Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ofiary z ludzi dla JHVH?
Johnny99 napisał(a): akruk napisał(a): Nie masz pojęcia, jaki u licha mogliby mieć powód, aby wspominać, ale uważasz, że to bardzo ważne, ze nie wspominali. A ty nie masz pojęcia, czy mieli powód czy nie mieli, ale zakładasz, że nie mieli. Czy masz LEPSZE wyjaśnienie tego, że ktoś o czymś NIE pisze, niż to, że nie ma powodu, żeby o tym pisać? Johnny99 napisał(a): Cytuj: Widzisz w tym zdaniu słowo "więc"? Potrafisz zrozumieć jego funkcję? powiązanie z poprzedzającym to zdanie tekstem? To zdanie jest wnioskiem. To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czyżby? W takim razie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
|
Pn maja 21, 2012 12:06 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
akruk napisał(a): Czy masz LEPSZE wyjaśnienie tego, że ktoś o czymś NIE pisze, niż to, że nie ma powodu, żeby o tym pisać? To żadne wyjaśnienie. Dlaczego Słońce obraca się wokół Ziemi? Bo nie ma powodu się nie obracać. Owszem, w pewnym sensie to wyjaśnienie jest najlepsze - wyjaśnia absolutnie wszystko za jednym zamachem Cytuj: Czyżby? W takim razie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Tak. Zapytałem "skąd wiesz", a ty nie napisałeś, skąd wiesz. Zatem nie odpowiedziałeś na pytanie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 21, 2012 12:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): akruk napisał(a): Czy masz LEPSZE wyjaśnienie tego, że ktoś o czymś NIE pisze, niż to, że nie ma powodu, żeby o tym pisać? To żadne wyjaśnienie. To bardzo dobre wyjaśnienie. Większość ludzi - ba! - śmiem twierdzić, że WSZYSCY ludzie, nie piszą o wszystkim. Jeśli nie mają powodu, żeby o czymś pisać, to o tym nie piszą. To chyba oczywiste, drogi Watsonie? Johnny99 napisał(a): Cytuj: Czyżby? W takim razie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Tak. Zapytałem "skąd wiesz", a ty nie napisałeś, skąd wiesz. Zatem nie odpowiedziałeś na pytanie. Napisałem Ci jasno i wyraźnie, że to zdanie jest WNIOSKIEM. Rozumiesz, kochanieńki, co to jest wniosek? Czy tego też nie kumasz?
|
Pn maja 21, 2012 12:15 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
akruk napisał(a): To bardzo dobre wyjaśnienie. Większość ludzi - ba! - śmiem twierdzić, że WSZYSCY ludzie, nie piszą o wszystkim. Jeśli nie mają powodu, żeby o czymś pisać, to o tym nie piszą. Tak, ale mimo to nie jest to żadne wyjaśnienie. Dlaczego w Biblii nie ma nic o celibacie kapłanów? Bo nie było powodu o tym pisać. Dlaczego w Biblii nie ma nic o ewolucji? Bo nie było powodu o tym pisać. I tak dalej, i tak dalej. Cytuj: Napisałem Ci jasno i wyraźnie, że to zdanie jest WNIOSKIEM. To, że to zdanie jest wnioskiem, to nie jest odpowiedź na pytanie, skąd wiesz to, co wiesz.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 21, 2012 12:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Napisałem Ci jasno i wyraźnie, że to zdanie jest WNIOSKIEM. To, że to zdanie jest wnioskiem, to nie jest odpowiedź na pytanie, skąd wiesz to, co wiesz. Dobra, nie rozumiesz, co znaczy "wniosek". Jak dla mnie koniec rozmowy.
|
Pn maja 21, 2012 13:19 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
To, czy rozumiem co to znaczy "wniosek" nie ma znaczenia w kwestii, czy wyjaśniłeś, skąd wiesz to, co wiesz (a nie wyjaśniłeś).
|
Pn maja 21, 2012 13:47 |
|
|
|