Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 3:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 afery w kosciele 
Autor Wiadomość
Post afery w kosciele
moze ten temat5 jest delikadny i troche dziwny ale jest jak jest ciegle w prasie słychac z ten ksiadz to ten to ta parawia taki przekret zrobiłe gdzie tu jest sens ile w tym prawdy czy nie amsz jusz prawdzwych ksiezy mojzdaniem sa tylko chybas ich nie zauwazamy

Cz cze 03, 2004 9:47

A moze warto byloby pójsc do kosciola po to by sie pomodlic,a nie szukac afer.

So cze 12, 2004 18:05

Kiedy ktos kogos zabije to juz nie robi na ans wiekszej roznicy. Kiedy zas uslyszymy, ze cos zlego zrobil ksiac to zaraz go stawiamy w takim krzywym zwierciadle. Nie mowie ze ksieza sa swieci, sa zwyklymi ludzmi a natura ludzka jest grzeszyc. Jednak wydaje mi sie ze media czasem zbyta wytluszcaja rzeczy odnosnie kosciola. Ja musze powiedziec mam duzk kontakt z ksiazmi nie tylko z mojej parafi i wiem ze jaki ksiac by nie byl to duzo robi taki "Batman" dla ludzi i rozwoju kosciola. A skrajne elementy sie zdazaja. To niestety fakt. Dlatego sie modlmy za tych ludzi.

So cze 12, 2004 23:04
Zobacz profil WWW

Kiedy ktos kogos zabije to juz nie robi na ans wiekszej roznicy. Kiedy zas uslyszymy, ze cos zlego zrobil ksiac to zaraz go stawiamy w takim krzywym zwierciadle

Bo Ksiądz powinien być wzorem moralnym dla swoich owieczek :)

Cytuj:
Nie mowie ze ksieza sa swieci, sa zwyklymi ludzmi a natura ludzka jest grzeszyc

No fakt, ale księża powinni mniej

Cytuj:
Jednak wydaje mi sie ze media czasem zbyta wytluszcaja rzeczy odnosnie kosciola

Jeszcze dużo tuszują

Cz cze 17, 2004 16:54
Zobacz profil WWW
Widzę Wladimir, że Ty doskonale wiesz, co powinien ktoś robić albo czego robić nie powinien. Nie powiem, że mówisz nieprawdę. Ale czy mógłbyś nam powiedzieć, co Ty robić powinieneś w związku z Twoim zawodem i stanem, a przede wszystkim w związku z tym, że jesteś człowiekiem.
Czekam na katalog Twoich obowiązków i sposób ich wypełniania.
Pokój i dobro! tis.
P.s. Ja ci o swoich nie będę pisał, bo ja nie nikomu jego obowiązków nie ustalam.

Pt cze 18, 2004 7:08

- W czyich rękach są media i jaki mają stosunek do katolicyzmu?

Już po tych "niezliczonych" ooogromnie nagłaśnianych aferach zresztą widać jak wielką "sympatią" dażą naszą religię a szczególnie kler.

Kim są i po co to robią - odpowiedź niech sobie każdy znajdzie sam - bo nie będzie ona z pewnością poprawna politycznie khekhekhe :lol:

Pt cze 18, 2004 8:50

ja jestem uczniem i jak przysało na porządnego ucznia się ucze :P

Pt cze 18, 2004 22:10
Zobacz profil WWW

A nie jesteś: człowiekiem, synem, bratem, kolegą, przyjacielem... itd? (niepotrzebne skreślić)

Pt cze 18, 2004 22:15
A w ogóle zadziwia mnie zmysł krytyczny antyklerykałów.
Niby to ich razi wszelka nieprawość... a w ostatnich wyborach parlamentarnych SLD nastukało ponad 60%.
A to przecież SLD zanotowało w ostatnim okresie więcej afer, niż równolegle polski KRzK.

Pt cze 18, 2004 22:17

bo ludzka sprawą jest grzeszyć,nawet ksiądz i wieksi dostojnicy mogą mieć pokusę zgrzeszenia,ale miejmi nadzieje że to są wyjątki

N cze 20, 2004 9:04

Tych złych i niedobrych sie po prostu bardziej zauważa. I zwraca na nich uwage. A napewno są też i dobrzy. Tylko ze się o nich nie mówi. W koncu ludzie sa różni i nie mozna oceniać wszystkich na przykładzie jednego czy dwóch. To że jeden ksiądz cos robi albo tego nie robi to wcale nie znaczy ze wszyscy musza robic to samo.

Wt maja 02, 2006 13:31

A może zacznijmy szukać ludzi (czyt księży -dobrych, przykładnych itd.) żyjących moralnie,poprostu dobrych pasterzy, naprawdę warto zauważać najpierw to co pozytywne, po to by nie zniekształcił się nasz obraz widzenia 2 człowieka. 2 człowieka powinniśmy widzieć przez pryzmat Chrystusa.

Wt maja 02, 2006 15:42
Zobacz profil WWW

Nie ma nic złego w zwracaniu uwagi na księży żyjących niewłaściwie - Jezus też napominał za swego życia. Sens jest w tym, aby napomnienie było podyktowane także dobrem osoby napominanej - a nie tylko chęci wytknięcia błędu.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt maja 02, 2006 22:29
Zobacz profil WWW

Kiedy ktos kogos zabije to juz nie robi na ans wiekszej roznicy. Kiedy zas uslyszymy, ze cos zlego zrobil ksiac to zaraz go stawiamy w takim krzywym zwierciadle. Nie mowie ze ksieza sa swieci, sa zwyklymi ludzmi a natura ludzka jest grzeszyc.

księża nie są "zwykłymi ludźmi" .. "zwykli ludzie" nie spowiadają, nie chodza po kolędzie, nie nauczaja z ambony .. przynajmniej w KrK .. księża stawiając sie ponad "zwykłymi ludźmi", sami się podnieśli na piedestał, z którego widac ich lepiej niz "zwykłych ludzi" .. dlatego niech nikogo nie dziwi, ze sie o nich mówi i pisze wiecej niż o "zwykłych ludziach".

Śr maja 03, 2006 9:54

To nie chodzi o to żeby nie mowic o nich wcale i popierać złe postępowanie. Tylko aby ludzie nie oceniali wszystkich na podstawie tych zachowujacych sie nieodpowiednio. I potrafili dostrzec i docenic tych dobrych i uczciwych.

Śr maja 03, 2006 12:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona