Popieram Ministra Giertycha!
Autor |
Wiadomość |
Miennja
|
 Popieram Ministra Giertycha!
Drodzy Forumowicze, apeluję do Was, wpisujcie się na tę listę poparcia dla Wicepremiera i Ministra Edukacji RP Pana Romana Giertycha! Jest on Ministrem Edukacji w Rzadzie RP od bardzo niedawna, mimo to jego osoba stała się obiektem ataków i zmasowanej krytyki ze strony środowisk lewicowych. Działania Wicepremiera i Ministra Giertycha zasługuja na pełne poparcie każdego z nas. Pan Minister Giertych podjał starania o podwyższenie pensji nauczycielskich, zapowiada działania majace na celu ukrócenie bezkarności małoletnich przestępców w naszych szkołach.
Oby polska szkoła stała się w większym niż dotychczas stopniu miejscem krzewienia patriotyzmu i przywiązania do narodowych tradycji. Panie Ministrze Edukacji, Szczesc Boże Panu w Pana trudzie! Najwyższy czas wrócić do przedwojennego etosu polskiej szkoły, która wychowała takich Patriotów jak K.K. Baczyński, T. Gajcy i wielu, wielu innych szlachetnych ludzi.
|
Wt maja 16, 2006 13:28 |
|
|
|
 |
jlp
|
 Re: Popieram Ministra Giertycha!
Miennja napisał(a): Drodzy Forumowicze, apeluję do Was, wpisujcie się na tę listę poparcia dla Wicepremiera i Ministra Edukacji RP Pana Romana Giertycha! Jest on Ministrem Edukacji w Rzadzie RP od bardzo niedawna, mimo to jego osoba stała się obiektem ataków i zmasowanej krytyki ze strony środowisk lewicowych. Działania Wicepremiera i Ministra Giertycha zasługuja na pełne poparcie każdego z nas. Pan Minister Giertych podjał starania o podwyższenie pensji nauczycielskich, zapowiada działania majace na celu ukrócenie bezkarności małoletnich przestępców w naszych szkołach. Oby polska szkoła stała się w większym niż dotychczas stopniu miejscem krzewienia patriotyzmu i przywiązania do narodowych tradycji. Panie Ministrze Edukacji, Szczesc Boże Panu w Pana trudzie! Najwyższy czas wrócić do przedwojennego etosu polskiej szkoły, która wychowała takich Patriotów jak K.K. Baczyński, T. Gajcy i wielu, wielu innych szlachetnych ludzi.
to co piszesz to zart prawda?
|
Wt maja 16, 2006 13:38 |
|
 |
iduodu
|
Też nie rozumiem tej krytyki, ale też nie rozumiem dlaczego miałabym go popierać. Pozyjemy, zobaczyny. O ile ta koalicja przetrwa na tyle, by było widać jakiekolwiek działanie i o ile jakiekolwiek działanie bedzie, a nie tylko puste frazesy.
|
Wt maja 16, 2006 13:39 |
|
|
|
 |
micked
|
Choć Roman Giertych nie jest moim ulubionym politykiem, to jednak po tej absurdalnej nagonce, jaką obserwuję już w pierwszych dniach jego działalności, zyskałem do niego dużo sympatii  Myślę, że wbrew różnym krzykaczom (którzy jak przypuszczam, siedzieli cicho za rządów komunistycznych ministrów Wiatra i Łybackiej, wtedy krytyka nie była trendy) Giertych mimo swojego indywidualizmu, który trochę przeszkadza mu w skutecznej polityce, ma szansę być niezłym ministrem. Choćby dlatego, że jest swiadomy faktu, że każdy jego gest, slowo, czy nawet myśl, będzie bardzo krytycznie analizowana przez "czwartą" władzę. A kolejna szansa dla niego może się prędko nie powtórzyć.
|
Wt maja 16, 2006 20:14 |
|
 |
Miennja
|
jlp napisał(a): to co piszesz to zart prawda?
Nie, to nie jest żart.
|
Wt maja 16, 2006 20:34 |
|
|
|
 |
micked
|
Polecam tekst z dzisiejszej Rzepy :
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... a_a_6.html
Cytuj: Mała Kasia walczy Trudno się doprawdy nie wzruszyć, czytając historię 16-letniej Kasi ze wsi Zbiczno w województwie kujawsko-pomorskim. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego "Gazeta Wyborcza" tak ciekawy materiał wykorzystała jedynie w dodatku stołecznym - postawa małej bohaterki zdecydowanie zasługuje na szersze spopularyzowanie.
Otóż Kasia w ostatnią niedzielę przyjechała do Warszawy na zakupy, ale kiedy już przyjechała, to dowiedziała się o manifestacji przeciwko ministrowi Giertychowi. I z miejsca, poniechawszy sklepowych półek, pognała manifestować, po drodze odbierając SMS od przyjaciół i przyjaciółek ze Zbiczna, którzy też by chcieli wyjść przeciwko Giertychowi na ulice, ale, jak żali się nasza bohaterka, nie mogą, bo nie podobałoby się to księdzu i rodzicom.
Od drałowania za flagami zjednoczonej Europy oraz transparentami wyobrażającymi Giertycha z wąsami Hitlera (coś się dziateczkom pokiełbasiło - akurat Hitlera nie można nazwać wrogiem zjednoczonej Europy, prędzej pierwszym praktykiem tej idei) Kasia dorobiła się bąbli na nogach, no i straciła okazję nabycia wymarzonych ciuszków, ale jest szczęśliwa: "czuję, że wzięłam udział w czymś ważnym dla nas wszystkich".
"Przyszłam na manifestację - objaśnia inna 16-latka - bo jestem otwarta na różne poglądy i taka chcę pozostać. Nie chcę, by w szkole narzucano mi, w co mam wierzyć".
Tu wreszcie dotykamy sedna problemu: faktycznie, mówienie dzieciom, w co mają wierzyć, mówienie im, że w ogóle mają w coś wierzyć, trąci faszyzmem. Chyba, że mają wierzyć w otwartość na różne poglądy i w europejskie flagi.
Najciekawsze, że jak wynika z tej i innych relacji, wielu uczniów na manifestację przeciwko swojemu zwierzchnikowi przyprowadzili sami nauczyciele. Wielkie brawa. Buntujcie, szanowni pedagodzy, podopiecznych dalej, i uczcie ich demokracji. Tylko niech się potem żaden nie zdziwi, kiedy za próbę niedemokratycznego zrobienia kartkówki uczniowie założą mu na głowę kosz do śmieci. Rafał A. Ziemkiewicz
|
Wt maja 16, 2006 20:49 |
|
 |
Mieszek
|
no cóż ja też popieram i co? nikt nie podał stronki która jest sponsorowana przez jakieś nieciekawe organizacje której jedynym celem jest np poparcie Giertycha bo u nas tak się nie robi[może niestety?] za to przeciwko Giertychowi pojawiła się taka stronka walka zorganizowana to cecha chyba narazie i jeszcze długo tak będzie zapewne elit związanych dawniej z komuną a dziś z liberalizmem
może jak ten temat urośnie trochę i ktoś poda link do wsparcia dla Giertycha moderatorzy nagle się obudzą i wykasują oba watki najpierw oczywiście ten przeciwko Giertychowi a potem ten za oczywiście niekoniecznie w tej kolejności [zgaduje ]
na razie nic sie nie dzieje bo nikt nie powiedział iż toczy się jakakolwiek walka a proponować zawsze można rózne rzeczy także gdyby nagle się okazało , że sprawa przybiera nie ten tego obrót wtedy wkroczą do akcji... zgadłem?
a tak wogóle to zawsze mnie interesowała sprawa pieniędzy skad oni na to biorą? czasu w każdym bądź razie im napewno nie brakuje są jakby to powiedzieć bardzo pracowici tylko te zarobki skąd się biorą? bo z dachu nie spadają
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Wt maja 16, 2006 22:35 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Miennja
1. Nie jestem "środowiskiem lewicowym" - a wybór Giertycha mi się nie podoba.
2. Jaką listę  Jakoś linka żadnego nie widzę 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr maja 17, 2006 8:31 |
|
 |
SweetChild
|
ToMu napisał(a): 2. Jaką listę  Jakoś linka żadnego nie widzę 
Każdy wpis w tym watku jest traktowany jako wpis na listę poparcia

|
Śr maja 17, 2006 10:32 |
|
 |
ToMu
|
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr maja 17, 2006 11:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Popieram Giertycha.Wyszedł z propozycją skrócenia czasu oczekiwania na wyniki matur.Z drugiej strony my wszyscy jesteśmy w pewnym sensie"młodzieżą wszechpolską" bo w Polsce mieszkamy.Roman Giertych nie propagował żadnego nazizmu.Ale lewica atakuje.Jak tak dalej pójdzie to będą prześladowania lub podziały na tle politycznym.A przecież wkrótce przyjedzie papież,więc po co te protesty i ten hałas wokół polityki.Gdzie radość z wizyty papieskiej ?
|
Śr maja 17, 2006 13:57 |
|
 |
ToMu
|
1. Proszę nie porównywać mnie z żadną MW  bo z nią się nie identyfikuję. Tożsamość narodowa nie determinuje uczestnictwa w organizacji tylko dlatego, że organizacja ta w nazwie ma "-polska".
2. Co ma pielgrzymka papieża do faktu, że ministrem zostaje osoba zupełnie nie nadająca się na to stanowisko 
|
Śr maja 17, 2006 14:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu.Chodzi o to by waśnie polityczne nie zakłócały przygotowań do wizyty papieskiej.
A teraz odpowiedź na pierwszą twoją wypowiedź.Młodzież wszechpolska napisałem z małej litery i w cudzysłowie,a nie jako nazwę organizacji politycznej.Poza tym nie chcę być politykiem.
|
Śr maja 17, 2006 14:15 |
|
 |
ToMu
|
Skojarzenia użytej przez Ciebie nazwy (nawet z małej litery) są oczywiste.
|
Śr maja 17, 2006 21:48 |
|
 |
jlp
|
HAUNEBU III napisał(a): Popieram Giertycha.Wyszedł z propozycją skrócenia czasu oczekiwania na wyniki matur.Z drugiej strony my wszyscy jesteśmy w pewnym sensie"młodzieżą wszechpolską" bo w Polsce mieszkamy.Roman Giertych nie propagował żadnego nazizmu.Ale lewica atakuje.Jak tak dalej pójdzie to będą prześladowania lub podziały na tle politycznym.A przecież wkrótce przyjedzie papież,więc po co te protesty i ten hałas wokół polityki.Gdzie radość z wizyty papieskiej ?
problenm chyba jest taki, ze papiez przyjedzie a nastepnie wyjedzie.
problemy kazdego z osobna pozostana.....
|
Cz maja 18, 2006 1:06 |
|
|
|