Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 2:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 uzdrowiciele i oszuści 
Autor Wiadomość

w najnowszym numerze Angory jest artykuł poświęcony cudownym uzdrowicielom :) dziennikarka wybrała się do jednego, a ten stwierdził mięśniaka macicy, raka jelita grubego i inne choroby. musiała kupić książeczkę za 30zł i umówić się na następną wizytę, która też kosztuje :D
na koniec poszła na badania do szpitala i dowiedziała się, że ma 2 choroby, których nie stwierdził uzdrowiciel, a te, które stwierdził, nie istnieją. wnioski nasuwają się same: uzdrowiciel = oszust i złodziej.

Śr sie 26, 2009 6:48

w najnowszym numerze Angory jest artykuł poświęcony cudownym uzdrowicielom :) dziennikarka wybrała się do jednego, a ten stwierdził mięśniaka macicy, raka jelita grubego i inne choroby. musiała kupić książeczkę za 30zł i umówić się na następną wizytę, która też kosztuje :D
na koniec poszła na badania do szpitala i dowiedziała się, że ma 2 choroby, których nie stwierdził uzdrowiciel, a te, które stwierdził, nie istnieją. wnioski nasuwają się same: uzdrowiciel = oszust i złodziej.

Oszust ginekolog
(ELG)

2007-10-08 10:33:00

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko lekarzowi
Ginekolog ze szpitala klinicznego we Wrocławiu wmawiał kobietom choroby, których nie miały. Potem przeprowadzał w gabinecie prywatnym zabiegi, w dodatku pod pełną narkozą, choć nie był anestezjologiem. Wszystko po to, by wyłudzić od pacjentek pieniądze. Zabiegi były w większości przypadków fikcyjne.

http://wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/777522.html

Śr sie 26, 2009 7:02

cd
Stwierdził u mnie nadżerkę i torbiel na jajniku, którą trzeba usunąć. Za pobranie wycinka zapłaciłam 1000 zł, za zabieg 1200 zł.
Podejrzeń nabrała, gdy zgadała się z koleżankami, które miały podobne przeżycia. Poszła na badania do innych lekarzy. Okazało się, że ma bardzo dobre wyniki cytologii i ani śladu torbieli. – Lekarze śmiali się i robili dziwne miny, gdy słyszeli o dr. W. Mówili, że różne rzeczy wyprawia, ale wolą się nie narażać – opowiada.

Śr sie 26, 2009 7:06

najgorsze jest to, że ludzie nabierają się na aury, pola energetyczno-magnetyczno-biologiczne. a taki skur... człowiek tylko na nich żeruje i daje fałszywą nadzieję.

Śr sie 26, 2009 7:30

Muszę Cię zmartwić aura istnieje ,można ją zobaczyć droga fotografii kirlianowskiej ,niektórzy ludzie mają ten dar,że widzą ją sami.
Nieuczciwi ludzie znajdują sie we wszystkich fachach np.mechanik który wymienia dobrą część w samochodzie lub pralce i twierdzi,że była zepsuta albo montuje używane jako nowe.Budowlaniec który wykonuje robotę,a po kilku miesiącach tynk odpada,sędzia wydajacy wyrok bez rzetelnego materiału dowodowego i sto innych przykładów.

Śr sie 26, 2009 13:13

bardzo bym prosił o informacje o aurze, chętnie poczytam.

Śr sie 26, 2009 13:42

Na początek proponowałbym coś Czesława Klimuszki np."Moje widzenie świata".Na ten temat dyskusje toczą się w innym dziale.

Śr sie 26, 2009 14:24
zbanowany na stałe

bardzo bym prosił o informacje o aurze, chętnie poczytam.

Cos Ty! Zbuduj sam:
http://www.dn.se/blogg/markligheter/200 ... -bild-2564
Albo kup:
http://www.auraphoto.com/index1.shtml
Poznaj kolory:
http://www.blalotus.net/aurachakrabilder.htm
... i w Polske! :D

Śr sie 26, 2009 15:41
czasowo zablokowany

Biblia wyraźnie mówi kto czyni cuda w Imieniu Boga a kto nie od Boga

Jezus mówi, że szuka chwały Ojca
Duch Święty wskazuje na Jezusa

Apostołowie zawsze czynili cuda w imieniu Jezusa mocą Ducha Świętego i składali za nie dzięki Bogu przez Jezusa

A kto szuka swojej chwały ten jest oszustem

Śr sie 26, 2009 19:37
Zobacz profil WWW

najgorsze jest to, że ludzie nabierają się na aury, pola energetyczno-magnetyczno-biologiczne. a taki skur... człowiek tylko na nich żeruje i daje fałszywą nadzieję.

Pole energetyczno-magnetyczne to nie jest żadna ściema!
Każdy je posiada. Wystarczy dokładny miliwoltomierz, do końcówek dopinasz zwyklą blachę np. miedzianą a drugą ocynk. Przykładasz dłonie do tych blach i wskazówka miernika wychyla się, pokazuje napięcie, czyli potencjał. Jeśli w podstawówce nie chodzileś na wagary to na fizyce uczono, że jak jest prąd to musi się w koło twożyć pole energo- magnetyczne.
Jaśli długo jedziesz autem to ma powierzchni skóry gromadzą się ładunki elektryczne. Bywa tak, że jak wysiądziesz z auta i dotkniesz do klamki to widać jak przeskakuje iskra. Żeby to zneutralizować wystarczy splukać się zimną wodą lub uzienmić się.

Nie wnikam już w to, że każda komórka ciała ma swoj potencjal energetyczny. Jes to udowodnione naukowo.

Radzio! musz google i tam masz wszystko.

Cz sie 27, 2009 3:58

Ludzie nie bądźcie naiwni

Biblia wyraźnie mówi kto czyni cuda w Imieniu Boga a kto nie od Boga

Jezus mówi, że szuka chwały Ojca
Duch Święty wskazuje na Jezusa

Apostołowie zawsze czynili cuda w imieniu Jezusa mocą Ducha Świętego i składali za nie dzięki Bogu przez Jezusa

A kto szuka swojej chwały ten jest oszustem

Jacson
Ty zapewne uważasz się za praktykującego katolika.
Przykazanie wyrażnie mówi, kochaj bliźniego swago jak siebie samego.
Ocenę pozostaw Bogu, On dał każdemu wolną wolę i On to oceni.
Czy biblia uczy Cię kto jest oszustem.
Nie popełniaj więcej takich gaf.

Cz sie 27, 2009 4:09

Wystarczy dokładny miliwoltomierz, do końcówek dopinasz zwyklą blachę np. miedzianą a drugą ocynk. Przykładasz dłonie do tych blach i wskazówka miernika wychyla się, pokazuje napięcie, czyli potencjał. Jeśli w podstawówce nie chodzileś na wagary to na fizyce uczono, że jak jest prąd to musi się w koło twożyć pole energo- magnetyczne.

Fizyka nie zna takiego pojęcia jak "jest prąd", a jedynie "płynie prąd". I jeśli płynie prąd, to faktycznie tworzy się (ale nie "twoży", bo wymienia się np. na "twórca" - jeśli w podstawówce nie chodziłaś na wagary, to na polskim uczono ;) ) pole ale elektromagnetyczne (a nie "energomagnetyczne"). Poza tym napięcie (potencjał elektryczny) jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym dla przepływu prądu.

Cz sie 27, 2009 9:33

Czy możemy na tym zakończyć prywatne wycieczki?

Cz sie 27, 2009 11:03

kathrinn82 22.03.07, 18:36 zarchiwizowany
ja jestem z okolic elbląga i tam przyjeżdza czasem taki facecik z Piątków czy jakoś tak, w każdym razie z dalekano i kolezanka dlugo mnie namawiala na taka wizyte az w koncu pojechalam...
jak wygladalo? siadlam naprzeciw niego i zaczal mowic co tam u mnie widzi i o dziwo wszystko sie zgadzalo. poszlam tam ze sceptycznym nastawieniem bo ja raczej nie wierze w takie rzeczy...no ale on mi wszystko powiedzial wlacznie z tym ktory jajnik mam wiekszy i ze mam tylozgiecie macicy (myslalam ze to tylko podczas badania ginekologicznego mozna stwierdzic) "zobaczyl" tez ze mam "guzka" w piersi o czym ja doskonale wiedzialam (lekarze mowili ze to od
hormonow i ze nic groznego) mozecie mi wierzyc albo nie, ale teraz nie mam zadnego guzka...JESTEM W SZOKU, ale naprawde nic nie mam!!!!
powiedzial ze to jest jeden z powodow przez ktory nie moglam zajsc w ciaze... no i przykladal mi rece na brzuch w okolicach jajnikow i wlasnie na piersi...tyle wiem ze to brzmi nieprawdopodobnie, sama w to nie wierze ale tak bylo

Pt sie 28, 2009 3:01

Fizyka nie zna takiego pojęcia jak "jest prąd", a jedynie "płynie prąd". I jeśli płynie prąd, to faktycznie tworzy się (ale nie "twoży", bo wymienia się np. na "twórca" - jeśli w podstawówce nie chodziłaś na wagary, to na polskim uczono ;) ) pole ale elektromagnetyczne (a nie "energomagnetyczne"). Poza tym napięcie (potencjał elektryczny) jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym dla przepływu prądu.

sweetchild, złośliwy jesteś

Pt sie 28, 2009 3:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona