ominie żadnego człowieka, każdy w wyznaczonym dniu go przeżyje. Antychrysta przez wieki upatrywano w wielu różnych ludziach, teoriach, systemach.
|
So paź 26, 2013 7:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Kael napisał(a): Jezeli ktos przylgnal do Chrystusa i zyje Ewangelia, to jest praktycznie bez znaczenia, czy antychryst sie pojawi jutro i czy bedzie go "chipowal" na sile, czy podstepem. Liczy sie to, co mamy we wnetrzu, a nie to, co zewnetrzne. Zakusy na opanowanie czlowieka byly zawsze, ale ci, dla ktorych Jezus Chrystus jest Panem i najwyzsza wartoscia zawsze byli wolni. Dlatego nalezy byc zawsze czujnym i gotowym na spotkanie z Panem, a nie zbierac sily na "pojawienie sie antychrysta". I tak sami sie przed nim nie obronimy. Ale jezeli bedziemy nalezec do Chrystusa, to On nas ocali. Taka postawa może też świadczyć o wysokiej pewności siebie która może zgubić. Przylgne do Chrystusa i będe sobie żył Ewangelią i żaden antychryst i znamię bestii mi nie grozne, może nawet choćbym to znamię przyjął. @quas, tobie te proroctwa wyraznie zaszkodzily Zacznij czytac "zdrowa nauke" w Ewangeliach, zamiast fascynowac sie antychrystem. Antychrystem byli cesarze rzymscy przesladujacy pierwszyc Kosciol. Antychrysci bywali przez cala historie chrzescijanstwa: nakazywali oddawac sobie poklon, nakazywali zabijac doroslych, dzieci i nienarodzonych w imie "dobra ludzkosci", zniwallai zaszczytami, "dobrobytem" i panska laska, straszyli smiercia w plomieniach za wolnosc myslenia. Jezeli Bog z nami, ktorz przeciwko nam? Ja nie pisze o wysokiej pewnosci SIEBIE, ale o przylgnieciu do Chrystusa. Poczytaj listy sw Pawla, jak on zyl. Jezeli liczysz na swoje przygotowania i czujnosc, to jestes juz teraz zniewolony strachem, a antychrystowi prawdziwemu i tak sie nie oprzesz. co najwyzej bedziesz sie zachowawal jak zaszczuty strachem czlowiek, ktory wszedzie widzi diabla. (Na marginesie: internet wedlug niektorych to tez narzedzie szatana). Ostac moze sie tylko ten, kto ufa Chrystusowi, a nie wlasnym silom.
|
So paź 26, 2013 8:12 |
|
 |
WIST
|
To w sumie ciekawe Quasie, bo jak napisała Kael, jesteś tak zafascynowany tym antychrystem, że uwierzysz we wszystko co go dotyczy. Czyż i Ty nie jesteś nadmiernie pewny swoich nauk? Bóg mi wybaczy to że nie jestem bezmyślny. Mam nie mieć nadziei w Nim, a zastąpić ją treścimi które mnie ani nie przekonują, ani nie są do zweryfikowania?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So paź 26, 2013 15:01 |
|
|
|
 |
DrzewoMalinowe
|
W tym temacie tak naprawde nie ma o czym mówić bo tylko i wyłącznie czas pokaże kto ma racje , wszystko na ten temat.
|
So paź 26, 2013 15:16 |
|
 |
amadeus35
|
Kris_yul napisał(a): Ciekawi mnie co sądzicie na ten temat. Wiele razy czytając Biblię można napotkać na kwestie końca, ale nie wiadomo nigdy jak to jest dokładnie. Czy w Objawieniach Jana nie jest opisane to wszystko co sie dzisiaj dzieje ?
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
N lis 03, 2013 14:01 |
|
 |
WIST
|
Amadeus35 napisał(a): Czy w Objawieniach Jana nie jest opisane to wszystko co sie dzisiaj dzieje ? Co jest opisane w Objawieniu Jana, czego nie było dawniej, a dzieje się dziś?
WIST
|
N lis 03, 2013 14:09 |
|
 |
amadeus35
|
WIST napisał(a): Amadeus35 napisał(a): Czy w Objawieniach Jana nie jest opisane to wszystko co sie dzisiaj dzieje ? Co jest opisane w Objawieniu Jana, czego nie było dawniej, a dzieje się dziś? Zyje w dzisiejszych czasach i je porownuje, dlatego uwazam ze wlasnie w takich czasach obecnie sie znajdujemy 
|
N lis 03, 2013 14:15 |
|
 |
WIST
|
Więc prosiłem o konkrety. Mogę na nie liczyć? Ja też żyje w tych samych czasach, a zdanie mam inne.
WIST
|
N lis 03, 2013 14:36 |
|
 |
amadeus35
|
WIST napisał(a): Więc prosiłem o konkrety. Mogę na nie liczyć? Ja też żyje w tych samych czasach, a zdanie mam inne. Ciesze sie ze twoje zdanie jest inne co nie znaczy ze moje ma byc podobne do twojego. Czy moglbym poprosic o twoje zdanie na ten temat ?
|
N lis 03, 2013 15:05 |
|
 |
WIST
|
A ja mógłbym poprosić abyś spełnił moją wcześniejszą prośbę?
WIST
|
N lis 03, 2013 15:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał(a): Co jest opisane w Objawieniu Jana, czego nie było dawniej, a dzieje się dziś? Odpowiadając na pytanie. Fałszywy prorok, bestia z 10 rogami którą jest Unia Europejska niszcząca Kościół Jezusa i wiele innych znaków jak np. wielka odraza i obrzydliwość w Kościołach Jezusa jaką jest zawieranie homoseksualnych związków co się rozwija w naszych czasach i dojdzie także do Kościoła katolickiego za fałszywego proroka. Czy w chrześcjaństwie udzielno kiedyś sakramentów małżeństwa dla gejów i byli kapłani którzy to publicznie głosili, wspierali i wprowadzali w imię Jezusa, czy tak naprawdę plują mu w twarz jako hierarchowie kościołów?? Jeżeli chciałbyś podwarzać sensowność Objawienia Jana na obecne czasy, bo wszystko co tam jest napisane było i dawniej, i nie widzisz róznicy miedzy tym co było a jest, bo wszystko było i kiedyś, równie dobrze możesz podwazać sensowność objawienia w każdych czasach. Konsekwncją takiej lekkomyśloności może być oślepnienie na antychrysta, fałszywego proroka, znamię bestii, przyjęcie ich bo zwiodą wielu włącznie z tymi w łonie Kościoła. Wszystko w sytuacji kiedy niebo nas poucza jak im nie ulec, bo wielu zwiodą i przyciągną do siebie, a Ty nie rozpoznasz bo wszystko już było kiedyś a apokalipotyczny antychryst to pewnie kiedyś tam byle nie teraz.
|
N lis 03, 2013 15:59 |
|
 |
WIST
|
Tak jak obserwuje Amdeus35 to dziś rozpisał się na ileś wątków, ale nigdzie nic konkretnego, choć w dwóch różnych wątkach był proszony o konkrety. Tym bardziej cenne że odpowiadasz Quas. Quas: Cytuj: Odpowiadając na pytanie. Fałszywy prorok, bestia z 10 rogami którą jest Unia Europejska niszcząca Kościół Jezusa Opinia nie jest argumentem. Nawet w łonie samego Kościoła nie ma czegoś takiego jak przyjęte założenie że UE jest jakimś fałszywym prorokiem. Zresztą to dość absurdalne, skoro fałszywy prorok ma zwieść również wierzących, a UE daleko do jakichś religijnych funkcji, czy próby oszukania wierzących. Cytuj: Czy w chrześcjaństwie udzielno kiedyś sakramentów małżeństwa dla gejów i byli kapłani którzy to publicznie głosili, wspierali i wprowadzali w imię Jezusa, czy tak naprawdę plują mu w twarz jako hierarchowie kościołów?? Nic nowego. Nie od dziś, ale od zawsze w Kościele próbuje panoszyć się zgorszenie. Czemu akurat to konkretne ma być zapowiedzią końca? To zupełnie dowolna interpretacja. Chyba że św. Jan pisał o tym? W różnych czasach zgorszenie dotyczyło innych rzeczy. To że dziś tym zgorzeniem jest m.in. uznawanie homoseksualizmu, przez niektóre denominację za zupełnie normalne, nie sprawia że dzisiejsze czasy są bardziej wyjątkowe. Zgorszenie było, jest i prawdopodobnie pozostanie. Jaką przybierze formę to inna sprawa. Nie widzę tu żadnej różnicy w stosunku do czasów dawniejszych. Każde mają swoje zgorszenia. Cytuj: Jeżeli chciałbyś podwarzać sensowność Objawienia Jana na obecne czasy, bo wszystko co tam jest napisane było i dawniej, i nie widzisz róznicy miedzy tym co było a jest, bo wszystko było i kiedyś, równie dobrze możesz podważać sensowność objawienia w każdych czasach. Po raz kolejny chciałbym wyjaśnić że we wszystkich tego typu dyskusjach, prowadzonych również z Tobą, nie podważam Objawienia, ale jedynie jego ludzką interpretację, która próbuje się doszukiwać w czasach obecnych czegoś wyjątkowego, co skłoni do sądy że jasno widać nadejście czasów ostatecznych właśnie w naszych czasach. Cytuj: Konsekwncją takiej lekkomyśloności może być oślepnienie na antychrysta, fałszywego proroka, znamię bestii, przyjęcie ich bo zwiodą wielu włącznie z tymi w łonie Kościoła. Wszystko w sytuacji kiedy niebo nas poucza jak im nie ulec, bo wielu zwiodą i przyciągną do siebie, a Ty nie rozpoznasz bo wszystko już było kiedyś a apokalipotyczny antychryst to pewnie kiedyś tam byle nie teraz. To działa tak samo w drugą stronę. Doszukiwanie się antychrysta tam gdzie go nie ma, albo tam gdzie on che aby go widziano, podczas gdy faktycznie jest gdzie indziej ukryty, to najlepsze co można dla niego zrobić. Szukasz w jednym miejscu, podczas gdy on z inne zaatakuje.
WIST
|
N lis 03, 2013 16:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ach, Unia Europejska jest bestia z 10 rogami? A skad ta wykladnia? Moze to cale ONZ? Moze Rosja? A moze USA? A moze system bankowy na swiecie? A moze w ogole nic z tego?
Gdzie w Kosciolach Jezusa (ja znam tylko jeden) jest zawieranie zwiazkow homoseksualnych i dlaczego mialoby to byc bardziej dramatyczne niz np zabijanie nienarodzonych? O zabijaniu i wykorzystywaniu narodzonych nie wspominajac. Osobiscie uwazam pedofilie (nie, nie te "koscielna", te powszechna) za bardziej niszczaca niz zwiazki homoseksualne. Co nie znaczy, ze je popieram.
A jakie specjalne i dodatkowe pouczenia niebieskie sa ci potrzebne, zeby nie ulec antychrystowi? Podwazanie autorytetu Nastepcy Sw Piotra? To ich lepiej nie sluchaj. One nie sa z nieba.
Problem z wiara w zycie tuz, tuz przed koncem swiata, polega na tym, ze zamiast zajac tymi dobrymi czynami, "które Bóg z góry przygotował, abyśmy je pełnili." wielu zajmuje sie zbieraniem sensacji i czekaniem na antychrysta, Ostrzezenie, i wypelnienie (falszywych) proroctw. A z tego Pan Bog nas tez bedzie rozliczac: ze zamiast wypelniac nasze powolanie, zajmowalismy sie zagladaniem Mu w karty .
|
N lis 03, 2013 16:59 |
|
|
|