|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Czy Pismo Święte jest rzeczywiście księgą życia?
Autor |
Wiadomość |
TOMASZ32
|
 Czy Pismo Święte jest rzeczywiście księgą życia?
czy ta książka jest rzeczywiście księgą życia?, co ona nam daje i czy potrafi naprawdę odmienić nasze życie?
zapraszam
Cz lip 21, 2005 21:20 |
|
|
|
 |
TOMASZ32
|
tyle cytatów z Biblii, tyle uwag na jej podstawie a nikt nie odpowiada na tak proste pytanie, odwagi
pozdrawiam
Śr sie 03, 2005 18:07 |
|
 |
grr777
|
Może nikt nie odpowiada z prostego powodu: żeby nie łamać regulaminu :)
ponieważ odpowiedź na Twoje pytania można zamknąć w jednym słowie:
"TAK"
_________________ nextgeneration blog -> http://nextgeneration.swidnica.pl
|
Cz sie 04, 2005 7:26 |
|
|
|
 |
TOMASZ32
|
wiesz, dla niektórych to może być zwykła książka lub tylko Biblia, ale chodzi o to czy to słowo zmienia nasze życie dając nam ższanse do zycia wiecznego.
pozdrawiam
Cz sie 04, 2005 12:23 |
|
 |
Phobos
|
Biblia jest właśnie zwykłą książką, jeszcze nikomu nie pomogła osiągnąć życia wiecznego.
|
So sie 06, 2005 17:44 |
|
|
|
 |
TOMASZ32
|
Cytuj: "Biblia jest właśnie zwykłą książką, jeszcze nikomu nie pomogła osiągnąć życia wiecznego."
z tym akurat się z tobą nie zgodzę, Biblia jest wyjątkową książką i bardzo wielu ludziom pomaga i wiem ze ma naprawdę wielką moc. nie wiem, może jesteś sceptycznie nastawiony do Boga i do tego co on chce przekazać człowiekowi poprzez Biblię, dlatego tego nie widzisz, ale ja znam wiele osób którym to słowo z Biblii bardzo pomogło i sam także jestem taką osobą, której słowo pomaga, ale szanuje twoje zdanie i mimo wszystko zachecam do czytania
pozdrawiam
N sie 07, 2005 16:50 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Co daje Biblia  Wydaje mi się, że wiele zależy od trego, czego człowiek szuka. Jeśli traktuje ją jako zwykłą książkę - cóż, niewiele da. POczyta sobie, może coś zapamięta. A jeśli człowiek szuka jakiś drogowskazów - jak żyć, co robić, jak być szczęśliwym - może pomóc.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sie 07, 2005 16:58 |
|
 |
adam111151
|
 Re: Czy Pismo Święte jest rzeczywiście księgą życia?
TOMASZ32 napisał(a): czy ta książka jest rzeczywiście księgą życia?, co ona nam daje i czy potrafi naprawdę odmienić nasze życie?
zapraszam
masz rację Biblia potrafi rozpoznac człowieka
(12) Bo Słowo Boże jest żywe i skuteczne, ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny, przenikające aż do rozdzielenia duszy i ducha, stawów i szpiku, zdolne osądzić zamiary i myśli serca;
(List do Hebrajczyków 4:12, Biblia Warszawska)
ale tez potrafi skutecznie pomóc poprzez swoje słowo.
_________________ (32) I poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.Jan 8:32
|
N sie 07, 2005 19:59 |
|
 |
TOMASZ32
|
ToMu napisał:
Cytuj: "Co daje Biblia Wydaje mi się, że wiele zależy od trego, czego człowiek szuka. Jeśli traktuje ją jako zwykłą książkę - cóż, niewiele da. POczyta sobie, może coś zapamięta. A jeśli człowiek szuka jakiś drogowskazów - jak żyć, co robić, jak być szczęśliwym - może pomóc."
tak, masz całkowita rację, jeśli się szuka konkretnego drogowskazu, jak mam żyć to Biblia potrafi pomóc i to bardzo.
pozdrawiam
N sie 07, 2005 22:09 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|