Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 8:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Przykleić czy usunąć? 
Autor Wiadomość

Post POWOŁANIE DO NIEJEDNEJ SŁUŻBY"
Cytuj:
ToMu naoisał:

Dyskusja toczy się, w pewnym sensie - dwutorowo, we wskazanych wyżej tematach.

Ten proponuję zamknąć.

Zgodnie z życzeniem Post Dominikdano znajduje się tutaj:
viewtopic.php?p=164185#164185
a ten temat jutro zniknie całkiem - dziś pełni rolę informacyjną
baranek

wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia

wierzyć - to znaczy chodzić po wodzie...

Agatko
Zgadzam sie z Tobą w całej pełni, że temat nie jest wątkiem, który powinien być poruszany w panelu "Z życia kościoła", bowiem kaliber sprawy wychodzi poza format zdarzenia marginalnego i epizodycznego. Ten wielki, bardzo poważny problemem dla całego kościoła katolickiego i to nie tylko polskiego.
Sądzę też, iż tytuł tematu "POWOŁANIE DO NIEJEDNEJ SŁUŻBY" nazbyt jest wymowny, by nawet w formie zamkniętej pozostawić go tam, gdzie teraz jest.

Usunięcie tematu zakrawa na manipulcję. Może nie jest to nawet inicjatywa samych moderatorów. Ktoś sobie tego życzył.
Uważam, że temat nie tylko nie powinien być stamtąd wyrzucony, ale wręcz powinien być tam na stałe przyklejony, na pierwszej pozycji!

Szanowny ToMu nie powinien sie szarogęsić na tym było_nie_było publicznym forum i sugerować innym co, gdzie i jak ma być prezentowane.
Możesz wydawać dyspozycje dotyczące swoich własnych wątków, ale od cudzych się od_dystansuj.
Czy ja kiedykolwiek coś takiego tu zrobiłem? Czy może Twoje posty zalecałem przenosić lub proponowałem by zamykać cudze tematy?

N cze 04, 2006 19:59

Agatka napisał(a):
Dominikdano!
Skasowano mi kolejny post w moderacji, zamyka się usta kaltolikom, którzy chcą oczyszczenia Kościoła. Krytyka hierarchii, nadmiernego "obrastania w piórka", niedostępności dla maluczkich - źle jest widziana. Przyjdzie zapłakać rzewnymi łzami, dopiero co był z nami wielki papież JPII, ale jak widzę i czytam - po nim wielka przepaść. Kościół polski targany frakcjami, podziałami, niechęcią do oczyszczenia się i powiedzenia wprost o tym, co boli i niegodne.

N cze 04, 2006 20:32

1. Post przesunęła baranek, nie ToMu. Zdanie ToMu było sugestią. Zresztą najzupełniej słuszną.

2. Dwa równoległe tematy dotyczące lustracji i ks Zaleskiego najzupełniej wystarczą. Wklejanie postów na ten temat w innych tematach albo zakładanie kolejnych jest zaśmiecaniem forum.

N cze 04, 2006 20:35

Takie cięcie niczemu nie słuzy, chyba że zadwoleniu moderatrów i administratora.

N cze 04, 2006 20:37

Służy ogólnie pojętemu porządkowi. Nie podoba się? To narazie, nikt Cię tu nie trzyma. A jeśli chcesz siedzieć, to się dostposuj do reguł tu panujących.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N cze 04, 2006 20:39
Wyjaśnienie:

1. Post przesunęła baranek, nie ToMu. Zdanie ToMu było sugestią. Zresztą najzupełniej słuszną.

Dodam, że sugestią zgodną całkowicie z moim zamiarem.
Dopóki będziesz Agatko zakładać kolejne tematy o tym samym - mimo próśb, żebyś pisała w istniejących ( ja pamiętam przynajmiej jeszcze 3 Twoje wątki o tym samym ... i kolejne prośby)- dopóty musisz się liczyć z podobnym przesuwaniem postów.

N cze 04, 2006 20:44

Wiesz co baranek, skasowaliście mi już 2 dni temu wszystko i o co biega? O co drzesz szaty? Bo ja o dzisiejszy dzień i zamykanie tematów (niewygodnych) w moderacji.
Do A. Drogi chłopcze, ja też sponsoruję ten portal i forum i mam prawo na nim być, jak Ci się nie podobają moje posty - nie czytaj.

N cze 04, 2006 20:48

Droga dziewczynko. To, że Ty "sponsorujesz ten" mam w tak głębokim poważaniu [...] Obowiązuje Cię regulamin i ogólne zasady pisania na forum. Nie dorosłaś do tego widać. Przykro mi.

[...] - jednak proszę bez takich omówień - jo_tka

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N cze 04, 2006 20:53

Uzasadnienie zamknięcia tematu jest w temacie. Zainteresowane strony wyraziły swoje stanowisko, ja je przyjęłam do wiadomości. To nie jest wątek do dyskusji o lustracji. Skoro na taki temat zeszło, uważam wątek podstawowy za wyczerpany - dlatego temat został zamknięty.

Nikt Cię stąd nie wyrzuca. Ale fakt kupowania Gościa Niedzielnego (bo tylko w ten sposób można sponsorować portal) nie uprawnia do dowolnego zachowania na forum. Dokładnie tak samo, jak fakt kupowania Polityki nie uprawnia do decydowania o jej treści.

Aha - to nie jest forum publiczne, na którym każdy może robić co zechce, tylko forum portalu wiara.pl, na którym panują pewne zasady. Można się do nich oczywiście nie stosować, ale nalezy się liczyć z pewnymi tego konsekwencjami.

N cze 04, 2006 20:55

wiesz co jotka, nie rozśmieszaj mnie. Dowolne zachowanie? A jakież to jest? Że się wyraża swoje poglądy niewygodne niektórym duszpasterzom?
[...]

[...] - uwagi personalne będą usuwane - jo_tka

N cze 04, 2006 21:01

Wyrażaj. W jednym z założonych w tym celu tematów. I tylko prosiłabym żeby nie zawierały pomówień i oszczerstw.

N cze 04, 2006 21:03

Fajnie byłoby móc coś przesuwać, ciąć itp :P Ale nie sądzę, żebym się kiedyś na to załapał :D

Ja nie rozumiem sensu usuwania tematów. Zamknąć - i wystarczy. Co więcej - jest wiele sytuacji, gdzie wystarczyłoby jedynie powycinać kilka postów nie na temat, i byłoby dobrze (a od razu moderacja zamyka - bo szybciej...).

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N cze 04, 2006 21:46
Zobacz profil WWW

Tomu - nie będą się pałętały na górze, nie da się ich "zepchnąć" na koniec listy. Łatwiej wtedy na liście znaleźć te "czynne"...

A nie mówimy o usunięciu tylko o przeniesieniu - tych kilkupostowych zwłaszcza - do ogólnodostępnego działu.

N cze 04, 2006 21:51

Zwykła manipulacja i tyle. Niektórym się chyba naprawdę nudzi w domku.

Pn cze 05, 2006 5:52

Tobie tez sie chyba nudzi. To nie jest takie trudne - nie tworzy sie nowych tematow, jesli tematy o danej tresci, sa tematami istniejacymi. Zapisz to sobie 300 razy na karteczce i nie pisz wiecej bzdur, o niewygodnych dla Kosciola informacjach, ukrywanych przez ludzi cienia.

Pn cze 05, 2006 6:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona