Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 04, 2025 14:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
jednak nie Finlandia . Francja jako druga juz sie zglosila do referendum . Fr-exit ? tez jestem za .

Pt cze 24, 2016 23:25

Dobra zmiana?

Przedtem:

http://www.newsweek.pl/beata-szydlo-poz ... 672,1.html
http://metrocafe.pl/metrocafe/1,145523, ... rwona.html

Potem:

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 55575.html
http://www.tvp.info/25901243/brytyjczyc ... lne-wyniki
http://www.dw.com/pl/waszczykowski-w-di ... a-19290274

Szmaty wróciły!

Najpierw usłyszałem w niemieckich wiadomościach, teraz przekonałem się sam. Nagle między polskimi flagami pojawiły się jakieś dziwne inne, niebieskie, upstrzone gwiazdkami. Ma je za sobą Szydło, ma Waszczyk. Wystarczy przeglądnąć wywiady ostatnich dni, zawsze coś niebieskiego z tyłu będzie (czasem dodatkowo z flagą NATO, ale zawsze).

Poniewczasie, mleko ksenofobii się rozlało, ale zawsze.

...

(Koh 3:1nn)

So cze 25, 2016 7:14
Dariusz-555 napisał(a):
ktos tu dzis pisal o doplatach unii dla rolnikow . raczej chodzi o bajki o doplatach dla rolnikow .

Ty się marnujesz - zaapeluj do europosła, do o. Rydzyka, aby ci podpowiedzieli Kaczyńskiemu rezygnację z dopłat dla polskich rolników :D .......

So cze 25, 2016 7:30
@bert04 przerazili sie tego pol miliona Polakow z Anglii. Licza na to, ze TYCH emigrantow zarobkowych Unia tez przejmie, zeby do Polski nie wracali. No i kasa tez sie liczy. Rolnikow mamy duuuzo w Polsce.

Faktem jest, ze szczeniackie zachowanie pani premier na tle tylko polskich flag, unia dostrzegla. Takie sprawy dyplomacja dostrzega i na tej bazie powstaje opinia o rzadzie. Mleko sie wylalo i pozycje Polski dzis, ratuje chyba tylko (uwaga:chchiot historii!) Tusk.

So cze 25, 2016 7:35

Kael napisał(a):
@bert04 przerazili sie tego pol miliona Polakow z Anglii. Licza na to, ze TYCH emigrantow zarobkowych Unia tez przejmie, zeby do Polski nie wracali.

Ale przecież PiS obiecywał, że sprowadzi Polaków z Anglii z poworotem. Więc o co chodzi?

Cytuj:
No i kasa tez sie liczy. Rolnikow mamy duuuzo w Polsce.

Jak to? Nasz dobrze poinformowany Darius-555 cytował jakiegoś kolesia, według którego Polska wpłaca 2,5 razy więcej, niż wpłaca, a dla rolników (według tego kolesia, nie według D-555) nie dostajemy złotówki. Nie rozumiem...

Cytuj:
Faktem jest, ze szczeniackie zachowanie pani premier na tle tylko polskich flag, unia dostrzegla. Takie sprawy dyplomacja dostrzega i na tej bazie powstaje opinia o rzadzie. Mleko sie wylalo i pozycje Polski dzis, ratuje chyba tylko (uwaga:chchiot historii!) Tusk.

Faktem jest, że szczeniackie zachowanie Polski zauważyła niemiecka opinia publiczna. Przez 8 lat rządów PO może jeden raz byłem zapytane o coś na temat polskiej polityki. Tylko w ostatnim pół roku rozmawiałem z czterema osobami, które słyszały o polskich perturbacjach i "dobrych zmianach".

W show biznesie jest zasada "Nieważne, czy dobrze mówią, czy źle, ważne że mówią". W polityce to jest na odwrót, lepiej, że nie mówili przez 8 lat, niż że mówią teraz. A opinia publiczna to po prostu wyborcy, na nich politycy zwracają uwagę.

...

So cze 25, 2016 7:42

Polski rolnik dostaje PIEC razy mniejsza doplate niz rolnik ze starej unii . no , juz precyzyjniej . a jesli mi tu jakas Alus zapoda jakas stronke to oczywiscie i tak nie klikne .

zatem Wielka Brytania czyli minus jeden , szykuje sie Francja czyli minus dwa . kto trzeci ?

a dla tych co nie rozumia ( Bert i inne Aluski ) - stan polskiego zadluzenia sprzed unii i po . . . a znajdzcie sobie sami odpowiednia stronke .

So cze 25, 2016 9:25
Wypowiedź ,,rozsądnego" i pełnego tolerancji dla większości Poniedziałka o Brexit:
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/opi ... spartanntp

Ostatnio edytowano So cze 25, 2016 9:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So cze 25, 2016 9:43

Faktycznie. Ale też referendum nie dotyczyło zamknięcia granic, a jedynie przywrócenia limitów. Przy wymierających Szwajcarach i 25% obcokrajowców strach przed "zalaniem przez obcych" można starać się jakoś zrozumieć. Natomiast limity pewnie byłyby wystarczające dla wypełnienia luk w podaży siły roboczej na rynku pracy. A jeśli nie, to pewnie szybko się ockną, jak im truskawki zgniją na polu, nie mówiąc już o staruszkach pozostawionych bez opieki.
Wydaje mi się, że brakuje w najnowszej historii przykładów, jakie skutki niesie ze sobą taki izolacjonizm. Teorie teoriami, ale nawet najlepsze tłumaczenia nie zastąpią eksperymentu.

Kael napisał(a):
Im szybciej wszyscy zobacza prawdziwe skutki Brexitu tym lepiej. Inaczej rozni populistyczni nacjonalisci beda ludziom nieprzyzwyczajonym do samodzielnego myslenia macic w glowach.
A tak skutki beda widoczne i kazdy bedzie mogl sobie wybrac “wolnosc“.

O właśnie :)

So cze 25, 2016 9:45

Kael napisał(a):

Kael, ciekawy jestem co powiesz na szczeniackie zachowanie kanclerz Merkel, premiera Camerona czy choćby wspomnianego przez Ciebie Donalda Tuska, o premier Kopacz czy prezydencie Komorowskim nie wspomnę (patrz załączony link) :hahaha:
Ciekawe, że Unia nie dostrzegła (!) takiego szczeniackiego zachowania u innych... :co:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=576FD3AC

So cze 25, 2016 9:47
Co mi takie wklejki dadza? Bez podania oryginalnych linkow do okolicznosci itp to jest nic nie warte.
Poza tym liczy sie caloksztalt. A caloksztalt PiSu jaki byl do tej pory, kazdy widzi.
Moze wiesz, dlaczego ani dla premier ani dla prezydenta, prezydent Obama czasu nie znalazl? Siedzenie przy stole kolo Obamy przy spotkaniu z Putinem to bylo odcinanie kuponow przez PADa od osmiu lat polityki ...PO.

Co do Dariusza:jestes pewien, ze zarabiasz tyle samo co niemieccy koledzy?
Mozliwe ze tak. Gdybys zarabial w Polsce pracujac w fabryce np. Opla, zarabialbys mniej. Pojmujesz dlaczego?

Dlatego polscy rolnicy nie dostaja nominalnie tyle ile w innych krajach, ale .... bez unii nie dostawali NIC.
Myslisz, ze z honorem oddaja te “za male“ doplaty?

So cze 25, 2016 10:22

Dariusz-555 napisał(a):
Polski rolnik dostaje PIEC razy mniejsza doplate niz rolnik ze starej unii .

Kłamiesz.

http://wpolityce.pl/gospodarka/272686-p ... -slowenscy

Hiszpania i Portugalia ("stara" unia) dostają mniej

Węgry, Słowenia i Czechy ("nowa" unia) - więcej

Największa dopłata za ha to Malta. Ale i ona dostaje ok. 2,5 razy więcej niż za hektar. Bajki o "pięć razy więcej" to po prostu kolejne wyssanie z palca Dariusza 555.

PS: Więcej za D-555 szukać nie będę, niech sam linkuje do potwierdzeń swoich tekstów

terezjusz napisał(a):
Kael, ciekawy jestem co powiesz na szczeniackie zachowanie (...)

Jeżeli ktoś w stronnictwach tych ludzi określał flagę unijną "szmatą", to dodaj linka. Jeżeli nie, to być może otrzymasz wyjaśnienie, dlaczego zauważono brak w tym pewnym wypadku.

...

So cze 25, 2016 11:45

od samego poczatku ja traktuje unijna flage jak w poscie wyzej .

z ostatniej chwili , w Radomiu Ewa Kopacz zostala wygwizdana . na TRWAM bezposrednia transmisja z rocznicy Radomia 1976 .

mnie zrodla internetowe nie interesuja . jak wpisac w internet ze PL dostaje grube miliardy od EU to serwer to przyjmie . kiedys mowilo sie ze papier wszystko przyjmie .

So cze 25, 2016 12:14
Moderator

Dariusz-555 napisał(a):
Polski rolnik dostaje PIEC razy mniejsza doplate niz rolnik ze starej unii

A po wyjściu z Unii o ile wzrosną dopłaty z Unii?

Tak naprawdę, dopłaty powinny odpowiednie względem cen w danym kraju. Polak może kupić ze trzy razy więcej za te same pieniądze.

zatem Wielka Brytania czyli minus jeden , szykuje sie Francja czyli minus dwa . kto trzeci ?

Cytuj:
a dla tych co nie rozumia ( Bert i inne Aluski ) - stan polskiego zadluzenia sprzed unii i po . . .

Na pewno rozumiesz co to jest inflacja. Jak zatem przedstawia się ta różnica w długu publicznym po jej uwzględnieniu? I jak względem PKB?

~ Pink Floyd, "Hey you"

So cze 25, 2016 12:30
Dariusz-555 napisał(a):
od samego poczatku ja traktuje unijna flage jak w poscie wyzej .

z ostatniej chwili , w Radomiu Ewa Kopacz zostala wygwizdana . na TRWAM bezposrednia transmisja z rocznicy Radomia 1976 .

mnie zrodla internetowe nie interesuja . jak wpisac w internet ze PL dostaje grube miliardy od EU to serwer to przyjmie . kiedys mowilo sie ze papier wszystko przyjmie .

Dariusz napisze jeszcze raz wprost: jestes czlowiekiem bez honoru, ktory sprzedalby sie kazdemu, najgorszemu wrogowi, za kase.
Ale sprawiedliwosc jest dla kazdego. I to ty bedziesz gorzko plakal, ze nie szanowales tego i tych, ktorzy umozliwiali ci godne zycie z pracy wlasnych rak. A klaskales tym, ktorzy mamili ciebie propaganda i glaskali po glowce, zeby twoja kase zgarnac.

Jesli moderacja uzna to za obraze jestem gotowa poprzec moja opinie o cytaty Dariusza.

@Soul, jak ma ci na twoje pytania odpowiedziec ktos, kto lyka tylko papke przezuta przez (media) o. Rydzyka a ksiazka naukowa czy “internetem“ sie dlawi?

So cze 25, 2016 12:48

propaganda zgarnia moja kase ? nic o tym nie wiem .
media Ojca Dyrektora uwazam za ok i zadna Kaelka tego nie zmieni . w przeciwienstwie do pozostalych mediow w PL i poza . europejska propaganda melduje teraz o tym ze Wielka Brytania znika z mapy swiata , armagedon , grozi trzecia wojna swiatowa , kleska Europy , czarny dzien Europy . a na TRWAM na spoko , bez emocji w programie " minal tydzien " , no kto ogladal ten wie .

So cze 25, 2016 13:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 976  Następna strona