Autor |
Wiadomość |
czarodziejka
|
Czyżby Apurimac sądził, że jest jedynym wichrzycielem na tym forum?
Próżne nadzieje 
_________________ Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.
|
Pt mar 06, 2009 10:32 |
|
|
|
 |
goostaf
|
Apurimac napisał(a): A ja całowicie rezygnuję z udziału w dyskusjach na tym forum. Mam nadzieję, że powróci spokój i porządek.
Apurimac chyba źle rozumie pojęcie dyskusji. O dyskusji mówimy wtedy, gdy istnieje różnica zdań. Jak wszyscy mają taki sam punkt widzenia to mamy nudną gadkę o pogodzie. A tak przynajmniej jest się z kim kulturalnie pokłócić... 
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
Pt mar 06, 2009 11:43 |
|
 |
czarodziejka
|
I zapadła niezręczna cisza.....
|
So mar 07, 2009 12:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja się staram złożyć w jakąś logiczną i zroumiałą dla PL całość odpowiedzi 
|
So mar 07, 2009 13:36 |
|
 |
goostaf
|
Jestem na tym samym etapie co baranek.
Wpadła mi myśl: Saxonie! Proponuję by tematem następnego konkursy biblijnego był Jakub i jego pisma, zaś główną nagrodą: tradycyjna pielgrzymka do Santiago de Compostela. Czyli: indywidualna i piesza 
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
So mar 07, 2009 17:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
goostaf napisał(a): główną nagrodą: tradycyjna pielgrzymka do Santiago de Compostela. Czyli: indywidualna i piesza 
I najlepiej od progu własnego domu  :D
|
So mar 07, 2009 17:39 |
|
 |
goostaf
|
Ufff... Wymęczyła mnie ta tura. Szczególnie głowiłem się (i nadal głowię) nad 1. pytaniem.
Wysyłam.
Kiedy będą nowe pytania?
|
So mar 07, 2009 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nad 1 i 2- jakoś filozofii sympatią nie darzę 
|
So mar 07, 2009 18:33 |
|
 |
goostaf
|
Ja nie jestem przekonany także do 3. 
|
So mar 07, 2009 18:55 |
|
 |
czarodziejka
|
Czwarte tez do najprostszych nie należy
I za chwilę nam wyjdzie, że piąte też może nie być jednoznaczne i biedny PL będzie się musiał głowić, jak te odpowiedzi zaklasyfikować 
|
So mar 07, 2009 19:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
o nie ! Piąte JEST jednoznaczne  Przynajmniej tyle 
|
So mar 07, 2009 19:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A w ogóle to się czuję, jak przed jakimś ciężkim egzaminem w studenckich czasach ...
$ można znaleźć w Biblii  - więc jest ok  [jak człowiek zdobył z trudem BT V (czyt: wyłudził pożyczenie od spowiednika  ], to jakoś mało okazji do wykorzystania 
|
So mar 07, 2009 19:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nikt nie pisze i muszę skrobnąć trzeciego posta pod rząd  Ale może ktoś to litościwie połączy
Ciekawostka z innego tematu na Forum:
Cytuj: Ba, to Paweł z Tarsu, Wasz święty, wprowadził nieco faszystowską filozofię, wynosząc chrześcijan niemalże do rango nadludzi. A właściwie nie, źle to powiedziałem, raczej degradując nie-chrześcijan do rangi podludzi.
|
So mar 07, 2009 19:42 |
|
 |
bejot
|
baranek napisał(a): jak człowiek zdobył z trudem BT V to jakoś mało okazji do wykorzystania
baranka, to jak Ty szukalas odpowiedzi na te pytania?
zaczynam sie czuc jak palant, co po google siega tylko w ostatecznosci.. - przeciez tu wszystkie pytania (no, moze poza jednym) byly z Biblii...
nic to.. unaje to za swoja slabosc.. i wzorem naszego Patrona bede sie chlubic z tej mojej slabosci
PS. gdzie Paweł to powiedzial i w jakich slowach wyrazil? 
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
So mar 07, 2009 21:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1. Niekorzystanie z BT V nie oznacza niekorzystania z Biblii w ogóle  - chodzi o to, że w BT V nie było nic innego, niż w innych
2. Istnieją jeszcze ksiązki
3. A jeśli potrafisz znaleźć odpowiedź na 2 i 3 w Biblii lub googlach, to gratuluję  - ja nie potrafię
Szybko kogoś oceniasz, bejotko 
|
So mar 07, 2009 21:54 |
|
|
|