Autor |
Wiadomość |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
 Re: Pismo Swięte za darmo
ja proponuje zapytac księdz proboszcza, bo kto ma więcej Biblii niż kapłan można tez napisac ogłoszenie na tablicy parafialnej z prośba o urzyczenie Biblii znałem faceta co ma 10 egzemplarzy w domu , dla ozdoby ludzie mocno religijni też zazwyczaj maja kilka wydań
_________________ 1 KOR 13
|
Wt gru 14, 2010 11:27 |
|
|
|
 |
WIST
|
Tussi napisał(a): Niby niewinne pytanie, a tylu osobom podniosło ciśnienie. Nie trzeba się pieklić od razu  wystarczyło napisać, że Biblii Tysiąclecia nie ma na papierze za darmo i było by ok. Ale to troche dziwne dla mnie, że np. gedeoniści czy swiadkowie Jehowy rozdają swoje publikacje a "u nas" nie, ale..... pewnie się nie znam.... W każdym bądź razie dzięki za zainteresowanie tematem. To jest forum dyskusyjne, dziwisz się że ludzie podejmują temat? Nie mówiliśmy tylko o darmowych egz. Biblii bo i w zadanym pytaniu nie tylko o tym napisano. Fajnie że pomagasz innym, ale tu nie jest mowa o wypełnieniu pitu, tylko o żmudnym procesie tłumaczenia, opatrzenia przypisami, wydania i rozprowadzenia czegoś. Pominę tu biblijne już prawo do otrzymania wynagrodzenia, ale nawet idealny katolik, musi jeść. I naprawdę nie rozumiem czemu z tym jest taki problem? Gdyby chodziło o coś naprawdę potrzebne i zarazem z powodu ceny nieosiągalnego to co innego.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt gru 14, 2010 11:57 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie mówiąc o tym, że kupienie egzemplarza Biblii to chyba dość pożyteczny wydatek - to raz. I nie tak astronomiczny, skoro kupuje się ją raz na jakiś czas.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr gru 15, 2010 13:28 |
|
|
|
 |
zephyr7
|
W każdym większym mieście są miejsca, gdzie handluje się książkami (np. na Kleparzu w Krakowie), ludzie pozbywają się książek nieraz całymi pudłami. Znalezienie Biblii nie jest znowu taką sztuką.
Poza tym, polecam również księgarnie wysyłkowe - dużo niższe ceny niż w empikach.
|
Pn gru 20, 2010 19:15 |
|
 |
renata155
|
zdaje się że na tegorocznej Legnicy,można było otrzymać za friko?
|
Wt gru 21, 2010 11:33 |
|
|
|
 |
tuti
|
Kochana jeżeli nadal jesteś zainteresowana to mam adres brata, który rozdaje Biblie za darmo, mogę podać ci jego adres e-mail. Dysponuje kilkoma przekładami a więc podejrzewam, że Tysiąclatkom również.Ja sama dostałam od niego moją ukochaną Biblie:) A jeżeli masz opory to chętnie wyśle ci Gedeonicki NT:) Co do wypowiedzi - "nie ma nic za darmo" - szokujące, że taki słowa mogą wychodzić z ust chrześcijanina i to w takiej sprawie. Słowo Boże to PODSTAWA naszej relacji z Bogiem i należy starać się ze wszystkich sił, aby pomóc w dostępie do niego:)
_________________ Albowiem ja wiem, jakie myśli mam o was - mówi Pan - myśli o pokoju, a nie o niedoli, aby zgotować wam przyszłość i natchnąć nadzieją. Jer 29:11
|
Pn sty 03, 2011 17:40 |
|
|
|