|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
xxx
|
 Szkaplerz???
Witam serdecznie!
Kilka miesięcy temu wróciłam z powrotem do Kościoła. Na razie jestem na samym początku mojej drogi wiary oraz wszystkich praktyk religijnych. Chciałabym nosić medalik. Niestety parę dobrych lat minęło i nie mam już tego ze chrztu, czy I komunii. Planuję kupić nowy i poprosić znajomego o jego poświęcenie. Czy ten poświęcony medalik będzie równoznaczny z przyjęciem szkaplerza? Przyjęcie szkaplerza to chyba poważne zobowiązanie a mnie jeszcze nie stać na razie na jakieś poważniejsze deklaracje. Chodzi mi raczej o noszenie jakiegoś poświęconego przedmiotu (tylko od razu mówię że nie na pokaz!!!)
Pozdrawiam
|
Śr cze 24, 2009 17:11 |
|
|
|
 |
djdomin
|
Nie, założenie medalika nie jest tym samym, co noszenie szkaplerza.
_________________ Dominik Jan Domin
|
Śr cze 24, 2009 18:44 |
|
 |
pedziwiatr
|
By nie mnozyc podobnych watkow, temat zamykam, a posty przenosze do istniejacego juz watku o szkaplerzu
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Śr cze 24, 2009 20:36 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|