Czy słuchasz Radia Maryja ?
Czy słuchasz Radia Maryja ?
Autor |
Wiadomość |
Meg
|
Zielona Mróweczko zostawiłąś jedynie jedną moją wypowiedź... to takie smutne
Pozwole sobie wkleić obrazek, aby móc lepiej przybliżyć wam postać ojca Rydzyka
[...]Musi najeżdzać wiecznie na Żydów w swoich audcyjach? Czy wszystkiemu rzeczywiście jest winne środowisko masońskie? Z postu któy zosatł skasowany polecam dalej film "imperium ojca Rydzyka" wyemitowany kiedyś na TVP 1 chyba w 2003 . Bardzo polecam 
|
Cz cze 16, 2005 15:26 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Zdjęcie zostawię ale tylko dlatego aby podkręślić nieudolność grafika, który robił ten fotomontaż. Powinien zadbać o dłuższy cień za księdzem dyrektorem, każdy fotoamator zauważy studyjne światło na postaci księdza, oraz słońce w plenerze Nie mówię o skrzywionej perspektywie na rzekomej siedzibie RM. Co prawda osoba postarała się o polską rejestrację tylko dlaczego tylko na jednym samochodzie? Dlaczego pozostałe maja tablice z USA?
Meg to co zostało wycięte to pomówienie i należy podać konkretne dowody na taką a nie inną działalność x.dyr. A zapewne takimi nie dysponujesz.
sad wypadałoby jakoś swoje stanowisko uzasadnić. Odsyłąm do tematu np >> tutaj
W tym temacie sprawdzamy ile osób słucha/nie słucha radia i dlaczego.
Pozdrawiam. Moderator
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Cz cze 16, 2005 18:23 |
|
 |
Yamaha
|
Nigdy
nie lubie tego radia
pozdro 
_________________ Jade jade na motorze....włosy mi rozwiewa wiatr :D.....
|
Cz cze 16, 2005 20:32 |
|
|
|
 |
Meg
|
Tak grafik nie był najlepszy, to prawda, niestety ale muszę przyznać, że to nie moja robota... niestety
Dowody na taką działąlność Ojca Rydzyka, są w tym filmie do, któego podałam link, więc wnoszę o przywrócenie jego części (choć wiem, że i tak nie zostanie przywrócon  , ale Cię za to nie winie  )
Obrazek, który wkleiłam miał tylko pokazać jakim samochodem jeździ ojciec RYdzyk, a co sam potwierdził, dla podania dowodó nie pamiętam cytatu dokłądnie, ale postaram się przytoczyć na tyle na ile potrafię: "Ludzie mówią, że ja jeżdze mercedesem klasy S, a jezdze, a czym mam jeźzić, na krowie? Mogę jezdzić, ale gdzie ja tę krowę będe trzymał, w Radiu Maryja?"
TYm optymistycznym cytatem kończę odę do Ojca Prowadzącego 
|
Cz cze 16, 2005 21:48 |
|
 |
meritus
|
sad234
Poziom Twojej "argumentacji" jest denny. Radio Maryja dziełem szatana może ?
meg
Ten fotomontaż jest tak bezndziejny, że jak to kiedyś w atakach na Radio Maryja wyczytałem, że "Matka Boska się w grobie przewraca". Powinien ten "artysta" wiedzieć, że o.Rydzyk nie jest księdzem diecezjalnym i nie nosi sutanny, lecz habit z charakterystyczną koloratką.
Meybachem "wjeżdza" w tych Żydów ? Może na hulajnodze. Pusty śmiech bierze od takich bzdetów meg. Ardumenty, a nie frazesy ok ?
Po emisji filmu "Imperium Ojca Rydzyka" i po nagonce na radio przez media liberalne i lewackie Ojciec Święty Jan Paweł II interweniował i pozdrowił Radio Maryja podczas modlitwy Anioł Pański, dzięki czemu szczekanie ucichło.
Wierzysz, że o.Rydzyk jeździ takim samochodem ? A białe myszki biegają ci przed ekranem ? Nie ty finansowałeś o.Rydzykowi kilkuletniego mercedesa z bardzo dużym przebiegiem, więc mu nie wyliczaj. Słuchacze, którzy dawali na radio byli gotowi dać mu na helikopter, bo widzą, jak wszystko rośnie.
Kończąc ten offtopik i zapraszając do dalszej dyskusji we własciwym temacie "Radio Maryja" polecam posłuchać trochę Radia Maryja to będziesz wiedział o czym mówisz.
|
Pt cze 17, 2005 23:31 |
|
|
|
 |
meritus
|
|
Pt cze 17, 2005 23:43 |
|
 |
Meg
|
Meritus napisał(a): meg Ten fotomontaż jest tak bezndziejny, że jak to kiedyś w atakach na Radio Maryja wyczytałem, że "Matka Boska się w grobie przewraca". Powinien ten "artysta" wiedzieć, że o.Rydzyk nie jest księdzem diecezjalnym i nie nosi sutanny, lecz habit z charakterystyczną koloratką. Meybachem "wjeżdza" w tych Żydów ? Może na hulajnodze. Pusty śmiech bierze od takich bzdetów meg. Ardumenty, a nie frazesy ok ?
Po emisji filmu "Imperium Ojca Rydzyka" i po nagonce na radio przez media liberalne i lewackie Ojciec Święty Jan Paweł II interweniował i pozdrowił Radio Maryja podczas modlitwy Anioł Pański, dzięki czemu szczekanie ucichło.
Wierzysz, że o.Rydzyk jeździ takim samochodem ? A białe myszki biegają ci przed ekranem ? Nie ty finansowałeś o.Rydzykowi kilkuletniego mercedesa z bardzo dużym przebiegiem, więc mu nie wyliczaj. Słuchacze, którzy dawali na radio byli gotowi dać mu na helikopter, bo widzą, jak wszystko rośnie.
Kończąc ten offtopik i zapraszając do dalszej dyskusji we własciwym temacie "Radio Maryja" polecam posłuchać trochę Radia Maryja to będziesz wiedział o czym mówisz.
To zacznę od końca
Nie zamierzam słuchać tego pseudo Radia. Owszem Papież popierał radio, ale zauważyłam, że kiedy zaczęło im się w głowach wywracać i rozpoczeła się w tym radiu kampania wyborza Ojciec Święty już o nim nie wspominał, a jeśli wspominał, to proszę o konkrety.
Z chcęcią przekazała bym temu arytyście twoje uwagi, niestety go nie znam. Więc uwagi dotyczące obazka, nie powinnybyć kierowane do mnie, do mnie tylko te dotyczące wklejenia obrazka. Wyrazy oburzenia z tego powodu przyjmuję w czwartki od 15:04 do 15:06 w mojej posiadłości
Meybechem w Żydó nie wjeżdza, ale ich obraża, a potem twierdzą, że Polska jest antysemicka.
Pozatym dlaczego to radio jeśli już zaprasza polityków (chociaż nie powinno) to czemu nie zaproszą kogoś z partii, któej nie popierają, tylko tego "nawiedzonego" zdaniem Wałęsy, Macierewicza?
Ten mercedes jest napewno kilkuletni, a ten helikopter  tez?
Jesteś słchaczem, bo tego z grupsza dotyczy ten temat...?
|
Pt cze 17, 2005 23:46 |
|
 |
meritus
|
|
Pt cze 17, 2005 23:52 |
|
 |
Gość
|
Tylko kłamcę boli prawda.
Tylko z Radia Maryja można się dowiedzieć, że podczas zaborów Żydzi, których było w Polsce bodaj nawięcej na świecie (przyjmowaliśmy ich, gdy uciekali przed prześladowaniami), prowadzili polityczne działania by wyrwać z udrezconego ciała Polski kawał teryorium i stworzyć sobie państwo, którego nie mieli, o nazwie Judeopolonia. Temat w imię ,,poprawności politycznej" jest kompletnie przemilczany w innych mediach. Jeśli niejaka ,,Meg" lubi mieć w głowie ,,spreparowaną" historię Polski, wybieloną pod kątem antypolskich działań Żydów - niech sobie nielubi Radia Maryja. Ale powiedzmy sobie jasno, że nie słuchając go będzie do końca życia nieświadoma historii kraju, w którym żyje. Żydzi również mają swoje ,,za uszami" i wielu z nich boli zapewne, gdy ktoś - tu Radio Maryja - o tym mówi. Dlatego kiedy kolejny raz Meg zacznie opowiadac o antysemityźmie Radia Maryja trzeba zapytać gdzie ma luki w wiadomościach historycznych i skierować do źródeł historycznych ( o Judeopolonii jest wiele w necie - szkajcie w googlach).
|
Pn cze 20, 2005 19:33 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Póki co temat zamknę. Do odwołania.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pn cze 20, 2005 21:36 |
|
 |
meritus
|
skoro temat jest otwarty zachęcam do głosowania, a ewentualne dyskusje to w 3 innych tematach o RM, bo moderatorzy się pieklą
|
So wrz 03, 2005 11:35 |
|
 |
Lideczka
Dołączył(a): Pn kwi 11, 2005 10:43 Posty: 219 Lokalizacja: Słupsk
|
|
Pn paź 17, 2005 18:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
yasmin napisał(a): Natomiast z radia "o zabarwieniu katolickim" polecam Radio+
Tak jest! Możnaby powiedzieć, że jest to odpowiednik mojej ukochanej "Trójeczki",której słucham od niepamiętnych czasów.
Niestety Radio Plus jest radiem regionalnym, a więc nie obejmuje mojego województwa, ale kiedy tylko podążam do Matki Bożej na Jasną Górę mam okazję posłuchać tego radia.
Program baaaaaardzo ciekawy. To radio jest - do przysłowiewego - i do tańca i do różańca. Dobry serwis informacyjny, modlitwa, Msza Św., ale też i rozrywka, tj. aktualna lista przebojów (ja raczej nie jestem człowiek "na topie" i nie gustuję w tych wszystkich nowościach - choć zdarzają się wyjątki, ale to tylko w dziedzinie muzyki rockowej, bo tylko takiej słucham - ale podoba mi się to, że prowadzący potrafią być razem z młodymi ludźmi) tak jak yasmin powiedział/a - konkursy itd.
Fajne radio!
Jeśli chodzi o Radio Maryja to skłamałbym, gdybym powiedział, że nigdy słuchałem. Słuchałem z dwóch powodów: po pierwsze, żeby być w temacie - jako przyszły teolog medialny - umieć ocenić sytuacje
(i oceniłem w innych postach), a po drugie: żeby się troszkę ponabijać:P, bo bawią mnie czasem te ich wywody!
Tyle z mojej strony.
|
Pt wrz 08, 2006 21:34 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Plus jest rozgłośnią bardzo dobrą, z tym że muzyka nieco jest monotonna - cóż, w końcu mają to być "łagodne przeboje".
Co do pytania ankiety:
Cytuj: Czy słuchasz Radia Maryja ?
Obecnie - nie. Wystarczająco wiele ludzi niekoniecznie z jakiegoś radia denerwuje mnie na codzień.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So wrz 09, 2006 9:10 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): Co do pytania ankiety: Cytuj: Czy słuchasz Radia Maryja ? Obecnie - nie. Wystarczająco wiele ludzi niekoniecznie z jakiegoś radia denerwuje mnie na codzień.
Do wszystkiego co denerwuje (gdy sobie człowiek uświadomi, że "denerwuje") należy podchodzić z dystansem.
Nawet jeśli RM "denerwuje" to warto słuchać w celach badawczych.
- By utwierdzić się w przekonaniu, że "denerwuje". Lub zmienić zdanie.
- By kompetentnie się potem wypowiadać o danym medium (dlatego np. ja czytuję Gazetę Wyborczą, Dziennik, Rzepę i parę innych). By posługiwać się własnymi obserwacjami, a nie "omówieniami" nieprzyjaciół lub fanatyków tego medium.
Warto (parafrazując powiedzenie pewnego Profesora) być nieufnym do gotowej opiniotwórczej papki.
Poza tym, obcowanie z czymś co "denerwuje", kształtuje charakter.
Takie cnoty jak np. tolerancja czy wyrozumiałość.
N wrz 10, 2006 17:02 |
|
|
|