Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris - Twój cynizm i opcji z którą się utożsamiasz uwidowczniłeś w pytaniu:
- "A ile tam zginęło Polaków a ile tu"?
Arytmetyka wyborcza??-->więcej zginęło-->więcej żywych przeżywa tragedię-->przełoży się na więcej osób przy urnie wyborczej pamietających "zatroskanego" premiera.
"Skala tragedii"....tregedię nie ustawia się na podziałce....
|
So sie 09, 2008 8:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sereneth
Cytuj: odpowiadanie pytaniem na pytanie... OK, więc sam sobie odpowiem. Tutaj zginął jeden Polak i 10 jest rannych, a tam zginęło 26 rodaków i 24 odniosło obrażenia. Nie widzę żadnego sensownego powodu, aby ktokolwiek (oprócz konsula) tam jechał. Na drogach polskich ginie codziennie wielu Polaków w tym w jednym wypadku potrafi więcej zginąć niż tam w Czechach, ale jakoś Tuska nie widać na polskich drogach, aby z ekipami TV przechadzał się po miejscu tragedii. Jest to niesamowite jak politycy potrafią budować swoje image na zgliszczach po katastrofie. Reporterzy i operatorzy o mało się nie pozabijali i nie poprzewracali idąc śladem dwóch premierów, którzy przeprowadzali inspekcję miejsca tragedii. Każdy zdaje sobie sprawę, że podczas wywiadu dla dziennikarze premierzy składają masę pustych deklaracji, jakie to środki specjalne nie zostana uruchomione ze specjalnych rezerw rządowych i inne podobne d.u.perele bez pokrycia. Typowa propaganda na miejscu danej tragedii i robienie szumu przede wszystkim wokół własnej osoby, bo o to w tym wszystkim chodzi. Cytuj: Skala tragedii"....tregedię nie ustawia się na podziałce....
Jak najbardziej, bo mamy do czynienia z mniejszą lub większą tragedią, więc podlega to gradacji.
Przecież żałobę narodową też się ogłasza patrząc na ten parametr.
Alus, już po raz wtóry zaczynasz żonglować cytatami, nie wnosząc nic wartościowego do dyskusji.
Jakaś niemoc twórcza Cię ogarnęła?
|
So sie 09, 2008 10:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"jakoś Tuska nie widać na polskich drogach"...a widziałeś J. Kaczyńskiego?....zawsze odpowiadasz jak jednooki
Żałobę narodową, pamięć poległych, niektórzy "prawdziwi Polacy- katolicy" potrafią z pobudek politycznych "uczcic" opluciem, wybuczeniem....farsa ot co.....takie to polskie parametry 
|
So sie 09, 2008 11:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kaczyński nie jeździł gdzie popadnie, aby zaistnieć za wszelką cenę w mediach, więc pytanie o jego bytność na drogach mija się z celem.
Był tam gdzie należało, a nie jak leci, żeby tylko pokazać się w szkalnym ekranie.
A tak przy okazji. Teraz można także powiedzieć, że krzyże (tysiące) przy drogach to też zasługa PO, bo drogi nadal mamy w fatalnym stanie i nic konkretnego się w tym kierunku nie robi mimo, iż mamy dodakowy bodziec jakim jest Euro 2012.
Zamiast zabrać się za ten segment polskiej rzeczywistości i konkretnym działaniem pomniejszyć liczbę ofiar, to nasz kochany Donek rozczula się nad śmiercią jednego Polaka, ale za to widowiskowo i na tle dużej katastrofy.
To jest medialne, więc trzeba było tam zaistnieć. Jakież to żałosne.
A trup dalej się ściele gęsto na polskich drogach i tutaj Donek łezki nie uroni, choć dokłada do tego swoją rękę.
|
So sie 09, 2008 12:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Potwierdzasz ...jednooki  ....dwóch specjalistów do wyboru 
|
So sie 09, 2008 14:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Potwierdzasz ...jednooki  ....dwóch specjalistów do wyboru  Dzięki za wpis, bo bez sensu, ale za to moderatorzy nie mogą mi zarzucić, iż flooduję forum. Cytuj: Urzędnicy przekroczyli uprawnienia, ale nie złamali prawa ŚLEDZTWO WS. ZAGŁUSZANIA PIELĘGNIAREK UMORZONE
Albo mamy takie ciamajdy (ciamciaramcia - jak mawiał Koniu), albo jest wszystko OK i udowodniono po raz wtóry, że PO na siłę szuka haków na PiS i cała ich energia (para) zamiast iść w koła idzie w gwizdek. 
|
So sie 09, 2008 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To co wypisuje tutaj osiris jest tragiczne. Wkrótce napisze, że to przez Tuska i PO zaczęła się rabanina w Gruzji i klęska suszy w Afryce.
Zamieńcie moderatorzy temat na "Blog sfrustrowanego PiSomaniaka osirisa - czyli tragiczny płacz po klęsce wyborczej"
|
N sie 10, 2008 9:22 |
|
 |
Stanisław Adam
|
osiris napisał(a): Alus napisał(a): Potwierdzasz ...jednooki  ....dwóch specjalistów do wyboru  Dzięki za wpis, bo bez sensu, ale za to moderatorzy nie mogą mi zarzucić, iż flooduję forum. Też mam takie wrażenia, nie ważne co, ważne aby kontra. osiris napisał(a): Cytuj: Urzędnicy przekroczyli uprawnienia, ale nie złamali prawa. ŚLEDZTWO WS. ZAGŁUSZANIA PIELĘGNIAREK UMORZONE Albo mamy takie ciamajdy (ciamciaramcia - jak mawiał Koniu), albo jest wszystko OK i udowodniono po raz wtóry, że PO na siłę szuka haków na PiS i cała ich energia (para) zamiast iść w koła idzie w gwizdek. 
Niezupełnie w gwizdek. Przez jakiś czas można tym "faktem" medialnie grać i zbierać punkty w sondażach. Nawet jeśli okazuje się to w końcu nieprawdą, to jakiś ślad w umysłach POspólstawa pozostaje, tym trwalszy im bardziej da się wyciszyć ostateczne zdementowanie.
Poza tym, takie rzucanie spraw do prokuratury zatruwa i dezorganizuje życie oskarżanemu, wzywany jest na przesłuchania, musi zatrudniać prawników, musi wydawać kasę na dojazdy, traci czas na te wszystkie jałowe działania. W tym szaleństwie jest metoda, Osiris.
N sie 10, 2008 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Adamie, nie tłumacz mi rzeczy dla mnie oczywistych.
Pisząc o gwizdku miałem na myśli to, że ta energia spożytkowana jest na czcze rzeczy zamiast na naprawę państwa, a że świetnie to się sprawdza w propagandzie to inna historia.
Cała ta heca - jak wiele innych - tylko temu służy, aby utrwalić najczarniejszy obraz PiS-u w głowach młodego elektoratu, bo stare lisy nie nabiorą się na takie kuglarskie sztuczki.
Mały news.
Katastrofa autokaru pod Poznaniem 36 OSÓB JESZCZE W SZPITALU
Tu TUSKA nie znajdziemy.
Za mało spektakularny wypadek i brak ofiar śmiertelnych, ale jestem przekonany, że nawet gdyby były, to też by się tam nie pokazał.
Musi być z hukiem, a tu mamy wypadek mało efektowny.
Poczekajmy aż będzie coś bardziej medialnego, żeby wizerunek premiera mógł bardziej zabłyszczeć, jak jakoweś słoneczko.
Podobało mi się, jak Polsat News ogłosił, że na terenach ostatniej powodzi zaświeciły dla powodzian dwa słońca.
Oni myślą podobnie jak ja na temat tych różnych odwiedzin premiera w miejscach tragedii.
Nie jestem osamotniony w swoich ocenach.
|
N sie 10, 2008 11:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obawiam sie, że to nasz bojowy kaczorek podpuścił swojego kolesia, gruzińskiego kogucika i w rezultacie kilka tysięcy ludzi straci życie, a Gruzja zapewne i Osetię Południową i Abchazje, a na dodatek szanse na wejście do NATO
Gruzini "uczcili" rozpoczęcie Igrzysk Olimpijskich zaatakowali i to w podłym stylu od ostrzału stolicy Osetii Południowej z katiusz
Wszystko wskazuje, na to, że te 1.700 - 2.000 ofiar, o których donosiły media, to właśnie Osetyńcy  .
|
N sie 10, 2008 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Obawiam sie, że to nasz bojowy kaczorek podpuścił swojego kolesia, gruzińskiego kogucika.........
Myślałem, że Twoja tu nieobecność zaowocowała przewietrzeniem głowy od teorii spiskowych, ale jak widać nic to nie pomogło.
Dalej Twój mózg atakowany jest przez kolejne obsesje.
Wszędzie widzisz kaczory.
A pod Studenką kaczora nie widziałeś, albo pod Poznaniem gdzie niedawno roztrzaskała się autokar?
Zgodnie z Twoją teorią to kaczory powinny być odpowiedzialne za te katastrofy, a niedawno one spiętrzyły wody i oberwały chmury przez co mieliśmy tragiczną w skutkach powódź.
Możliwe też, że kaczory rzuciły urok na Ciebie i odchodzisz od zmysłów.
To by się zgadzało, bo jest sprawdzalne empirycznie tu na forum.
APAGE, KACZORAS!
|
N sie 10, 2008 17:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Człowiek stojący na czele państwa, który ma do czynienia z potężnym agresorem, powinien wiedzieć, że nie należy małego narodu wplątywać w wojnę - mówi gruziński opozycjonista Georgij Chaindrawa*
Ludwika Włodek-Biernat: Jak ocenia pan decyzję prezydenta Saakaszwilego o wysłaniu gruzińskich wojsk do Południowej Osetii
Georgij Chaindrawa: Saakaszwili jest idiotą. I przestępcą. Bo człowiek, który nie nie rozumie, że Rosja i jej wojenna machineria były, są i pozostaną imperialistyczne, człowiek, który nie potrafi przewidywać na dwa ruchy do przodu, który nie zdaje sobie sprawy z tego, co dzieje się w polityce międzynarodowej, jest idiotą. Kompletnym.
On wciągnął Gruzję w wojnę z Rosją, której Gruzja nie jest w stanie prowadzić. Oczywiście, każdy Gruzin odda życie za swoją ojczyznę, ale jeśli już wplątujemy się w wojnę, to powinniśmy się przedtem do niej przygotować.
Czyli ta wojna to wina Saakaszwilego
- Nie, to Rosja odpowiedzialna jest za tę wojnę, bo ją sprowokowała. Ta niewypowiedziana wojna przeciw Gruzji trwa kilka lat. Powolna, ale bezustanna agresja, aneksja... Jednak człowiek stojący na czele państwa, który ma do czynienia z wielkim, potężnym agresorem, powinien wiedzieć, że nie należy małego narodu wplątywać w wojnę. (...)
Co powinien zrobić polski rząd
- Wasz redaktor naczelny Adam Michnik przyjeżdżał zimą do Gruzji zadbać o wolne media. Dziś jest jeszcze gorzej niż wtedy. Wolna prasa nie istnieje. To, co się dziś dzieje, wynika z tego, że rządzi nami człowiek bez demokratycznej legitymacji. Póki będzie się wmawiać ludziom żyjącym w totalitaryzmie, że żyją w demokracji, bo tak jest wygodnie z politycznego punktu widzenia, to będą się działy tragedie jak ta, z którą właśnie mamy do czynienia.
Wasz prezydent także jest odpowiedzialny za to, co dziś dzieje się w Gruzji. On musi wiedzieć, że należy popierać kraj i naród, a nie reżim.
*Georgij Chaindrawa jest gruzińskim politykiem i reżyserem filmowym. Po rewolucji róż w 2003 r. był ministrem ds. rozwiązywania konfliktów. Pokłócił się jednak z prezydentem Saakaszwilim i odszedł z rządu. Dziś jest jednym z przywódców opozycji
Całość VIDE:
>Saakaszwili jest idiotą<
KOMENTARZYK: Podobnie, chociaz mniej dosadnie wypowiada sie wielu komentatorów - politykow i ludzi, ktorzy znają problemy tamtego regionu. Niektorzy wypowiadaja się z uzyciem jajek Ps. Osiris, jak widzisz,nie tylko ja, ale również gruziński opozycjonista docenia naszego Sraczkakwili
.
|
Pn sie 11, 2008 6:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie generalnie nie podoba się polityka wschodnia wszystkich naszych polityków.
Ta nadmierna aktywność w sprawie wszystkich dawnych republik ZSRR odbije się nam czkawką.
Ja już płacę ogromne sumy za ogrzewanie c.o. w moim domku, a jak tak dalej będą się przedrzeźniać z Ruskimi, to będę szyszkami palić w piecu a nie gazem.
Tak więc ta poltyka wschodnia bezpośrednio przekłada się na moje finanse. 
|
Pn sie 11, 2008 7:06 |
|
 |
Cyryl
|
Niezależność jest ważniejsza od gazu.Dzisiaj Rosjanie bronią rzekomo swoich rodaków w Osetii,a jak jutro wpadnie im do głowy zrealizować podobne pomysły np. na Łotwie czy w Estonii ?Kto bedzie natepny?Litwa,Ukraina?Czy mam wymieniać dalej na Zachód? Przyjażń z naszymi "słowiańskimi braćmi" przerabialiśmy ostatnio przez prawie pół wieku i ja już przynajmniej nie chcę tego drugi raz przeżywać.Nie zapominajmy ,że od czasów Sejmu Niemego wojska rosyjskie stacjonowały na naszych ziemiach ciągle za wyjatkiem dwudziestolecia międzywojennego i obecnie od prezydentury Wałęsy.Historia wyrażnie uczy że Rosja stanowiła i stanowi nadał smiertelne zagrożenie i nie nalezy tego bagatelizować i sprzedawać się w niewolę za gaz.
|
Pn sie 11, 2008 18:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Niezależność jest ważniejsza od gazu He, he , ale śmieszne. Właśnie jesteśmy zależni przez gaz, więc o jakiej niezależności piszesz? Uzależniliśmy się od jednego dostawcy na gaz i ropę, więc oświadczenia, że będziemy wymuszać cokolwiek na Rosji jest śmiechu warte. To jak walka mrówki ze słoniem, lub kopanie się z koniem. Słowne deklaracje są puste jak kasa ZUS. Co mi po pustych deklaracjach, skoro d........... przymarźnie do kaloryfera. Oj idealiści. Ale wróćmy do rzeczywistości i zejdźmy z obłoków. "Polska zapłaci za krytykę Kremla" ROSYJSKI AMBASADOR OSTRZEGA POLSKĘ I KRAJE BAŁTYCKIEChyba nie trzeba komentarza. Jednak wróćmy na swoje podwórko.Waszczykowski: Tusk i Sikorski winni braku tarczyCytuj: Premier i szef MSZ są odpowiedzialni za to, że nie ma porozumienia z USA dotyczącego tarczy antyrakietowej, bo nie chcieli, by sukces negocjacji kojarzony był z prezydentem. Taką opinię wyraził negocjujący od trzech lat z Amerykanami Witold Waszczykowski na łamach "Newsweeka". - Przysłuchiwałem się ich dyskusjom i odniosłem wrażenie, że interes polityczny miał pierwszeństwo przed bezpieczeństwem państwa - zdradził Waszczykowski,
Za TVN24.
Czyli wszystko normalnie, bo jakoś mnie to nie dziwi.
Od kiedy interes kraju wyprzedzał interesy danej partii - nigdy.
|
Pn sie 11, 2008 18:25 |
|
|
|