dlaczego zamknięto merytoryczny wątek?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 dlaczego zamknięto merytoryczny wątek?
Wczoraj Saxon zamknął mój wątek:
viewtopic.php?t=8673
Jestem w stanie to zrozumieć - zalazłem już nieco tutejszym forumowiczom za skórę, można mnie nie lubić i wcale nie dziwi mnie tępienie moich poglądów.
Zupełnie za to nie rozumiem, dlaczego zamknięto wątek Maćka:
viewtopic.php?t=8681
w którym chciał w sposób rzeczowy, kulturalny i spokojny porozmawiać na ten sam temat?
Maciek nie mnożył wątków, gdyż nie ma żadnego (niezablokowanego) na temat wyprzedawania kościołów.
Maciek nie naruszył netykiety, gdyż wypowiadał się w sposób aż nazbyt grzeczny.
Maciek nie naruszył regulaminu, który w żaden sposób nie zabrania poruszania tego tematu.
Proponuję więc jedno z trzech:
1. Odblokować wątek Maćka.
2. Dodać do regulaminu punkt, że na tym forum nie można dyskutować o sprzedawaniu kościołów innowiercom.
3. Skasować regulamin jako fikcję, pozostawiając wszystko tak jak teraz w rękach moderatorów, a unikając obecnej hipokryzji.
|
Pn lip 31, 2006 23:28 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie wchodząc w szczegóły - dlaczego uważasz, że skoro jeden temat (Twój) o sprzedaży kościołów został zamknięty, to taki sam temat utworzony przez Maćka miałby pozostać otwarty 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt sie 01, 2006 8:11 |
|
 |
Incognito
|
Ja uważam, że wątek założony przez maćka jest ciekawy i należy go odblokować, zwłaszcza że wątek Torquemady nie został zamknięty ze względu na treść, ale ze względu na floodowe skłonności autora. Nie można więc uzasadniać zamknięcia tematu macka zamknięciem tematu Tomka.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Wt sie 01, 2006 8:20 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
Również jestem za odblokowaniem 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Wt sie 01, 2006 8:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Incognito napisał(a): zwłaszcza że wątek Torquemady nie został zamknięty ze względu na treść, ale ze względu na floodowe skłonności autora.
Niestety, mylisz się. Z korespondencji od moderatorów otrzymanej na PW jasno wynika, że mój wątek zamnknięto ze względu na treść.
|
Wt sie 01, 2006 8:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: dlaczego zamknięto merytoryczny wątek?
No więc jak? nikt nie ma nic na wskazany temat do powiedzenia? temat jest nieciekawy,, niewygodny, nie warty uwagi?
Tomek Torquemada napisał(a): Maciek [...] wypowiadał się w sposób aż nazbyt grzeczny.
i tak pewno zdążyłem kogoś obrazić.
|
Wt sie 01, 2006 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: dlaczego zamknięto merytoryczny wątek?
maciek_z_gdanska napisał(a): No więc jak? nikt nie ma nic na wskazany temat do powiedzenia? temat jest nieciekawy,, niewygodny, nie warty uwagi? Tomek Torquemada napisał(a): Maciek [...] wypowiadał się w sposób aż nazbyt grzeczny. i tak pewno zdążyłem kogoś obrazić.
Właśnie wyczytałem, że jednak popełniłeś straszny hrzech przeciw ekumenizmowi, pisząc "zbór lokalnej sekty protestanckiej". Jak mogłeś tak nazwać naszych braci odłączonych? Won do pustego piekła ty lefebvrysto! 
|
Wt sie 01, 2006 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jakich tam odłączonych... Młodszych Braci W Wierze
Co do pustego piekła: jak tam nie ma szatanów, to kto będzie ogień pod moim kotłem rozpalał? 
|
Wt sie 01, 2006 13:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maciek_z_gdanska napisał(a): jakich tam odłączonych... Młodszych Braci W Wierze  Co do pustego piekła: jak tam nie ma szatanów, to kto będzie ogień pod moim kotłem rozpalał? 
samoobsługa 
|
Wt sie 01, 2006 13:41 |
|
 |
m_q
|
ToMu napisał(a): Nie wchodząc w szczegóły - dlaczego uważasz, że skoro jeden temat (Twój) o sprzedaży kościołów został zamknięty, to taki sam temat utworzony przez Maćka miałby pozostać otwarty 
Nadgorliwy pionier "wsiegda gatow"!
Ura, ura, ura!
Zróbcie go modem, zróbcie...
Wątki i tak są zamykane a o ileż mniej będzie smiecia na forum... 
|
Wt sie 01, 2006 16:17 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
m_q, Ty masz chyab jakieś problemy
Miło wiedzieć, że mam "fana"...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr sie 02, 2006 7:40 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Owszem, są zamykane. Forum wiara.pl zupełnie nie współgra ze stylem z innego forum, na którym rozmawiacie, a ostatnio mam wrażenie, że tutaj chcecie na siłę przenieść tamtejszą atmosferę. Szkoda, że się nie udaje. Szkoda, że moderatorzy i userzy się buntują. Szkoda, że nie mam ochoty czytać kolejnych wątków o nadużyciach np. Szkoda, że na tamtym forum możliwe jest prowadzenie jednego wątku na ten temat, a u nas uprosić się nie da, by tak było. Szkoda...
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Śr sie 02, 2006 9:19 |
|
 |
Demostenes
|
Ja im bym zaproponował, aby porwali 50 krów, a następnie zagrozili moderatorom, że będą zabijali każego dnia jedną, aż ich postulaty zostaną spełnione.
|
Śr sie 02, 2006 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
rozalka napisał(a): Owszem, są zamykane. Forum wiara.pl zupełnie nie współgra ze stylem z innego forum, na którym rozmawiacie, a ostatnio mam wrażenie, że tutaj chcecie na siłę przenieść tamtejszą atmosferę. Szkoda, że się nie udaje. Szkoda, że moderatorzy i userzy się buntują. Szkoda, że nie mam ochoty czytać kolejnych wątków o nadużyciach np. Szkoda, że na tamtym forum możliwe jest prowadzenie jednego wątku na ten temat, a u nas uprosić się nie da, by tak było. Szkoda...
O przepraszam.
Chciałaś jeden wątek o nadużyciach liturgicznych
Wyprzedawanie kosciołów to zupełnie inna sprawa, a wielu userów uważa, że to żadne nadużycie, tzlko normalka.
Dlaczego na tym forum nie można merytorycznie rozmawiać o sprzedawaniu kościołów?
|
Śr sie 02, 2006 9:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mamy kapitalizm, demokrację, gospodarkę rynkową, a co za tym idzie wolny rynek nieruchomości. Wszystko inne jest nieistotne 
|
Śr sie 02, 2006 9:38 |
|
|
|