|
|
|
jakie jest znaczenie Biblii w życiu chrześcijanina ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: jakie jest znaczenie Biblii w życiu chrześcijanina ?
Są to nieścisłości nieistotne dla naszego zbawienia, mykitos.
|
Cz kwi 19, 2012 16:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł a co powiesz na to : http://www.forum.konfesyjni.pl/viewtopi ... =31&t=1046 ? Znalazłem to poszukując odpowiedzi czy mozna pogodzić wiare i naukę Twój wspólwyznawca tam pisze
|
Cz kwi 19, 2012 17:46 |
|
 |
Johnny99
|
mykitos napisał(a): Nie według kogo tylko jaka jest prawda? Tego nie wiem. Z tego co mi wiadomo, wg Biblii nietoperz jest ptakiem, acz nie zwracałem na to szczególnej uwagi.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 20, 2012 7:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Z tego co mi wiadomo, wg Biblii nietoperz jest ptakiem, acz nie zwracałem na to szczególnej uwagi. No na przykład Takich "kwiatków" w Biblii jest sporo
|
Pt kwi 20, 2012 15:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mykitos napisał(a): Kozioł napisał(a): Czego ma to dowodzić?
Ze w Biblii sa nieścisłości i błędy Pewnie że są. To nie jest podręcznik np. przyrody. To historia zbawienia ludzkości. Co do tzw. fundamentalizmu to plon zwykłej niewiedzy ale i gorliwości w wierze. Jest to pewien problem szczególnie w ewangelikalizmie polskim, stąd np. misja jaką ma EWST. Odrzucanie Biblii z powodu nietoperza jest równie niepoważne jak ów fundamentalizm, ma to samo źródło, to samo mylne podejście do Biblii.
|
Pt kwi 20, 2012 21:23 |
|
|
|
 |
elka
|
proszę w dyskusji trzymać się tematu 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
So kwi 21, 2012 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No faktycznie, przepraszam. A czy nie można tych paru postów przenieść do "Kto czytał i pamięta Dzienniczek Faustyny"?
|
So kwi 21, 2012 8:39 |
|
 |
elka
|
przeniesione 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
N kwi 22, 2012 10:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re:
WOLNA PALESTYNA napisał(a): wg mnie jest ksiaga madrosci do ktorej powinien odwolywac sie kazdy chrzescijanin jednak sadze ze wiekszosc nigdy nie zaglebila sie w Biblie Przez ostatnie miesiące przeczytałem całą Biblię.Wywarła na mnie ogromny wpływ. Staram się po lekturze Słowa Bożego czynić więcej dobra,staram się być lepszym człowiekiem każdego dnia. Dzięki Biblii poznałem Boga i Jego wolę. Polecam każdemu.
|
N kwi 22, 2012 10:59 |
|
|
|