Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż, być mozę to problem z tłumaczeniem...Trzeba by sprawdzić, jak to brzmi w oryginale...
+ sam Jezus powiedział o sobie"Zanim Abraham był, ja Jestem" nie może więc być potomkiem Abrahama...
|
Wt kwi 15, 2008 21:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Ja jestem" - zaznacza iż jezt Bogiem wiecznym.
Bogiem, który wcielił się w człowieka - a jako człowiek posiadał rodowód - tak zresztą głosiły proroctwa o Mesjaszu z rodu Dawida.
Jezus to Bóg - człowiek.
|
Wt kwi 15, 2008 22:52 |
|
 |
elka
|
a ja tylo przypomnę, że tu zadajemy sobie zagadki w oparciu o Biblię, a nie zagadnienia teologiczne do rozważenia 
Vroobelek - Twoja kolej na zadanie pytania 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Śr kwi 16, 2008 5:49 |
|
|
|
 |
Vroo
|
Aj, zagapiłem się. :-)
Czym zawodowo zajmował się św. Paweł?
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
Śr kwi 16, 2008 20:58 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Vroobelek napisał(a): Aj, zagapiłem się.  Czym zawodowo zajmował się św. Paweł?
Był tkaczem tkanin na namioty.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Śr kwi 16, 2008 21:21 |
|
|
|
 |
Vroo
|
A gdzie o tym jest napisane ?:)
Anyway, zadajesz pytanie.
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
Śr kwi 16, 2008 21:33 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Co było tematem wczorajszej Ewangelii i wg którego Ewangelisty była czytana? 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn kwi 21, 2008 20:33 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Bartas napisał(a): Co było tematem wczorajszej Ewangelii i wg którego Ewangelisty była czytana? 
Wybacz kolego, ale teraz jest moja kolej.
W Pieśni nad Pieśniami opisane jest miejsce gdzie Oblubienica zostaje "obudzona"- doświadcza inicjacji seksualnej. O jakie miejsce chodzi?
PS. Wróbelku- w Wikipedii 
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pn kwi 21, 2008 20:44 |
|
 |
Vroo
|
Zostawię to pytanie innym, dodam że wprawdzie w Wikipedii artykuł o PnP ma medal, to trochę czasu kiedyś go poprawiałem. :-)
A że panienkom nie zalecano kiedyś czytania PnP, nie wiem czy Ty możesz takie rzeczy czytać ;P
|
Pn kwi 21, 2008 20:54 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Vroobelek napisał(a): Zostawię to pytanie innym, dodam że wprawdzie w Wikipedii artykuł o PnP ma medal, to trochę czasu kiedyś go poprawiałem.  A że panienkom nie zalecano kiedyś czytania PnP, nie wiem czy Ty możesz takie rzeczy czytać ;P
Ze mną jak w pewnym kawale- jestem Kasia ale już nie panna 
|
Pn kwi 21, 2008 20:57 |
|
 |
Bartas
|
Rojza Genendel napisał(a): W Pieśni nad Pieśniami opisane jest miejsce gdzie Oblubienica zostaje "obudzona"- doświadcza inicjacji seksualnej. O jakie miejsce chodzi?
Odp: Góry Beter 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn kwi 21, 2008 21:26 |
|
 |
Bartas
|
Ok, zadaję
Co było tematem Ewangelii z ostatniej niedzieli i wg którego Ewangelisty była czytana???? 
|
Wt kwi 22, 2008 20:12 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Bartas napisał(a): Rojza Genendel napisał(a): W Pieśni nad Pieśniami opisane jest miejsce gdzie Oblubienica zostaje "obudzona"- doświadcza inicjacji seksualnej. O jakie miejsce chodzi? Odp: Góry Beter 
Nie.
To jam cię zbudził z pół-snu, pół drzemania: spałaś w tej samej jabłoneczki cieniu, pod którą macierz cię ongiś poczęła potem w cierpieniu cię na świat wydała na wizerunek czysty- arcydzieła...
|
Wt kwi 22, 2008 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W winnicach Engaddi?
|
Wt kwi 22, 2008 20:37 |
|
 |
Bartas
|
W winnicach Engaddi?
|
Wt kwi 22, 2008 20:50 |
|
|
|