Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Wstydliwa sprawa - a jednak! 
Autor Wiadomość

Pani Kopacz nie potrzebuje obrony - obligowało ją ustawodawstwo polskie, i nie kierowała się nienawiścią sięgającą poza grób.

No i nadal zachowujesz się jakby nic się nie stało, a przecież doprowadziła do morderstwa dziecka nienarodzonego. Oskarżasz mnie o nienawiść ale sama bronisz morderstwa zasłaniając się prawem hehehehe. HIPOKRYZJA dziewczyno :-)
Sareneth napisał(a):
Co ci da obrażanie zmarłego? Radość? Poczujesz się lepiej?

Obrażanie? To przecież sama prawda i obrona honoru Narodu i Ojczyzny !!

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Wt gru 23, 2008 19:21

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt gru 23, 2008 19:56

Ja mam na myśli naród polski czyli gospodarzy i panów tej ziemi, jakbyś nie wiedział.

Wt gru 23, 2008 20:11
Może się tak czujesz, ale ja bym Cię za gospodarza i pana nie nazwał. Co najwyżej za parobka, jeśli już rozmawiamy w tych terminach. Na dodatek parobka przekonanego o słuszności swoich wyimaginowanych racji, wypisz wymaluj szlachetka z "Powrotu Posła".

Szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie, co Metalik? ;)

A tak na poważnie (nie żeby to na górze to był żart) - dla mnie ta ziemia nie ma panów. Ma mieszkańców. I w żadnym ani to żadnym wypadku nie będę dzielił prawa do uznania się za mieszkańca tej ziemii pod kątem koloru skóry, języka czy czegokolwiek innego.

Tak więc Metaliku, inaczej pojmujemy Ojczyznę. Ja z Twoim pojęciem nie chcę mieć nic wspólnego. I na szczęście, patrząc na dzisiejszą Polskę - nie mam.

Zastanawiam się tylko, kiedy ktoś ukróci Twoje nazywanie się "katolikiem" bo uwłaczasz tej religii.

Crosis

Wt gru 23, 2008 20:30

A tak na poważnie (nie żeby to na górze to był żart) - dla mnie ta ziemia nie ma panów. Ma mieszkańców. I w żadnym ani to żadnym wypadku nie będę dzielił prawa do uznania się za mieszkańca tej ziemii pod kątem koloru skóry, języka czy czegokolwiek innego.

Rozumiem, że jak sąsiad ci wejdzie do domu to może robić co chce? Nie ma gospodarzy, są mieszkańcy i wszyscy są równi lol

[...]

[...] - jo_tka

Wt gru 23, 2008 20:42

Rozumiem, że jak sąsiad ci wejdzie do domu to może robić co chce? Nie ma gospodarzy, są mieszkańcy i wszyscy są równi lol

Problem w tym, że mieszkamy w domu wielorodzinnym, a Ty chcesz ustalać prawa dla całej kamienicy. Moim zdaniem gospodarzami są wszyscy, którzy wykupili mieszkania, płacą czynsz, dokonują remontów itp. Nie widzę powodów, dlaczego Ty czy ja mielibyśmy decydować za całą resztę dlatego, że mieszkamy tu od paru pokoleń.

Wt gru 23, 2008 23:00

Problem w tym, że mieszkamy w domu wielorodzinnym

Oczywiście, Polacy to wiele rodzin :-) Płacą podatki, czynsze, dokonują remontów. Zgadzam się z Tobą.

Śr gru 24, 2008 7:59

Metalik - proszę bez wypowiedzi o wydźwięku rasistowskim.

I mimo wszystko byłoby miło, gdyby zmarłego pozostawić w spokoju.

Śr gru 24, 2008 8:53
HIPOKRYZJA dziewczyno :-)

PRAWO....Kościół nie deprecjonuje ustawodawstwa aborcyjnego w Polsce i Kościół sprawował ceremonię pogrzebu i pochówku prof. Geremka.
A ja kieruję się normami, wskazaniami, mojego Kościoła, w którym jest miejsce dla każdego: od P. Terlikowskiego do Sz. Hołowni, od babci moherowej do min. Kopacz :)
"Celnicy i nierządnice wyprzedzą was do raju".......a niektórzy już osądzili i zamykają bramy Kościoła i raju, dla osób nie podzielających ich poglądów.

Śr gru 24, 2008 9:02

Moje wypowiedzi nie miały charakteru rasistowskiego, miały charakter nacjonalistyczny, a to różnica.
Alus
Tak trudno Ci się przyznać do błędu? Chyba że też wskazałabyś ginekologa tej dziewczynie?

A tak na marginesie: Wesołych Świąt :-)

Śr gru 24, 2008 9:45

Panów ziemi? Co to figura? Kupiłeś tą ziemię? Co Polacy w takim razie robią w Angli? Londyn to ziemia Anglików, więc powinni wybić wszystkich obcych, zgodnie z twoim myśleniem. A że od takiego myślenia blisko do faszyzmu to...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr gru 24, 2008 11:26

SweetChild napisał(a):
Problem w tym, że mieszkamy w domu wielorodzinnym

Oczywiście, Polacy to wiele rodzin :-) Płacą podatki, czynsze, dokonują remontów. Zgadzam się z Tobą.

Super, że tak się zgadzamy przed Świętami :)

Metalik napisał(a):

Dołączam się do życzeń.

Śr gru 24, 2008 12:05
Alus
Tak trudno Ci się przyznać do błędu? Chyba że też wskazałabyś ginekologa tej dziewczynie?

Potrafię przyznać się do błędu, nie wskazałabym lekarza, ale minister była zobligowana prawem.
Nie respektujesz osobiście polskiego ustawodawstwa - Twoja sprawa - ale nie żądaj tego od urzędnika państwowego.
Wszystkiego najlepszego, zdrowia i abyśmy zawsze dostrzegali w bliźnim naszego Pana.

Śr gru 24, 2008 12:15
Cytuj:
I mimo wszystko byłoby miło, gdyby zmarłego pozostawić w spokoju.

Niestety, nie zgadzam się z taką prośbą, bo jest to swoista cenzura słowa i wolnej wypowiedzi. (a to niekonstytucyjne podejście)
Wtedy to nie powinniśmy mówić o żadnym ze zmarłych. Ani źle, czy dobrze.
Jeżeli dana osoba budziła i dalej budzi kontrowersje, to trudno.
Nie można zamykać ust jego oponentom, nawet po jego śmierci, a czy narusza się w danym momencie prawo stanowi o tym niezawisły sąd, a nie My tu.
A powiedzenie, że o zmarłym jeśli mówić to tylko dobrze, to jak to odnieś do Mussoliniego, Hitlera, czy Stalina?

Śr gru 24, 2008 13:01

Panów ziemi? Co to figura? Kupiłeś tą ziemię? Co Polacy w takim razie robią w Angli? Londyn to ziemia Anglików, więc powinni wybić wszystkich obcych, zgodnie z twoim myśleniem. A że od takiego myślenia blisko do faszyzmu to...

Ta ziemia to dziedzictwo przodków, jest bezcenna, więc nie pisz nic o kupowaniu. A co Polacy robią w Anglii? Ich zapytaj. I proszę mi tu nie przypisywać ludobójczych zamiarów !
Alus napisał(a):
Potrafię przyznać się do błędu, nie wskazałabym lekarza, ale minister była zobligowana prawem.

Już Ci napisałem, że katolika zobowiązuje w pierwszym rzędzie dekalog. Mogła zachować się neutralnie. Nie zrobiła tego.

Śr gru 24, 2008 13:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona