Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 25, 2025 16:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Andy72 napisał(a):
Tak, własność należy szanować, ale nie tylko prywatną.

Andy72 napisał(a):
tak zwana "własność prywatna" to zabobon.

Szybko zmieniasz poglądy.

Pn lut 15, 2016 15:32

Stwierdzasz na podstawie fragmentów wyciętych z wypowiedzi.
To co się rozumie przez własność to w istocie zarząd powierzonymi dobrami, które należą do Boga. My jesteśmy tylko zarządcami, którzy na pewien czas mają je wypożyczone.
To że "należy szanować" oznacza że nie należy sobie przywłaszczać - przykład z konwojentem.
Ale nie jest tak, że istnieje jakaś idea "własności prywatnej", do tego "świętej", pozwalającej na zrobienie z nią wszystkiego co się chce.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pn lut 15, 2016 15:37

Andy72 napisał(a):
To co się rozumie przez własność to w istocie zarząd powierzonymi dobrami, które należą do Boga.

No własnie, do Boga, a nie do PiSu

Pn lut 15, 2016 15:38

Jak najbardziej słuszna idea "sprawiedliwości" doprowadziła do komunistycznych zbrodni. Tak samo jest z ideą "własności" czy "wolności"
Do jakiego PiSu?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pn lut 15, 2016 15:39
Andy72 napisał(a):
Jak najbardziej słuszna idea "sprawiedliwości" doprowadziła do komunistycznych zbrodni. Tak samo jest z ideą "własności" czy "wolności"
Do jakiego PiSu?

Ku wolności wyswobodził na Chrystus (Ga 5,1), a nie jak Ty usiłujesz wcisnąć jakieś lewactwo czy komunizm.
Podobnie własność Czyż nie wolno mi zrobić co chcę, z tym, co jest moje (Mt 20,15).

Pn lut 15, 2016 15:58

To mówi Bóg. Poza tym wybrałaś bardzo "socjalistyczną" przypowieść, bo wszyscy otrzymali po równo ;-)

Pn lut 15, 2016 16:02

Obecnie idee komunistyczne nie są zagrożeniem. Nie ma nawet terrorystów lewicowych. Zagrożeniem jest teraz bezbożny kapitalizm

Pn lut 15, 2016 16:04
Ani KODy, ani szalejąca opozycja nie szkodzi Prawu i Sprawiedliwości:
http://300polityka.pl/live/2016/02/15/t ... czesna-13/

Pn lut 15, 2016 17:45
Moderator

Badania na grupie zaledwie niecałego 1000 osób to jakiś dowcip. Ale wysokie poparcie społeczne w początkach kadencji jest typowe. Podejrzewam jednak, że choć z opóźnieniem, to jednak w końcu zapłacą za te awantury polityczne. Tym bardziej, jeśli giełda i złotówka nadal będą spadać.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn lut 15, 2016 18:08
Soul33 napisał(a):
Badania na grupie zaledwie niecałego 1000 osób to jakiś dowcip. Ale wysokie poparcie społeczne w początkach kadencji jest typowe. Podejrzewam jednak, że choć z opóźnieniem, to jednak w końcu zapłacą za te awantury polityczne. Tym bardziej, jeśli giełda i złotówka nadal będą spadać.

Spadająca złotówka nie wszystkich martwi. Córki mojej siostry mieszkające w strefie euro zrobiły olbrzymie zakupy i towar szczęśliwie dotarł do Holandii.
Co do poparcia dla PiS i rządu Beaty Szydło to będzie wzrastało, ku mojej uciesze, a Twemu smutkowi.

Pn lut 15, 2016 18:38
Moderator

Chyba cudem, bo jeszcze takiego rządu nie było, który by zyskał, a nie stracił.

gita napisał(a):
Spadająca złotówka nie wszystkich martwi. Córki mojej siostry mieszkające w strefie euro zrobiły olbrzymie zakupy i towar szczęśliwie dotarł do Holandii.

Mam wrażenie, że znasz się na gospodarce, jak wrona na kosmologii. Gdyby spadek wartości waluty był korzystny dla gospodarki, wtedy wszyscy chcieliby mieć jak najsłabszą. Jednak jakoś tak nie jest.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn lut 15, 2016 19:38
Soul33 napisał(a):

gita napisał(a):

Mam wrażenie, że znasz się na gospodarce, jak wrona na kosmologii. Gdyby spadek wartości waluty był korzystny dla gospodarki, wtedy wszyscy chcieliby mieć jak najsłabszą. Jednak jakoś tak nie jest.

Podałam konkretny przykład i wygląda na to, że znasz się na tym jeszcze gorzej niż wrona na kosmologii, najwyższy czas, abyś się poduczył rozumieć konkretne przykłady.

Pn lut 15, 2016 19:49
gita napisał(a):
Podałam konkretny przykład i wygląda na to, że znasz się na tym jeszcze gorzej niż wrona na kosmologii, najwyższy czas, abyś się poduczył rozumieć konkretne przykłady.

No tak, Twoje siostrzenice nakupiły towarów za bezcen, ale słaba złotówka, to tani eksport, a drogi import. I gdzie tu miejsce na rozwój gospodarczy? Ale cóż, każdy patrzy przez własną kieszeń (tu rodziny). A jak słaba złotówka przekłada się na "szaleństwa" zakupowe Polaków mieszkających w kraju?

Pn lut 15, 2016 20:02

Soul33 napisał(a):

Ten będzie pierwszy, aż osiągnie 110%. Potem zacznie powoli spadać.

PiS przez ostatnie 8 lat oskarżał rząd i media o fałszowanie sondaży, w których przegrywał. Oskarżał również PO o upolitycznianie mediów i sądownictwa. Wnioski? No cóż... ;)

gita napisał(a):

Dobrze wiedzieć, że celem PiS jest osłabianie Polski na rzecz obcokrajowców i emigrantów, kosztem Polaków mieszkających w Polsce.

Kolejny przykład płomiennego pisowskiego patriotyzmu.

Pn lut 15, 2016 20:16
Helenka i Witold, przysłowia są mądrością narodów:"Nie ucz księdza pacierza", a więc przestańcie pouczać, bo do pouczania potrzebna jest wiedza i umiejętność.

Pn lut 15, 2016 21:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 622  Następna strona