Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Tak szczerze powiedziawszy - niech sobie Kaczyński stawia te pomniki gdzie mu się podoba, byle tylko zostawił w spokoju TK, wymiar sprawiedliwości, prokuraturę, NBP itd. itp.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 29, 2016 8:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moze w czasach wojny totalnej nie ma to znaczenia. Na razie Polska (podobno) kwitnie i rozwija sie bez problemow. Te sie, oczywiscie, zaczna niedlugo (szczegolnie jak najwiekszy z prezydentow rzuci na szale swoje wiekopomne projekty http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/prezydent ... 39644.html a Sejm z Senatem je zatwierdza), ale wyrzucanie pieniedzy na kolejny pomnik (katastrofy!) i to jako kolejna samowolka budowlana, nie jest czyms, co nalezy ignorowac. Moze w ogole niech kazdy stawia sobie co i gdzie chce, jak mu w duszy gra? W koncu przestrzenie publiczne sa wlasnoscia wszystkich, a wiec ... kazdego. A jakas prywatna katastrofe, ktorej sie 2- 3 pomniczki naleza mial kazdy.
|
Pt kwi 29, 2016 8:56 |
|
 |
Johnny99
|
Kaczyński powiedział wyraźnie, że pomniki będą finansowane ze środków prywatnych, a nie publicznych.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 29, 2016 8:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tym bardziej! Mam kase, to moge sobie postawic pare pomniczkow tam gdzie mi pasuje?
|
Pt kwi 29, 2016 9:00 |
|
 |
Johnny99
|
Nie, ale mamy w tej chwili o wiele większe problemy.
|
Pt kwi 29, 2016 9:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie, ale mamy w tej chwili o wiele większe problemy. Dokładnie - pomniki, jak wszystkie, otworzy sie z pompą, a później, jak wszystkie inne, osrają ptaki. O wiele gorzej gdy za zemstę Kaczyńskiego zapłacimy finansowo i prawnie, my i nasi potomni 
|
Pt kwi 29, 2016 9:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiadomosci zeszły na bok. Troszkę nadrobię Firma Polturf, która organizowała jedną z najbardziej prestiżowych aukcji koni arabskich "Pride of Poland", rozwiązała umowę ze stadninami w Janowie Podlaskim i Michałowie. - Powodem tej decyzji jest brak współpracy ze stadninamiPrzygotowania powinny ruszyć już miesiąc temu, bo araby to nie marchewka, nie wystarczy wystawić na straganie. Ale stadniny nie przysłały nawet listy koni. Rozpoczęła się walka z czasem. A "aukcja to być albo nie być stadnin" Czyli będzie szukanie na gwałt innego sposobu dotarcia do klientów w tym zamkniętym środowisku. Jeżeli przyjedzie mniej kupców, to ceny będą zdecydowanie niższe. Następne straty po "dobrej zmianie". Oby stadniny przetrwały do następnych wyborów.
|
Pt kwi 29, 2016 9:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli metoda PiSu jest skuteczna: sciagac uwage na sprawy (dla nich bzdetne - wedlug wypowiedzi np rzeczniczki), zeby normalni ludzie rzucili sie ratowac demokracje (ktora, moim zdaniem, PiS juz spisal na straty), a za ta zaslona dymna scementuje sie przywodztwo jedynej partii przez stolki dla krawcowej Pawlowicz i pomniczki na kazdym skwerku?
No coz: depisyzacja bedzie wszystkich kosztowac.
|
Pt kwi 29, 2016 9:48 |
|
 |
Dariusz-555
|
a jak kosztowne jest odplatformianie Rzeczpospolitej -
|
Pt kwi 29, 2016 10:43 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Czyli metoda PiSu jest skuteczna: sciagac uwage na sprawy (dla nich bzdetne - wedlug wypowiedzi np rzeczniczki), zeby normalni ludzie rzucili sie ratowac demokracje (ktora, moim zdaniem, PiS juz spisal na straty), a za ta zaslona dymna scementuje sie przywodztwo jedynej partii przez stolki dla krawcowej Pawlowicz i pomniczki na kazdym skwerku?
No coz: depisyzacja bedzie wszystkich kosztowac. Dobrze, to ty zajmuj się paroma kilogramami marmuru, które sobie gdzieś tam Kaczyński postawi, a my zajmiemy się ratowaniem państwa od rozwałki.
|
Pt kwi 29, 2016 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tyle ze ten marmur to czesc planu. Wszyscy skupiaja sie na oburzeniu w kwestii TK a juz zawlaszczenie calosci panstwa przez kolegow i znajomych prezesa przechodzi bez takiego oburzenia.
Dopoki ktos nie znajdzie sie oko w oko w urzedzie z pania ze stoiska z kwiatkami, ktora byla ciotka brata wujka pisowca i nie bedzie miala pojecia o niczym, ale za to za wasze podatki.
|
Pt kwi 29, 2016 10:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O co tu chodzi?: Aukcję koni arabskich Pride of Poland będzie organizować stadnina w Janowie Podlaskim we współpracy z Międzynarodowymi Targami Poznańskimi – zapowiedzieli w piątek szefowie Agencji Nieruchomości Rolnych. Aukcja odbędzie się na milion procent – zapowiadają. Na aukcji w sierpniu będzie wystawionych 60 koni.
- Ta aukcja się odbędzie. Na milion procent - powiedział prezes ANR Waldemar Humięcki.
Jak powiedział wiceprezes ANR Karol Tylenda, Agencja nosiła się z zamiarem rozwiązania umowy z dotychczasowym organizatorem aukcji firmą Polturf od dwóch tygodni. - 26 kwietnia zapadła decyzja, że umowa będzie rozwiązana. Nasz prawnik skutecznie dostarczył wypowiedzenie tej umowy wczoraj – powiedział Tylenda.http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_moneyW związku z brakiem jakiejkolwiek współpracy z obecnymi zarządami Stadnin, co uniemożliwia zorganizowanie imprezy na zakładanym poziomie, w dniu 26 kwietnia 2016 rozwiązałam umowę. Stało się to po tym jak przez kilka tygodni pastwiono się nad moją firmą w niektórych mediach, podsyłając im wybiórczo nieobiektywne i nierzetelne informacje, łamiąc klauzulę poufności, a nawet posługując się nieprawdą. Poza jednym spotkaniem na początku marca, nikt z zarządów nie zechciał ze mną porozmawiać. Nie uzyskałam odpowiedzi na żadne z merytorycznych pytań dotyczących imprezy. Nikt nie próbował niczego negocjować.http://www.polturf.pl/files/imce_files/ ... tafium.pdf
|
Pt kwi 29, 2016 15:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://natemat.pl/178387,mlot-na-kobiet ... -na-dzieciKoalicjant PiSu z rewolucyjnym rozwiazaniem. Po co dzieciom spokoj i pieniadze z alimentow? Niech sie ciesza, ze co dwa tygodnie trafia przymusowo na dwa tygodnie do ojca pijaka, ktory sie nimi “zajmie“.
|
Pt kwi 29, 2016 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czeka nas wegetarianizm a może nawet weganizm? Dania chce wprowadzić podatek od wołowiny, w dalszej kolejności od wszystkich rodzajów czerwonego mięsa, a na koniec od każdego rodzaju mięsa. Wszystko po to, by ograniczyć emisję CO2 i ratować klimat. O podatku od wołowiny myślała już wcześniej również Wielka Brytania. A co z Polską?http://finanse.wp.pl/kat,1033705,title, ... &_ticrsn=3
|
Pt kwi 29, 2016 16:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co za głąby, to nieporozumienie: W przygotowanym przez "Solidarność" projekcie ustawy ostatecznie znalazł się zapis o zakazie handlu w niedzielę dla e-sklepów. Wynika z niego, że w ten dzień zasadniczo witryny powinny zostać wyłączone. Eksperci śmieją się, że "Solidarność" zaczęła walczyć o prawa pracownicze dla serwerów. Związek tłumaczy jednak, że chodzi jedynie o zakaz dostarczania towarów w ten dzień.http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money
Ostatnio edytowano Pt kwi 29, 2016 17:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt kwi 29, 2016 17:40 |
|
|
|