Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 11, 2025 4:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
 [...] ks. Mieczysława Malińskiego 
Autor Wiadomość

celnik napisał(a):
Nieważnie - bo nie stosowali rubryk Mszału Piusa V.

O, a był tam Ksiądz osobiście i widział, że nie stosowali?

Ma Pan na myśli stosowanie WSZYSTKICH rubryk?!

Pt lis 11, 2005 19:35

Ponieważ po dzisiejszym chamskim zmoderowaniu mnie przez [...] zdecydowałem o daniu sobie spokoju z tym podejrzanym teologicznie towarzystwem pozwoli Pan, Panie Bartku, że tę dyskusję dokończymy chętnie u nas. Na NORMALNYM forum?

[...] - jo_tka

Pt lis 11, 2005 19:49

Pytanie do PP.Moderatorek: czy ten obrzydliwy banner pjo będzie tu tkwić ad calendas Graecas ?????!!!!!

Ponawiam też prośbę o uporządkowanie tytułu wątku.

So lis 12, 2005 9:31
Może jeszcze niech znajdą pjo w realu i mu nakopią? Daj sobie spokój Bartek. Jak chcecie, to sobie siedźcie i potakujcie jaki to współczesny katolicyzm jest wspaniały, krytykom (prawosławni, tradycjonaliści) mając do zaoferowania jeno chamskie odzywki. Jeżeli kogoś denerwują podpisy i kolekcje zdjęć, to musi się poważnie zastanowić nad swoim światopoglądem.

So lis 12, 2005 10:13

Ja tylko jestem przeciwny robieniu sztandaru z poważnych nadużyć liturgicznych. Jeśli Pan pjo zechce wrócić na forum, z chęcią powitam go w rzeczowej dyskusji.

Proszę, wróćmy do tematu!

Np. jakie jest Twoje zdanie co do braku epiklezy w "Didache"?

So lis 12, 2005 10:48
Moje zdanie jest takie, że to Duch Święty konstytuuje Eucharystię, a nie samo wezwanie Ducha Świętego. Dla pierwszych chrześcijan naturalnym było, że należy powtórzyć to co robił Chrystus (niekoniecznie Jego słowa), a więc brali chleb, dziękowali (kanon z Didache jest przykładem) łamali i rozdawali go.

So lis 12, 2005 11:40
Moderator

Ech, czy na przyszłość możecie wszelkie uwagi co do sposobu moderowania pisać na PW lub w dziale Moderacja? Będzie prościej i przejrzyściej, bez zbędnego zaśmiecania. Bo teraz to nie wiem nawet jak to pociąć ;)

A teraz rozmawiajcie, rozmawiajacie. Już nie przeszkadzam ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

So lis 12, 2005 12:00
Moderator

Zefciu, byłem w ub. tygodniu na forum www.fidelitas.pl Dopiero tam przekonałem się, w jaki sposób pjo i jemu podobni traktują nas, rozmówców w tym temacie. Jeśli rzeczowe odpowiedzi w tym temacie są chamstwem, to jak nazwać sposób wypowiadania się o uczestnikach tej dyskusji na wyżej wymienionym forum? Przyznam, że po tym, co tam przeczytałem, straciłem ochotę na dalszy udział w dyskusji.

Jeśli zaś chodzi o bannery reklamowe. Normalnie za umieszczenie ich na cudzej stronie płaci się od ilości kliknięć. Jeśli się nie płaci, wypada przynajmniej zapytać właściciela strony, czy wolno go umieścić. Chyba ten zwyczaj nie należy do chamskich??

W kwestii potakiwania. Zadaj sobie trud, wybierz w forumowej wyszukiwarce wszystkie posty "celnik", przeczytaj je uważnie i przemyśl argument o zachwyconych potakiwaczach.

Śr lis 23, 2005 18:09

Nic nie poradzę, że dopiero teraz włączam się do dyskusji - odnoszę się bezpośrednio do początku tematu, do wypowiedzi Crusadera. Już na kilku forach czytałem "ochy i achy" (negatywne) nt. tego tekstu x Malińskiego. Taka właśnie interpretacja świadczy o tym, że bulwersujący się nią kierują się złą wolą i nie widzą w tej wypowiedzi dobrej intencji reformy liturgii.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lis 24, 2005 8:04
Zobacz profil WWW
w pełni podtrzymuję swoje zdanie: Maliński nie wierzy w Rzeczywistą Obecność w taki sposób, w jaki wierzą chrześcijanie (katolicy, prawosławni a nawet ewangelicy).

Dla Malińskiego nie ma znaczenia Cud Przeistoczenia: wg niego Chrystus jest tak samo obecny podczas Mszy w czasie Ewangelii jak i po Konsekracji

Wt gru 20, 2005 19:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5