Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 0:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Firmy, które powinien bojkotować chrześcijanin... 
Autor Wiadomość
Post Firmy, które powinien bojkotować chrześcijanin...
Juz dawno nosiłam sie z założeniem takiego tematu...

Proszę osoby niewierzące i wszelkiej maści "szyderców" o niewypowiadanie sie...

Proszę o podawanie nazw firm i uzasadnienie, czemu powinniśmy je bojkotować...

Ja mam juz swoich trzech kandydatów, ale chciałabym poczekać na propozycje innych, żeby ten wątek nie był teatrem jednego aktora...

;-)
Obrazek

Drodzy klienci, jesteśmy solidarni ze społecznością muzułmańską i egipską. Carrefour nie sprzedaje duńskich produktów.

Czy my tak nie potrafimy ?

Yes, we can !!

Tak, potrafimy...

Cz lut 05, 2009 19:14

Proszę osoby niewierzące i wszelkiej maści "szyderców" o niewypowiadanie sie...

A dlaczego? Już w innym temacie napisałem, że bojkot jest dziecinną formą wyrażania swoich antypoglądów. Po pierwsze nic to nie da, a po drugie nakręci tylko reklame danej firmy. A na tym wam chyba nie zależy.

Cz lut 05, 2009 23:07

Dlaczego,ja nie kupuję nic co pochodzi z Kanady ,szczególnie sprawdzam na opakowaniach z soczewicą.Przyczyna jest bestialstwo w stosunku do fok sankcjonowane prawem w tym państwie.Może to nie ma znaczącego wpływu ,ale gdyby tak postąpił milion ludzi?

Cz lut 05, 2009 23:14

Jeszcze dodam,że bojkot nie jest taki dziecinny.Podobnymi metodami walczył Gandhi.

Cz lut 05, 2009 23:16

I nadal utwierdzam się w przekonaniu, że bojkoty tylko nakręcają reklamę danej firmy. Tylko bojkotujący zdają się o tym nie wiedzieć.

Pt lut 06, 2009 12:23

Wyciąłem sporo postów. Proszę pisać zgodnie z tematem oraz zapoznać się z regulaminem, w szczególności tym fragmentem:
"Autor tematu ma prawo do określenia jego charakteru (np. tematy rozważaniowe, dzielenie się doświadczeniem, rozważanie konkretnych wypowiedzi autorytetów lub dokumentów, czy konkretne pytanie w którym autor oczekuje odpowiedzi zgodnej ze swoim światopoglądem); może również w pewnym stopniu określić założenia konkretnej dyskusji (np. może wyrazić życzenie, aby w tym temacie dyskusja była prowadzona z punktu widzenia katolika czy chrześcijanina) [...] Takie ograniczenie powinno być szanowane. Nie może ono jednak nigdy dotyczyć wypowiadania się w danym temacie jednej osoby lub grupy osób, a jedynie założeń światopoglądowych. "

Pt lut 06, 2009 16:00
Zobacz profil WWW
Tele2 - oszuści, wyrwaliby ostatni grosz drogą krętactw, manipulacji.
Wiem coś o tym, nieopatrznie wdepnęłam i miesiącami nie mogłam zrezygnowac z ich "usług".
W najmniejszym stopniu nie respektują polskiego ustawodawstwa, olewaja je zupełnie.
Zresztą za te metody kilka krajów europejskich pogoniło ich ze swego rynku.

Pt lut 06, 2009 16:08

Ja proponuję bojkotować supermarkety i inne sklepy "firmowych sieci". Doprowadzają do bankructwa małe sklepiki, i sprzedają tani, produkowany w chinach produkt.

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lut 06, 2009 17:12

Hm, a z jakiej racji został skasowany post ze stwierdzeniem o bojkocie firm Ojca Dyrektora? Jak najbardziej katolik powinien te firmy bojkotować.

Bo nosił znamiona szyderstwa, tym bardziej, że nie posiadał uzasadnienia.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub uwagi, to napisz na priv lub w odpowiednim miejscu - "Uwagi do moderacji".
jumik

Pt lut 06, 2009 20:04

Szczegóły na http://pozytywnego.pl/

Pt lut 06, 2009 20:06

W najmniejszym stopniu nie respektują polskiego ustawodawstwa, olewaja je zupełnie.
Zresztą za te metody kilka krajów europejskich pogoniło ich ze swego rynku.

Jakieś konkrety?

Sareneth napisał(a):
Ja proponuję bojkotować supermarkety i inne sklepy "firmowych sieci". Doprowadzają do bankructwa małe sklepiki, i sprzedają tani, produkowany w chinach produkt.

Mamy ich bojkotować, ponieważ są lepsi od innych?

Pt lut 06, 2009 20:21
Zobacz profil WWW

Nie. Mamy ich bojkotować, ponieważ pojawiają się nagle, kiedy wszystkim dobrze się układa, i doprowadzają do masowych zwolnień.

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lut 06, 2009 21:02

Swego czasu było głośno o bojkocie IKEI rozpoczętym na łamach katolickiego portalu fronda.pl
Chodziło o popagowanie homoseksualizmu na łamach katalogów owej firmy. Jeśli ktoś jest zaiteresowany, to może pogoglać albo i napisać, to poszukam artykułu na frondzie

Pt lut 06, 2009 21:04
Jakieś konkrety?

Uznają, że nie obowiązują ich przepisy o reklamacji, obligatoryjne terminy na uzyskanie odpowiedzi, poza którym reklamacja zostaje automatycznie uznana.
W tym czasie blokują rozmowy, czego nie wolno robić w świetle obowiązujących przepisów.
I za okres blokady wystawiają faktury (miałam pakiet wolne wieczory i weekendy).
Udają, że nie otrzymali listu poleconego, respektują tylko przesyłki za "zwrotnym poręczeniem odbioru".
Interweniowałam poprzez regionalny oddział UKE.
Ale tam miły pan z miejsca mi powiedział, że nie mam się co łudzić iż moja interwencja odniesie skutek, gdyż Tele2 nie respektuje polskiego ustawodawstwa.
A UKE nie posiada mocy sprawczej, aby szwedzką firme zmusić do przestrzegania przepisów.
Oczywiście byłam na pozycji straconej, po kilku miesiącach pism, interwencji, udawadniania mojej racji, nerwów, nic nie uzyskałam i w końcu zapłaciłam za NIC.
Mam tylko nauczkę, że z żadna firmą "krzak" - kontakt to skrytka pocztowa i infolinia - nigdy więcej żadnych kontaktów.

Pt lut 06, 2009 21:49

Wyodrębniłem temat (głównie) o bojkocie Milki:
viewtopic.php?t=19853
Pewnie nie da się uniknąć dyskusji o sensie konkretnych bojkotów, podejrzewam więc, że będzie jeszcze w przyszłości kilka takich porządkowych wyodrębnień (jeśli zaczną się rozrastać i uczynią ten temat nieczytelnym). Prosiłbym o pisanie na temat sensu wydzielonych bojkotów właśnie w wydzielonych tematach.
jumik

Pn lut 09, 2009 13:14
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona