Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 0:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Następna strona
 Popieram Ministra Giertycha! 
Autor Wiadomość

Post Popieram Ministra Giertycha!
Drodzy Forumowicze, apeluję do Was, wpisujcie się na tę listę poparcia dla Wicepremiera i Ministra Edukacji RP Pana Romana Giertycha! Jest on Ministrem Edukacji w Rzadzie RP od bardzo niedawna, mimo to jego osoba stała się obiektem ataków i zmasowanej krytyki ze strony środowisk lewicowych. Działania Wicepremiera i Ministra Giertycha zasługuja na pełne poparcie każdego z nas. Pan Minister Giertych podjał starania o podwyższenie pensji nauczycielskich, zapowiada działania majace na celu ukrócenie bezkarności małoletnich przestępców w naszych szkołach.
Oby polska szkoła stała się w większym niż dotychczas stopniu miejscem krzewienia patriotyzmu i przywiązania do narodowych tradycji. Panie Ministrze Edukacji, Szczesc Boże Panu w Pana trudzie! Najwyższy czas wrócić do przedwojennego etosu polskiej szkoły, która wychowała takich Patriotów jak K.K. Baczyński, T. Gajcy i wielu, wielu innych szlachetnych ludzi.

Wt maja 16, 2006 13:28

Post Re: Popieram Ministra Giertycha!
Miennja napisał(a):
Drodzy Forumowicze, apeluję do Was, wpisujcie się na tę listę poparcia dla Wicepremiera i Ministra Edukacji RP Pana Romana Giertycha! Jest on Ministrem Edukacji w Rzadzie RP od bardzo niedawna, mimo to jego osoba stała się obiektem ataków i zmasowanej krytyki ze strony środowisk lewicowych. Działania Wicepremiera i Ministra Giertycha zasługuja na pełne poparcie każdego z nas. Pan Minister Giertych podjał starania o podwyższenie pensji nauczycielskich, zapowiada działania majace na celu ukrócenie bezkarności małoletnich przestępców w naszych szkołach.
Oby polska szkoła stała się w większym niż dotychczas stopniu miejscem krzewienia patriotyzmu i przywiązania do narodowych tradycji. Panie Ministrze Edukacji, Szczesc Boże Panu w Pana trudzie! Najwyższy czas wrócić do przedwojennego etosu polskiej szkoły, która wychowała takich Patriotów jak K.K. Baczyński, T. Gajcy i wielu, wielu innych szlachetnych ludzi.

to co piszesz to zart prawda?

Wt maja 16, 2006 13:38

Też nie rozumiem tej krytyki, ale też nie rozumiem dlaczego miałabym go popierać. Pozyjemy, zobaczyny. O ile ta koalicja przetrwa na tyle, by było widać jakiekolwiek działanie i o ile jakiekolwiek działanie bedzie, a nie tylko puste frazesy.

Wt maja 16, 2006 13:39

Choć Roman Giertych nie jest moim ulubionym politykiem, to jednak po tej absurdalnej nagonce, jaką obserwuję już w pierwszych dniach jego działalności, zyskałem do niego dużo sympatii ;-) Myślę, że wbrew różnym krzykaczom (którzy jak przypuszczam, siedzieli cicho za rządów komunistycznych ministrów Wiatra i Łybackiej, wtedy krytyka nie była trendy) Giertych mimo swojego indywidualizmu, który trochę przeszkadza mu w skutecznej polityce, ma szansę być niezłym ministrem. Choćby dlatego, że jest swiadomy faktu, że każdy jego gest, slowo, czy nawet myśl, będzie bardzo krytycznie analizowana przez "czwartą" władzę. A kolejna szansa dla niego może się prędko nie powtórzyć.

Wt maja 16, 2006 20:14

jlp napisał(a):
to co piszesz to zart prawda?

Nie, to nie jest żart.

Wt maja 16, 2006 20:34

Polecam tekst z dzisiejszej Rzepy :
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... a_a_6.html

Cytuj:
Mała Kasia walczy
Trudno się doprawdy nie wzruszyć, czytając historię 16-letniej Kasi ze wsi Zbiczno w województwie kujawsko-pomorskim. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego "Gazeta Wyborcza" tak ciekawy materiał wykorzystała jedynie w dodatku stołecznym - postawa małej bohaterki zdecydowanie zasługuje na szersze spopularyzowanie.

Otóż Kasia w ostatnią niedzielę przyjechała do Warszawy na zakupy, ale kiedy już przyjechała, to dowiedziała się o manifestacji przeciwko ministrowi Giertychowi. I z miejsca, poniechawszy sklepowych półek, pognała manifestować, po drodze odbierając SMS od przyjaciół i przyjaciółek ze Zbiczna, którzy też by chcieli wyjść przeciwko Giertychowi na ulice, ale, jak żali się nasza bohaterka, nie mogą, bo nie podobałoby się to księdzu i rodzicom.

Od drałowania za flagami zjednoczonej Europy oraz transparentami wyobrażającymi Giertycha z wąsami Hitlera (coś się dziateczkom pokiełbasiło - akurat Hitlera nie można nazwać wrogiem zjednoczonej Europy, prędzej pierwszym praktykiem tej idei) Kasia dorobiła się bąbli na nogach, no i straciła okazję nabycia wymarzonych ciuszków, ale jest szczęśliwa: "czuję, że wzięłam udział w czymś ważnym dla nas wszystkich".

"Przyszłam na manifestację - objaśnia inna 16-latka - bo jestem otwarta na różne poglądy i taka chcę pozostać. Nie chcę, by w szkole narzucano mi, w co mam wierzyć".

Tu wreszcie dotykamy sedna problemu: faktycznie, mówienie dzieciom, w co mają wierzyć, mówienie im, że w ogóle mają w coś wierzyć, trąci faszyzmem. Chyba, że mają wierzyć w otwartość na różne poglądy i w europejskie flagi.

Najciekawsze, że jak wynika z tej i innych relacji, wielu uczniów na manifestację przeciwko swojemu zwierzchnikowi przyprowadzili sami nauczyciele. Wielkie brawa. Buntujcie, szanowni pedagodzy, podopiecznych dalej, i uczcie ich demokracji. Tylko niech się potem żaden nie zdziwi, kiedy za próbę niedemokratycznego zrobienia kartkówki uczniowie założą mu na głowę kosz do śmieci.
Rafał A. Ziemkiewicz

Wt maja 16, 2006 20:49

nikt nie podał stronki która jest sponsorowana przez jakieś nieciekawe organizacje której jedynym celem jest np poparcie Giertycha
bo u nas tak się nie robi[może niestety?]
za to przeciwko Giertychowi pojawiła się taka stronka
walka zorganizowana to cecha chyba narazie i jeszcze długo tak będzie zapewne elit związanych dawniej z komuną a dziś z liberalizmem

może jak ten temat urośnie trochę
i ktoś poda link do wsparcia dla Giertycha
moderatorzy nagle się obudzą i wykasują oba watki
najpierw oczywiście ten przeciwko Giertychowi a potem ten za :razz:
oczywiście niekoniecznie w tej kolejności [zgaduje ;)]

na razie nic sie nie dzieje bo nikt nie powiedział iż toczy się jakakolwiek walka
a proponować zawsze można rózne rzeczy
także gdyby nagle się okazało , że sprawa przybiera nie ten tego obrót wtedy wkroczą do akcji...
zgadłem? 8)

a tak wogóle to zawsze mnie interesowała sprawa pieniędzy
skad oni na to biorą?
czasu w każdym bądź razie im napewno nie brakuje
są jakby to powiedzieć bardzo pracowici
tylko te zarobki skąd się biorą?
bo z dachu nie spadają

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Wt maja 16, 2006 22:35

1. Nie jestem "środowiskiem lewicowym" - a wybór Giertycha mi się nie podoba.

2. Jaką listę :?: :) Jakoś linka żadnego nie widzę :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr maja 17, 2006 8:31
Zobacz profil WWW

2. Jaką listę :?: :) Jakoś linka żadnego nie widzę :D

Każdy wpis w tym watku jest traktowany jako wpis na listę poparcia ;-)

:ups:

Śr maja 17, 2006 10:32

To rzeczywiście, duuuuuuuuuże ono (poparcie) jest 8) :o :biggrin:

Śr maja 17, 2006 11:27
Zobacz profil WWW
Popieram Giertycha.Wyszedł z propozycją skrócenia czasu oczekiwania na wyniki matur.Z drugiej strony my wszyscy jesteśmy w pewnym sensie"młodzieżą wszechpolską" bo w Polsce mieszkamy.Roman Giertych nie propagował żadnego nazizmu.Ale lewica atakuje.Jak tak dalej pójdzie to będą prześladowania lub podziały na tle politycznym.A przecież wkrótce przyjedzie papież,więc po co te protesty i ten hałas wokół polityki.Gdzie radość z wizyty papieskiej ?

Śr maja 17, 2006 13:57

1. Proszę nie porównywać mnie z żadną MW :? bo z nią się nie identyfikuję. Tożsamość narodowa nie determinuje uczestnictwa w organizacji tylko dlatego, że organizacja ta w nazwie ma "-polska".

2. Co ma pielgrzymka papieża do faktu, że ministrem zostaje osoba zupełnie nie nadająca się na to stanowisko :?:

Śr maja 17, 2006 14:05
Zobacz profil WWW
ToMu.Chodzi o to by waśnie polityczne nie zakłócały przygotowań do wizyty papieskiej.

A teraz odpowiedź na pierwszą twoją wypowiedź.Młodzież wszechpolska napisałem z małej litery i w cudzysłowie,a nie jako nazwę organizacji politycznej.Poza tym nie chcę być politykiem.

Śr maja 17, 2006 14:15

Skojarzenia użytej przez Ciebie nazwy (nawet z małej litery) są oczywiste.

Śr maja 17, 2006 21:48
Zobacz profil WWW

Popieram Giertycha.Wyszedł z propozycją skrócenia czasu oczekiwania na wyniki matur.Z drugiej strony my wszyscy jesteśmy w pewnym sensie"młodzieżą wszechpolską" bo w Polsce mieszkamy.Roman Giertych nie propagował żadnego nazizmu.Ale lewica atakuje.Jak tak dalej pójdzie to będą prześladowania lub podziały na tle politycznym.A przecież wkrótce przyjedzie papież,więc po co te protesty i ten hałas wokół polityki.Gdzie radość z wizyty papieskiej ?

problenm chyba jest taki, ze papiez przyjedzie a nastepnie wyjedzie.
problemy kazdego z osobna pozostana.....

Cz maja 18, 2006 1:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Następna strona