Czy słuchasz Radia Maryja ?
Autor |
Wiadomość |
meritus
|
Podobna ankieta jest na katoliku. Chciałbym zbadać to i tutaj. Wiem, że wynik nie będzie miarodajny, ale coś będzie mówił.
|
N sie 08, 2004 22:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ankieta jest zle skonstruowana...brakuje jej jednego pytania:
Sporadycznie...
|
N sie 08, 2004 22:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
'Sporadycznie' też by mi nie odpowiadało, gdyż zakłada mój w tym udział. 'Nigdy' nie byłoby prawdą. Ja bym zaznaczył coś w stylu: 'Najrzadziej jak to tylko możliwe. Wtedy, gdy ktoś inny sobie przy mnie RM włączy'.
|
N sie 08, 2004 22:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nadal twierdze, ze ankieta jest bezsensu
Po czterech pytaniach , ktore dokladnie okreslaja ilosc, nastepuje pytanie o nieskonczonosc.
Gdzie jest pytanie o "raz na pol roku", "raz na rok", "raz na dwa lata".....itd.
Ankieta jest bezsensowna,tendencyjna...szufladkujaca ludzi, dlatego nie mam najmniejszego zamiaru brac w niej udzial ....i odradzam to innym.
]
Zreszta...calkowicie podzielam zdanie pewnego ksiedza, ktory twierdzil , ze istnieje:
Swieta Prawda
Prawda
i g... prawda
na samym zas koncu znajduje sie:
Statystyka...gdzie wszystko zalezy od tegojak sa postawione pytania, a zazwyczaj sa postawione w taki sposob by zadowolic badacza, a nie badanego...
pozdrowka
|
N sie 08, 2004 22:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przez kilka lat byłem członkiem Odnowy w Duchu Świętym i wciąż jestem jej sympatykiem, ale... wielu jej członków postrzega nowo przybyłych do wspónoty jako takich 'zielonych', mało rozumiejących, takich którzy dopiero muszą się wiele, bardzo wiele nauczyć. Tak oceniają ludzie, którzy oceniają innych podług siebie. Sami zaczynali od formacji Odnowy, więc myślą, że każdy tą samą drogę musi przebyć, a Ci co na nią nie weszli, to jacyś Inni, Obcy, itp. 
Podejrzewam te same podejście w tej ankiecie. Też nie zagłosuję.
|
N sie 08, 2004 22:56 |
|
|
|
 |
Wanda
|
A ja zagłosowałam na "nigdy", ale przesłuchałam kilka audycji dostepnych na ich stronie internetowej RM. Wszystkie są nudnawe (zwłaszcza wypowiedzi ekspertów ciagną się jak włoskie kluchy przerywane tylko przez "yyyyee") do tego te cukierkowo idealistyczne zalożenia...
Generalnie jednak nie mam wiekszych "ale" do tych audycji.
|
Pn sie 09, 2004 11:54 |
|
 |
meritus
|
Wyszedłem z założenia, że jak ktoś słucha rzadziej niż raz na dwa miesiące, to jakby wogóle nie słuchał.
PTRqwerty:
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi, nie robię tej ankiety aby kogokolwiek oceniać, a jedynie z ciekawości, jak to zazwyczaj bywa przy ankietach.
Belizariuszu każda ankieta "szufladkuje" ludzi.
|
Pn sie 09, 2004 14:32 |
|
 |
chmurka_
|
ze stacji radiowych o zabarwieniu chrześcijańskim słucham jedynie RADIA EM
Polecam
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
Wt sie 10, 2004 22:02 |
|
 |
meritus
|
chmurka_ napisał(a): ze stacji radiowych o zabarwieniu chrześcijańskim...
Co to znaczy ?
|
So sie 14, 2004 20:03 |
|
 |
chmurka_
|
drogi meritus Pisząc tak miałam na myśli fakt że radio to jest zaliczane do stacji chreześcijańskich. Jak posłuchasz to zrozumiesz 
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
So sie 14, 2004 20:46 |
|
 |
yasmin
|
Też głosowałam na "nigdy" i nie widze nic w tej ankiecie tendencyjnego, chyba jak ktos się uprze to zawsze coś "wynajdzie". A nigdy , bo przesłuchałam troche audycji i szkoda mi mojego zdrowia. Natomiast z radia "o zabarwieniu katolickim" polecam Radio+. Rano zawsze powie parę słow temperamentnie ks. Kownacki. Poza tym jest duuuuuużo konkursów,a ja kocham konkursy. Wygrałam juz śniadanie,a wczoraj wyprawkę dla dziecka firmy chicco  .
Pozdrawiam wszystkich Słuchajacych jakiegokolwiek radia
Yasmin
|
N sie 15, 2004 9:37 |
|
 |
meritus
|
Myślę, że przesłuchanie kilku audycji nie jest wystarczającym materiałem, by sobie wyrobić zdanie na jakiś temat.
|
N sie 15, 2004 10:19 |
|
 |
yasmin
|
Wysłuchałam wystarczająco , aby wyrobić sobie zdanie.
Yasmin
|
N sie 15, 2004 10:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Też głosowałam na "nigdy" i nie widze nic w tej ankiecie tendencyjnego, chyba jak ktos się uprze to zawsze coś "wynajdzie". A nigdy , bo przesłuchałam troche audycji i szkoda mi mojego zdrowia.
Jezeli przesluchalas "troche" audycji, to glosowanie na "nigdy" jest z tym sprzeczne.
Pytanie w ankiecie brzmi "Jak czesto sluchasz RM".
Nigdy, znaczy NIGDY, a nie "kilka razy kiedys".
pozdrowka
|
N sie 15, 2004 10:39 |
|
 |
mimoza
|
Równie dobrze można powiedzieć iz zwrot " czy słuchasz" wskazuje na pewną ciągłość.
Nie głosowałam na ta ankietę , bo nie słucham Radia Maryja choc kilka razy słyszałam.
Ta ankieta jest bez sensu.
|
N sie 15, 2004 10:46 |
|
|
|