Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 15:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
„Chrześcijan w Pakistanie jest ok. 1 proc. i konstytucyjnie jesteśmy uznawani za gorszych od muzułmanów” – mówił ks. abp Sebastian Shaw, ordynariusz diecezji Lahaur w Pakistanie w programie „Polski punkt widzenia” na antenie Telewizji Trwam"
http://www.radiomaryja.pl/informacje/pr ... akistanie/
,,– Jeśli jakaś muzułmańska rodzina chce załatwić swoje porachunki przeciwko chrześcijanom, to oskarża ją np. o sprofanowanie Koranu. Mieliśmy ostatnio taki przypadek. Została oskarżona chrześcijańska kobieta, która była analfabetką, o sprofanowanie Koranu, bo za jej domem znaleziono jakieś kartki papieru, które nie miały nic wspólnego z Koranem. Zanim jednak sprawdzono, iż te kartki to nie jest Koran, wzburzony tłum wrzucił tę kobietę do pieca, w którym wypalano cegły. Kobieta ta była w szóstym miesiącu ciąży i nie pomogły żadne błagania. Żywcem ją spalono. Dopiero po fakcie okazało się, że było to zwykłe oskarżenie. I takich przypadków w Pakistanie jest wiele – podkreślił ks. prof. Waldemar Cisło."

Muzułmanów nie chcemy w Polsce. Jesteśmy ksenofobami i mamy obsesję ze względu na ich nieobliczalne - fanatyczne zachowania.

Ostatnio edytowano So cze 11, 2016 9:25 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So cze 11, 2016 9:15
A dla wszystkich miłujących muzułmanów mówimy - droga wolna do krajów arabskich.

So cze 11, 2016 9:24
Hominibus napisał(a):
A dla wszystkich miłujących muzułmanów mówimy - droga wolna do krajów arabskich.

Wszystkim nienawidzącym muzułmanów mówimy - Europa nie jest waszą własnością.
I wykreślcie ze swojego panteonu świętych, papieża Jana Pała II - Drodzy Muzułmanie moi Bracia - świadomie nazywam was braćmi, jesteście bowiem nimi, ponieważ jesteście członkami tej samej ludzkiej rodziny, której wysiłki - czy ludzie zdają sobie z tego sprawę, czy nie - zmierzają do Boga i do prawdy, która od Niego pochodzi.

So cze 11, 2016 9:39
Hominibus napisał(a):

W ilu osobach występujesz?
Módl się o zdrowie, bo o rozum za późno.

So cze 11, 2016 10:18
Drogie Panie, to Wy powinniście przejrzeć na oczy czym jest islam w swojej istocie, czego trzeba Wam życzyć.

I dalej wyławiać w tym tłumie osiłków jednostki kobiet i dzieci. Nie wiem czy wiecie czego te dzieciaki są uczone, aby wyrosnąć na dużych mężczyzn trzymających w rekach ucięte głowy niewiernych.

So cze 11, 2016 14:29

Soul33 napisał(a):
Marek_Piotrowski napisał(a):
Wyraźnie w tej chwili jest w Europie realizowany szaleńczy projekt społeczny zmierzający do zmiany charakteru kulturowego Europy (powiedzmy wprost - do zniszczenia dotychczasowego oblicza). Wpuszczenie Islamu jest tylko jednym z elementów - innym jest nacisk na zniszczenie tradycyjnej rodziny (promocja gender i "idei" homoseksualnych)
Nie przykładajmy ręki do tego typu projektów.

To niezbyt dobra teoria spiskowa. Zbyt mało ludzi myśli tutaj, na Zachodzie, tak dalekowzrocznie, aby "niszczyć charakter kulturowy Europy".
A ilu do tego trzeba ludzi?

Soul33 napisał(a):
Najpierw zaznaczmy, że homoseksualizmu nie można promować, ponieważ orientacja seksualna jest uwarunkowana biologicznie, a odsetek homoseksualistów jest podobny do skrajnego wychylenia rozkładu statystycznego dla danej cechy w populacji.

Nieprawda. Ja się uczyłem o homoseksualiźmie jeszcze przed zalewem politpoprawności i wówczas mówiono że przyczyny są wielorakie; zarówno wrodzone jak i behawioralne, a znaczny odsetek pochodzi z tzw. uwiedzenia młodzieńczego.

Cytuj:
Najprawdopodobniej jest zatem tylko efektem ubocznym ewolucji i jest uwarunkowany genetycznie. Gdyby było inaczej, homoseksualistów byłoby więcej niż te 2-3% w populacji ogólnej.
Nie ma związku.
Cytuj:
Promować można najwyżej akceptację dla homoseksualizmu. To, co prawda, może mieć wpływ na wybory życiowe biseksualistów, ale oni w większości mają tendencje do wchodzenia w związki hetero, ponieważ jeśli ktoś zechce mieć dzieci, wtedy nie ma już dowolności w wyborze partnera pod kątem płci.
Niekoniecznie. Cała współczesna psychologia homoseksualistów jest zorientowana na "ciesz się z tego że jesteś homo".
A grupa biseksualistów jest niemała (ocenia się, że 80% tych, których bierzemy za homoseksualistów).
Cytuj:
I, wracając do meritum, promocja akceptacji homoseksualizmu wynika z bardzo prostej refleksji, że jeśli dwie osoby się kochają, to niech sobie wejdą w związek i spróbują być szczęśliwymi. Pamiętam moje przemyślenia na ten temat z czasów, gdy miałem naście lat i rozumowanie to było właśnie takie - proste jak drut. Na marginesie można dodać, że, moim zdaniem, takie podejście, obecne głównie w zachodnim kręgu cywilizacyjnym, ma swoje źródło w chrześcijaństwie, ponieważ chrześcijaństwo na pierwszym miejscu stawia dobro bliźniego - zamiast dobra społeczności, jak to zwykle bywa w ludzkich kulturach. Stąd u nas tak powszechny indywidualizm.
Raczej niezrozumienie, co jest dobre.

Cytuj:
Natomiast "gender", rozumiane jako pogląd o braku psychicznych różnic między płciami, jest tylko pewnym modnym bzdurnym poglądem, który rozniósł się po społeczeństwie. Podobnie, jak niegdyś pogląd o bezstresowym wychowaniu (nie przypadkiem bardzo wygodny dla niektórych rodziców).
Niestety, skutki jednego i drugiego są fatalne.
Cytuj:
Źródła takiego "gender" są jednak prozaiczne. Wystarczy dowiedzieć się, jakie osoby były głównymi propagatorami idei gender studies. W większości są to lesbijki, transseksualistki lub biseksualistki. Jak dowiedziono naukowo, w takich przypadkach budowa mózgu jest, statystycznie, zbliżona do męskiej. Zatem osoby te jedynie propagują swój sposób postrzegania świata i nie ma powodu doszukiwać się w tym drugiego dna, ponieważ podejrzane to by było dopiero wtedy, gdyby postępowały wbrew sobie.
Gender to coś znacznie więcej niż pogląd o jednakowości płci (zresztą gender tak nie twierdzi...).
Gender to pewna ideologia.

Cytuj:
Oczywiście nie można wykluczyć, że promocja tzw. ideologii gender jest przez kogoś wspierana finansowo, ale to nie są jej główne przyczyny.
To podobnie jak było z komunizmem... :(

Cytuj:
Najistotniejszym jest jednak fakt, że są to poglądy błędne i cały czas pojawiają się kolejne badania naukowe, które tego dowodzą. Przede wszystkim z zakresu neurobiologii, psychologii i psychologii ewolucyjnej. A im bardziej popularne stałoby się "gender", tym więcej będzie badań na ten temat, które wykażą ich błędność.
Komunizm też jest bzdurny - i to w czymś pomogło? :o

Helenka napisał(a):
Nie. W PZPR były dwa, zwalczające się obozy - tzw. Żydzi i tzw Chamy (to nie moja ocena, tak się wzajemnie nazywali).
Ostatecznie w 1968 roku zwycieżyli "Chamy" (stąd ówczesne wypędzenia).

Ależ ja nie mówię o okresie do 1968 r. i nie mówię o stanie faktycznym, ale o przekonaniach ludzi.
A nawet teraz, dobrze o tym wiesz, ponoć wszystkim "trzęsą" Żydzi.
Nieprawda. To marginalne poglądy - a najlepszym dowodem jest to, że partie je wyznające dostają jakieś ułamki procenta głosów w wyborach.
Cytuj:
I Żydzi, pomijając "ciapatych" (uzywam tu celowo tego okreslenia) w oczach Polaków (nie wszystkich) są tym najgorszym sortem ludzi. Spójrz tylko na "ocenę" Michnika. Nie wnikam w to jakim jest człowiekiem, nie znam go, ale najgorszym zarzutem, takim, który stawia kropkę nad "i" jest - bo to Żyd.
Znów nieprawda. Pogląd że Michnik jest .... (tym kim jest) dlatego że jest Żydem jest marginalny.

Cytuj:
Oni mówili "My". Ty mówisz "Oni" (Ci nieoświecenie Polacy).

to uważasz za mówienie o "ONYCH"?
Tak. Bo Ty oczywiście, jesteś wśródk tych "oświeconych" a nie wśród tych, na których (bezpodstawnie) narzekasz.
Cytuj:
Helenka napisał(a):
tacy święci nie byliśmy.
bo w tym duchu piszę nawet jeśli mówię o ONR. A "nieoświeceni Polacy" to nie moje słowa nawet w domyśle.
Tak wynika z Twojego tekstu.
Cytuj:
A jakież to hasła narodowców słyszysz? Tak konkretnie...

1. "Polska dla Polaków".
Po pierwsze - gdzie to słyszałaś i kiedy?
Po drugie - dla kogo ma być Polska?
Polak to każdy obywatel Polski. I właśnie dla nich ma być.
Cytuj:
2. "Zakaz pedałowania".
Bardzo słuszne co do zasady, choć niekoniecznie właściwe w warstwie formy przeciwstawienie się wszechogarniającej przemocy medialnej środowisk homoseksualnych działaczy ("zwykli" homoseksualiści mają z tym tylko zmartwienie).
Cytuj:
3. "A na drzewach zamiast liści będą wisieć syjoniści"
W życiu nie słyszałem, ani nie widziałem. Gdzie to niby usłyszałaś?
Cytuj:
4. "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę"
Doskonałe hasło, które w pełni popieram. Oczywiście - jak to hasło - zawiera w sobie przesadę, ale jest wspaniałe.
POPIERAM!
Cytuj:
Roman Zieliński jest autorem książki "Jak pokochałem Adolfa Hitlera" na manifestacji ONR spalił zdjęcie Merkel, ale nie o zdjęcie mi chodzi, ale o książkę.
Nie wiem kto to jest Zieliński, ale niech będzie - i co tam w książce napisał, że Cię tak zbulwersowało?

Cytuj:
Nie. Gdybyś biła się w swoje piersi, mówiłabyś ze to Ty zawiniłaś. A tak to nie jest żadne "bicie się" tylko wynoszenie się nad innych, których tak surowo (i IMHO niesprawiedliwie) oceniasz.

Biskupi osobiscie zawinili?
A co, o biskupach mówiłaś? Myślełem że o zwykłych polakach? A co zawinili biskupi?
Cytuj:
Nie wznoszę sie nad innych. Po prostu jest mi cholernie z tym źle, że mój naród, który tyle wycierpiał, mieni sie katolickim, nie żyje wg Prawa Nowego Przymierza, że głosi nienawistne hasła.
Czyżby nie żył? W stopniu większym niż Ty?
A może ja napiszę - "ubolewam, że Halinka, mieniąc się katoliczką i mając pełne usta katolickości i tolerancji, w sposób zupełnie nieusprawiedliwony szkaluje swoich bliźnich?"
Cytuj:
Sami jesteśmy emigrantami i to zarobkowymi w większości, byliśmy także politycznymi, ale innym odmawiamy tego prawa wrzucając wszystkich do jednego worka ze względu na kraj pochodzenia.
Ja nie byłem. I Polacy też nie odmawiają - właśnie przyjęliśmy pół milionaimigrantów z Ukrainy i sporo z Białorusi. Niechęć do przyjmowania imigrantów z krajów arabskich jest zupełnie uzasadniona i ma całkowicie inne przyczyny:[list][*]skrajnie agresywne zachowanie tychże imigrantów[*]brak ich woli asymilacji
Cytuj:
Cóż, nawet sąsiadów kochamy ja psy dziada w ciemnym kącie (mówię o Ukraińcach).
Ukraińcom akurat pomagamy w szerokim zakresie - mimo że nawet nie potępili zbrodni na nas.
Cytuj:
Jaki jest odzew na "przebaczamy i prosimy o przebaczenie" ze strony Ukraińskiej? Przeczytaj w komentarzach pod artykułami informującymi o tym liście. Komentarze ludzi, którzy pozytywnie oceniają ten list należą do zdecydowanej mniejszości.
I obawiam się, ze mieli rację. "Przebaczamy i prosimy o przebaczenie" to wielka sprawa - ale musi być owocem miłosci, a nie politycznej poprawności. I nie może być słowną deklaracją która ma przykryć brak konkretnych działań.
Nie tak było z podobną deklaracją wobec Niemiec w 1966.
Cytuj:
Nie widzę. Byli rąbnięci, ale nie w tym sensie.

A kto należy do ONR?:D Dlaczego nie wstąpisz w szeregi tej organizacji?
Bo to nie moja bajka i nie moje poglądy. Ale to nie znaczy że mam na nich pluć, skoro na to nie zasługują.
Cytuj:
No, słucham. Proszę o re[rezentatywne przykłady.,

Podałam wyżej.
...tylko nie podałaś, gdzie je usłyszałaś:)

So cze 11, 2016 15:37
Zobacz profil WWW
equuleuss napisał(a):
Drogie Panie, to Wy powinniście przejrzeć na oczy czym jest islam w swojej istocie, czego trzeba Wam życzyć.

I dalej wyławiać w tym tłumie osiłków jednostki kobiet i dzieci. Nie wiem czy wiecie czego te dzieciaki są uczone, aby wyrosnąć na dużych mężczyzn trzymających w rekach ucięte głowy niewiernych.

Te dzieciaki na etapie jajeczka i plemnika już są terrorystami.

So cze 11, 2016 15:46

Alus napisał(a):
equuleuss napisał(a):

Nie. Ale 8-latki już się zdarzają.

So cze 11, 2016 15:51
Zobacz profil WWW
Alus napisał(a):
equuleuss napisał(a):

Cytuj:
Nie. Ale 8-latki już się zdarzają.

Podobnie jak kilka wieków temu w krucjacie dzieci.

So cze 11, 2016 15:56
Cytuj:
Nie. Ale 8-latki już się zdarzają
.
Miotasz się. My mówimy o uchodźcach, z pomocą którym sie zgadzasz, a tu wsadzasz wszystkich do jednego worka.
@Marek_Piotrowski
Najwyraźniej nie rozumiemy się, dlatego wybacz, ale to była moja pierwsza i ostatnia dyskusja z Tobą na tematy polityczne. Dlaczego? Nie, nie z powodu braku argumentów. Nie dojdziemy do consensusu, a ostatnim moim życzeniem jest poróżnić się z Tobą w jakimkolwiek temacie. Kończę, bo zaczynasz ad personam i niechybnie poszłoby za daleko, a tego nie chcę (Ty pewnie tez nie). Wybacz. Zostańmy w tematach teologicznych.

So cze 11, 2016 16:06

Alus napisał(a):
Podobnie jak kilka wieków temu w krucjacie dzieci.
Dlatego właśnie papież Innocenty III stanowczo się sprzeciwił tym ruchawkom i nawet wyznaczył do ich powstrzymania zakon franciszkanów.
Z tym że oczywiście nie ma symetrii - krucjaty były reakcją na agresję, a nie terroryzmem.

So cze 11, 2016 16:13
Zobacz profil WWW

Helenka napisał(a):
Najwyraźniej nie rozumiemy się, dlatego wybacz, ale to była moja pierwsza i ostatnia dyskusja z Tobą na tematy polityczne. Dlaczego? Nie, nie z powodu braku argumentów. Nie dojdziemy do consensusu, a ostatnim moim życzeniem jest poróżnić się z Tobą w jakimkolwiek temacie. Kończę, bo zaczynasz ad personam i niechybnie poszłoby za daleko, a tego nie chcę (Ty pewnie tez nie). Wybacz. Zostańmy w tematach teologicznych.
Helenko, możemy się różnić w kwestiach politycznych i nie ma powodu byśmy się na siebie gniewali.
Natomiast zwracam uwagę na to na co zwracam, ponieważ bardzo boli mnie, kiedy Polacy przyłączają się do - jakże niesprawiedliwej! - nagonki na Polaków i Polskę.
Wygląda na to, że nauczono nas, iż nawet słusznie nie wolno się nam sprzeciwić, gdyż jest to rzekomo "niekatolickie".

So cze 11, 2016 16:16
Zobacz profil WWW
Helenko, możemy się różnić w kwestiach politycznych i nie ma powodu byśmy się na siebie gniewali.
Natomiast zwracam uwagę na to na co zwracam, ponieważ bardzo boli mnie, kiedy Polacy przyłączają się do - jakże niesprawiedliwej! - nagonki na Polaków i Polskę.
Wygląda na to, że nauczono nas, iż nawet słusznie nie wolno się nam sprzeciwić, gdyż jest to rzekomo "niekatolickie".

To nie tak. Będę szczera (jak zawsze). Zabolało mnie to:
A może ja napiszę - "ubolewam, że Halinka, mieniąc się katoliczką i mając pełne usta katolickości i tolerancji, w sposób zupełnie nieusprawiedliwony szkaluje swoich bliźnich?"

Chciałeś mnie dotknąć, czy po prostu z rozmachu? Nigdzie nie odniosłam sie personalnie do Ciebie i tego tez nie spodziewałam sie po Tobie.
A zabolało, bo wyszło spod Twojej klawiatury.

So cze 11, 2016 16:19

Helenka napisał(a):
To nie tak. Będę szczera (jak zawsze). Zabolało mnie to:

Chciałeś mnie dotknąć, czy po prostu z rozmachu? Nigdzie nie odniosłam sie personalnie do Ciebie i tego tez nie spodziewałam sie po Tobie.
A zabolało, bo wyszło spod Twojej klawiatury.
Szczerość za szczerość - tak, chciałem Cię dotknąć.
Chciałem, żebyś znalazła się przez chwilę w roli tych, których - być może w dobrej wierze, ale jednak - oczerniasz, pochopnie przypisując im różności. I mam nadzieję, że to dotknięcie będzie dla Ciebie przykre, ale dobre.
Sprawiedliwość bowiem nie może polegać na sprawiedliwym traktowaniu tylko obcych.

So cze 11, 2016 16:27
Zobacz profil WWW
Alus napisał(a):
Podobnie jak kilka wieków temu w krucjacie dzieci.[/quote
{quote]Dlatego właśnie papież Innocenty III stanowczo się sprzeciwił tym ruchawkom i nawet wyznaczył do ich powstrzymania zakon franciszkanów.
Z tym że oczywiście nie ma symetrii - krucjaty były reakcją na agresję, a nie terroryzmem.

A islamski terroryzm jest pokłosiem brutalnej gonitwy bogatych tego świata za kasą.
Dla kasy finansowali i szkolili Al Kaidę.
A ta "żmija" - podobnie jak w bajce - kąsa rękę "dobroczyńcy", który gdyby na tamtych terenach nie było złóż ropy naftowej, nie zawracałby sobie d**y "budowanie demokracji" w wyznaniowych państwach islamskich.

So cze 11, 2016 16:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 182  Następna strona