Czy o. Rydzyk musi odejść ?
Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
Jak wiemy jutro nastąpi spotkanie Rady Stałej Konferencji Episkopatu, poszerzonej o biskupów diecezjalnych (czyli nie zebranie plenarne całej Konferencji Episkopatu Polski) na którym jednym z tematów będzie omówienie problemów związanych z Radiem Maryja.
Być może - ponieważ radio jest własnością zakonu redemptorystów i biskupi nie mogą podejmować decyzji personalnych - Rada uchwali pewne sugestie kierowane do redemptorystów.
Jedną z nich może być odseparowanie o. Rydzyka od Radia.
Co ty uważasz ? Czy o. Rydzyk musi odejść ?
Poczuj się sędzią.
Tylko mam gorącą prośbę. Niech to zostanie tylko sondą (jak wiele podobnych internetowych np. na onet.pl, wp.pl czy interia.pl).
Tu proszę nie zamieszczać wypowidzi.
Temat do dyskusji jest tam [url=http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=150]Forum WIARA.PL Strona Główna->Z życia Kościoła->Radio Maryja
[/url]Nie mnóżmy bytów (czytaj watków) nierozsądnie.
Pn maja 01, 2006 19:00 |
|
|
|
 |
Meg
|
Zaznaczyłam, że NIE
Tzn. nie musi, ale powinien 
|
Pn maja 01, 2006 22:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zaznaczylem "TAK (Ogólnie)" rozumiejac to przez:
"TAK, musi odejsc od polityki i najlepiej od wystepowania w mediach. Niech zajmie sie czymkolwiek, na przyklad prowadzeniem zalozonej przez siebie szkoly."
A jak juz chce sam prowadzic szkole, to sutanny do tego miec przeciez nie potrzebuje, prawda?
Crosis
|
Pn maja 01, 2006 23:20 |
|
|
|
 |
klarowna
|
Powinien odejść, niepodoba mi się, że dzieli ludzi na żydów i masonów!!! Możę w dzikim buszu nauczył by się pokory, zamiast meybachem jeździłby osłem, albo czymś takim i dobrze 
Wt maja 02, 2006 15:48 |
|
 |
angua
|
 Re: Czy o. Rydzyk musi odejść ?
Tak dla przypomnienia:
Stanisław Adam napisał(a): Tylko mam gorącą prośbę. Niech to zostanie tylko sondą (jak wiele podobnych internetowych np. na onet.pl, wp.pl czy interia.pl). Tu proszę nie zamieszczać wypowidzi. Temat do dyskusji jest tam [url=http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=150]Forum WIARA.PL Strona Główna->Z życia Kościoła->Radio Maryja [/url]Nie mnóżmy bytów (czytaj watków) nierozsądnie.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt maja 02, 2006 16:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja w sprawie sondy: Nie ma mojej opcji: Nie, ojciec Rydzyk nie musi odejść, o ile pojawi się na tyle inteligentny gracz, który byłby w stanie na niego oddziaływać i wykorzystać jego wpływ na ludzi. 
|
Śr maja 03, 2006 11:01 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
1. PTR - pewnie dlatego takiej opcji nie ma, że nawet Stanisław sobie czegoś takiego (takiej osoby) nie wyobraża
2. Widzę właśnie, jak wszyscy wzięli sobie do serca prośbę autora ankiety, żeby tylko głoswać, a nie pisać...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr maja 03, 2006 11:23 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
1-samo głosowanie jest bezsensu, a pomysł autora, żeby komentować ja w innym temacie jest jeszcze głupszy... A jakby nie patrzeć i tak jest klonem wymienionego wcześniej tematu
2-Więc tutaj:
Zaznaczyłem Tak, najlepiej do Afryki, bo jeśli jest tak świętym i charyzmatycznym człowiekiem, jak niektórzy utrzymują, to zapewne dobrze by się spisał jako misjonarz nawracający, wspierający cierpiących, czy nieuleczalnie chorych, jednym słowem mógłby być wzorowym kapłanem, odpowiednim człowiekiem na odpowiednim stanowisku i z pewnością ucięłyby się wszystkie bardzo negatywne opinie o działalności i samej osobie ojca dyrektora 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr maja 03, 2006 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): 1. PTR - pewnie dlatego takiej opcji nie ma, że nawet Stanisław sobie czegoś takiego (takiej osoby) nie wyobraża 
Mnie również. Nie musisz drwić ze Stanisława Adama.
Mówię o kimś kto potrafiłby manipulować całym ruchem katolicko-narodowym włącznie z jego liderem tak żeby ten ruch chętnie za tym kimś szedł. To jest trudne do pomyślenia. To nie jest wstyd uważać to za mało prawdopodobne.
|
Śr maja 03, 2006 13:06 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Drwić  Nie. To, że się nie zgadzamy co do kwestii RM, nie znaczy że będę z niego drwił. Nie drwię. Stwierdzenie było jka najbardziej serio.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr maja 03, 2006 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fakt faktem andkieta nie przewiduje wielu mozliwosci. Stad pewnie wypowiedzi.
No i oczywiscie tez uwazam, ze jak sie na cos w ankiecie zaglosuje, to wypada to uzasadnic, rozbudowac. Poderwac sie ze snu na sali obrad i krzyknac "TAK" potrafi kazdy.
Mozna to zobaczyc w sejmie. Nie krzycza co prawda, ale naciskaja guziczki
Crosis
|
Śr maja 03, 2006 14:02 |
|
 |
chrześcijanin
|
Zaznaczyłem TAK, ale w sumie nie musi odchodzić - wystarczy, żeby nawrócił się do Boga.
|
Cz maja 04, 2006 8:57 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Zaznaczyłam że wystarczy "kaganiec".
Nie sztuka odwołać , moim zdaniem większa sztuka uciąć co poniektóre "zapędy".
Pozdrawiam
|
Cz maja 04, 2006 11:57 |
|
 |
meritus
|
Zaznaczyłem NIE.
Ojciec Tadeusz Rydzyk jest charyzmatykiem. Bez Bożej opieki, tylko w oparciu o siły ludzkie, Radio Maryja by nie wytrzymało takich ataków. Jak powiedział ksiądz Prymas: Radio Maryja to "maryjny znak w eterze".
Ogromne osiągnięcia jakie dokonały się za sprawą organizowania ludzi przez o.Rydzyka: ogólnopolskie masowe radio, telewizja, wyższa szkoła dziennikarska, dziennik, miesięcznik, wydawnictwo. Błędów pare pewnie popełnił, ale nie można ulegać liberalnej propagandzie, że o.Rydzyk jest zły.
|
Cz maja 04, 2006 14:39 |
|
 |
Kamyk
|
Ja tylko powiem, że zamiast "musi" umieściłbym raczej słowo "powinien"
|
Cz maja 04, 2006 16:17 |
|
|
|