Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Czy słuchasz Radia Maryja ? 

Jak często słuchasz Radia Maryja ?
codziennie 8%  8%  [ 8 ]
kilka razy w tygodniu 14%  14%  [ 14 ]
raz w tygodniu/kilka razy w miesiącu 5%  5%  [ 5 ]
raz w miesiącu 5%  5%  [ 5 ]
nigdy 68%  68%  [ 68 ]
Liczba głosów : 100

Autor Wiadomość

Zielona Mróweczko zostawiłąś jedynie jedną moją wypowiedź... to takie smutne :D ;)

Pozwole sobie wkleić obrazek, aby móc lepiej przybliżyć wam postać ojca Rydzyka :-D
Obrazek

[...]Musi najeżdzać wiecznie na Żydów w swoich audcyjach? Czy wszystkiemu rzeczywiście jest winne środowisko masońskie? Z postu któy zosatł skasowany polecam dalej film "imperium ojca Rydzyka" wyemitowany kiedyś na TVP 1 chyba w 2003 . Bardzo polecam :D

Cz cze 16, 2005 15:26
Zobacz profil WWW

Zdjęcie zostawię ale tylko dlatego aby podkręślić nieudolność grafika, który robił ten fotomontaż. Powinien zadbać o dłuższy cień za księdzem dyrektorem, każdy fotoamator zauważy studyjne światło na postaci księdza, oraz słońce w plenerze ;) Nie mówię o skrzywionej perspektywie na rzekomej siedzibie RM. Co prawda osoba postarała się o polską rejestrację tylko dlaczego tylko na jednym samochodzie? Dlaczego pozostałe maja tablice z USA?

Meg to co zostało wycięte to pomówienie i należy podać konkretne dowody na taką a nie inną działalność x.dyr. A zapewne takimi nie dysponujesz.

sad wypadałoby jakoś swoje stanowisko uzasadnić. Odsyłąm do tematu np >> tutaj

W tym temacie sprawdzamy ile osób słucha/nie słucha radia i dlaczego.

Pozdrawiam.
Moderator

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Cz cze 16, 2005 18:23

nie lubie tego radia 8)

pozdro :)

Cz cze 16, 2005 20:32

Tak grafik nie był najlepszy, to prawda, niestety ale muszę przyznać, że to nie moja robota... niestety :)
Dowody na taką działąlność Ojca Rydzyka, są w tym filmie do, któego podałam link, więc wnoszę o przywrócenie jego części (choć wiem, że i tak nie zostanie przywrócon ;-) , ale Cię za to nie winie :przytul: )
Obrazek, który wkleiłam miał tylko pokazać jakim samochodem jeździ ojciec RYdzyk, a co sam potwierdził, dla podania dowodó nie pamiętam cytatu dokłądnie, ale postaram się przytoczyć na tyle na ile potrafię: "Ludzie mówią, że ja jeżdze mercedesem klasy S, a jezdze, a czym mam jeźzić, na krowie? Mogę jezdzić, ale gdzie ja tę krowę będe trzymał, w Radiu Maryja?"

TYm optymistycznym cytatem kończę odę do Ojca Prowadzącego :)

Cz cze 16, 2005 21:48
Zobacz profil WWW

Poziom Twojej "argumentacji" jest denny. Radio Maryja dziełem szatana może ?

meg
Ten fotomontaż jest tak bezndziejny, że jak to kiedyś w atakach na Radio Maryja wyczytałem, że "Matka Boska się w grobie przewraca". Powinien ten "artysta" wiedzieć, że o.Rydzyk nie jest księdzem diecezjalnym i nie nosi sutanny, lecz habit z charakterystyczną koloratką.
Meybachem "wjeżdza" w tych Żydów ? Może na hulajnodze. Pusty śmiech bierze od takich bzdetów meg. Ardumenty, a nie frazesy ok ?

Po emisji filmu "Imperium Ojca Rydzyka" i po nagonce na radio przez media liberalne i lewackie Ojciec Święty Jan Paweł II interweniował i pozdrowił Radio Maryja podczas modlitwy Anioł Pański, dzięki czemu szczekanie ucichło.

Wierzysz, że o.Rydzyk jeździ takim samochodem ? A białe myszki biegają ci przed ekranem ? Nie ty finansowałeś o.Rydzykowi kilkuletniego mercedesa z bardzo dużym przebiegiem, więc mu nie wyliczaj. Słuchacze, którzy dawali na radio byli gotowi dać mu na helikopter, bo widzą, jak wszystko rośnie.

Kończąc ten offtopik i zapraszając do dalszej dyskusji we własciwym temacie "Radio Maryja" polecam posłuchać trochę Radia Maryja to będziesz wiedział o czym mówisz.

Pt cze 17, 2005 23:31

Tu jest temat Radio Maryja : http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=150&postdays=0&postorder=asc&start=0

Pt cze 17, 2005 23:43

meg
Ten fotomontaż jest tak bezndziejny, że jak to kiedyś w atakach na Radio Maryja wyczytałem, że "Matka Boska się w grobie przewraca". Powinien ten "artysta" wiedzieć, że o.Rydzyk nie jest księdzem diecezjalnym i nie nosi sutanny, lecz habit z charakterystyczną koloratką.
Meybachem "wjeżdza" w tych Żydów ? Może na hulajnodze. Pusty śmiech bierze od takich bzdetów meg. Ardumenty, a nie frazesy ok ?

Po emisji filmu "Imperium Ojca Rydzyka" i po nagonce na radio przez media liberalne i lewackie Ojciec Święty Jan Paweł II interweniował i pozdrowił Radio Maryja podczas modlitwy Anioł Pański, dzięki czemu szczekanie ucichło.

Wierzysz, że o.Rydzyk jeździ takim samochodem ? A białe myszki biegają ci przed ekranem ? Nie ty finansowałeś o.Rydzykowi kilkuletniego mercedesa z bardzo dużym przebiegiem, więc mu nie wyliczaj. Słuchacze, którzy dawali na radio byli gotowi dać mu na helikopter, bo widzą, jak wszystko rośnie.

Kończąc ten offtopik i zapraszając do dalszej dyskusji we własciwym temacie "Radio Maryja" polecam posłuchać trochę Radia Maryja to będziesz wiedział o czym mówisz.

To zacznę od końca :)

Nie zamierzam słuchać tego pseudo Radia. Owszem Papież popierał radio, ale zauważyłam, że kiedy zaczęło im się w głowach wywracać i rozpoczeła się w tym radiu kampania wyborza Ojciec Święty już o nim nie wspominał, a jeśli wspominał, to proszę o konkrety.

Z chcęcią przekazała bym temu arytyście twoje uwagi, niestety go nie znam. Więc uwagi dotyczące obazka, nie powinnybyć kierowane do mnie, do mnie tylko te dotyczące wklejenia obrazka. Wyrazy oburzenia z tego powodu przyjmuję w czwartki od 15:04 do 15:06 w mojej posiadłości :P

Meybechem w Żydó nie wjeżdza, ale ich obraża, a potem twierdzą, że Polska jest antysemicka.

Pozatym dlaczego to radio jeśli już zaprasza polityków (chociaż nie powinno) to czemu nie zaproszą kogoś z partii, któej nie popierają, tylko tego "nawiedzonego" zdaniem Wałęsy, Macierewicza?

Ten mercedes jest napewno kilkuletni, a ten helikopter :hahaha: :hahaha: tez? :hahaha: :hahaha:

Jesteś słchaczem, bo tego z grupsza dotyczy ten temat...?

Pt cze 17, 2005 23:46
Zobacz profil WWW

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=150&postdays=0&postorder=asc&start=0
żeby nie krzyczeli odpowiadam tutaj

Pt cze 17, 2005 23:52
Tylko z Radia Maryja można się dowiedzieć, że podczas zaborów Żydzi, których było w Polsce bodaj nawięcej na świecie (przyjmowaliśmy ich, gdy uciekali przed prześladowaniami), prowadzili polityczne działania by wyrwać z udrezconego ciała Polski kawał teryorium i stworzyć sobie państwo, którego nie mieli, o nazwie Judeopolonia. Temat w imię ,,poprawności politycznej" jest kompletnie przemilczany w innych mediach. Jeśli niejaka ,,Meg" lubi mieć w głowie ,,spreparowaną" historię Polski, wybieloną pod kątem antypolskich działań Żydów - niech sobie nielubi Radia Maryja. Ale powiedzmy sobie jasno, że nie słuchając go będzie do końca życia nieświadoma historii kraju, w którym żyje. Żydzi również mają swoje ,,za uszami" i wielu z nich boli zapewne, gdy ktoś - tu Radio Maryja - o tym mówi. Dlatego kiedy kolejny raz Meg zacznie opowiadac o antysemityźmie Radia Maryja trzeba zapytać gdzie ma luki w wiadomościach historycznych i skierować do źródeł historycznych ( o Judeopolonii jest wiele w necie - szkajcie w googlach).

Pn cze 20, 2005 19:33

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn cze 20, 2005 21:36

skoro temat jest otwarty zachęcam do głosowania, a ewentualne dyskusje to w 3 innych tematach o RM, bo moderatorzy się pieklą

So wrz 03, 2005 11:35

hmm moderatorzy sie pieklą, ciekawe jak to wygląda :)
co do Radia Maryja to słucham Godzinki o Niepokalanym Poczęciu Najświętszej Maryi Panny jak mam czas w weekend oczywiście jak się obudzę :)
czy juz to pieklenie im przeszło? :) :) :)

Pn paź 17, 2005 18:50
Natomiast z radia "o zabarwieniu katolickim" polecam Radio+

Tak jest! Możnaby powiedzieć, że jest to odpowiednik mojej ukochanej "Trójeczki",której słucham od niepamiętnych czasów.
Niestety Radio Plus jest radiem regionalnym, a więc nie obejmuje mojego województwa, ale kiedy tylko podążam do Matki Bożej na Jasną Górę mam okazję posłuchać tego radia.

Program baaaaaardzo ciekawy. To radio jest - do przysłowiewego - i do tańca i do różańca. Dobry serwis informacyjny, modlitwa, Msza Św., ale też i rozrywka, tj. aktualna lista przebojów (ja raczej nie jestem człowiek "na topie" i nie gustuję w tych wszystkich nowościach - choć zdarzają się wyjątki, ale to tylko w dziedzinie muzyki rockowej, bo tylko takiej słucham - ale podoba mi się to, że prowadzący potrafią być razem z młodymi ludźmi) tak jak yasmin powiedział/a - konkursy itd.
Fajne radio!

Jeśli chodzi o Radio Maryja to skłamałbym, gdybym powiedział, że nigdy słuchałem. Słuchałem z dwóch powodów: po pierwsze, żeby być w temacie - jako przyszły teolog medialny - umieć ocenić sytuacje
(i oceniłem w innych postach), a po drugie: żeby się troszkę ponabijać:P, bo bawią mnie czasem te ich wywody!

Tyle z mojej strony.

Pt wrz 08, 2006 21:34

Plus jest rozgłośnią bardzo dobrą, z tym że muzyka nieco jest monotonna - cóż, w końcu mają to być "łagodne przeboje".

Co do pytania ankiety:
Cytuj:

Obecnie - nie. Wystarczająco wiele ludzi niekoniecznie z jakiegoś radia denerwuje mnie na codzień.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So wrz 09, 2006 9:10
Zobacz profil WWW

Co do pytania ankiety:
Cytuj:
Obecnie - nie. Wystarczająco wiele ludzi niekoniecznie z jakiegoś radia denerwuje mnie na codzień.

Do wszystkiego co denerwuje (gdy sobie człowiek uświadomi, że "denerwuje") należy podchodzić z dystansem.

Nawet jeśli RM "denerwuje" to warto słuchać w celach badawczych.
- By utwierdzić się w przekonaniu, że "denerwuje". Lub zmienić zdanie.
- By kompetentnie się potem wypowiadać o danym medium (dlatego np. ja czytuję Gazetę Wyborczą, Dziennik, Rzepę i parę innych). By posługiwać się własnymi obserwacjami, a nie "omówieniami" nieprzyjaciół lub fanatyków tego medium.

Warto (parafrazując powiedzenie pewnego Profesora) być nieufnym do gotowej opiniotwórczej papki.

Poza tym, obcowanie z czymś co "denerwuje", kształtuje charakter.
Takie cnoty jak np. tolerancja czy wyrozumiałość.

N wrz 10, 2006 17:02
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona