| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pytanie poza konkursem  - co zrobić z pozostałym popiołem (w kopercie) ze rody Popielcowej ?  można to gdzieś wysypać ? 
|
| N mar 08, 2009 21:55 |
|
|
|
 |
|
saxon
|
Odpowiedzi już są - wstępne wyniki będą za ok 30 min 
|
| N mar 08, 2009 23:03 |
|
 |
|
reijo
|
"co mówi Pismo Święte o czasie przebywania św. Pawła wśród nich"
Czy w ten fragment pytania interpretować jako:
1. co mówi Pismo Święte o wydarzeniach, podczas pobytu św. Pawła wśród nich?
2. jak Pismo Święte umiejscawia w czasie pobyt św. Pawła wśród nich
Jestem informatykiem, może dlatego czasem jestem za głupi na proste zrozumienie pytań 
_________________ Pozdrawiam,
Reijo
|
| N mar 08, 2009 23:20 |
|
|
|
 |
|
saxon
|
pkt 2
i wyniki już są 
|
| N mar 08, 2009 23:33 |
|
 |
|
elka
|
baranek napisał(a): Pytanie poza konkursem  - co zrobić z pozostałym popiołem (w kopercie) ze rody Popielcowej ?  można to gdzieś wysypać ? 
można wysypać na chleb i zjeść w ramach umartwienia wielkopostnego 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Pn mar 09, 2009 6:48 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
elka napisał(a): baranek napisał(a): Pytanie poza konkursem  - co zrobić z pozostałym popiołem (w kopercie) ze rody Popielcowej ?  można to gdzieś wysypać ?  można wysypać na chleb i zjeść w ramach umartwienia wielkopostnego 
żartujesz ?  myślałam raczej o rozsypaniu na działce/posypaniu kotów 
|
| Pn mar 09, 2009 12:30 |
|
 |
|
Zosiam
|
Baranek, mi ktoś kiedyś poradził żeby rzeczy poświęcone, a nie nadające się do użytku spalić a jeśli nie można, to zakopać na cmentarzu (jako miejscu też poświęconym). Nie wiem, czy to oficjalna nauka, ale chyba rozsądna.
_________________ Zajmij się sprawami Pana Boga, a Pan Bóg zajmie się twoimi sprawami.
|
| Pn mar 09, 2009 14:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zosiam napisał(a): zakopać na cmentarzu (jako miejscu też poświęconym). Nie wiem, czy to oficjalna nauka, ale chyba rozsądna.
 No już widzę, jakby mnie proboszcz pogonił 
|
| Pn mar 09, 2009 15:02 |
|
 |
|
Zosiam
|
No pewnie, jak pójdziesz ze szpadlem i zaczniesz groby rozkopywać... Ja bym to gdzieś dyskretnie, jak proboszcz się odwróci akurat.
_________________ Zajmij się sprawami Pana Boga, a Pan Bóg zajmie się twoimi sprawami.
|
| Pn mar 09, 2009 15:39 |
|
 |
|
karher
|
Ciekawostka... z poprzedniej tury..
Wpisałam w google: Paweł rozmawia z Festusem,
a to mądralińskie google zaproponowało podpowiedz:
" a może szukasz Paweł rozmawia z Fiskusem?"
Sami zobaczcie:
[url]http://www.google.pl/search?q=Pawe%C5%82+rozmawia+z+Festusem&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
[/url]
dobre
I jeszcze pytanie mam:
Używa ktoś z Was programu z tekstem Pisma Św ?
Jeśli tak to jakiego ?
Wolałabym kopiować fragmenty a nie przepisywać,
lub tylko z tej online korzystać
Czasem zdarza się brak neta, w najmniej ciekawym momencie 
_________________ "Bóg jest Miłością a tych których kocha On doświadcza" http://www.karola.alleluja.pl http://www.emaus.diecezja.gda.pl
|
| Pn mar 09, 2009 15:45 |
|
 |
|
Zosiam
|
|
| Pn mar 09, 2009 15:56 |
|
 |
|
Zosiam
|
Ale chyba chodziło Ci o program "niezależny " od neta, to ten pierwszy.
|
| Pn mar 09, 2009 15:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mam w domu kilka wydań Pisma św - w miarę znam Pismo św...więc odpowiedź na 1 pytanie z poprzedniej tury znałam bez szperania.
Sprawdziłam, owszem zgadzało się, zapisałam namiary przy wydrukowanych pytaniach.
Wczoraj jak zobaczyłam punktację byłam w szoku...sprawdziałam wysłaną odpowiedź i totalnie zgłupiałam.....chyba jakies zaćmienie umysłu albo sprawka tego z rogami i ogonem
Przed wysłaniem oczywiscie sprawdzałam.....a wpisałam pomylone numery wersów 
|
| Pn mar 09, 2009 16:54 |
|
 |
|
elka
|
baranek napisał(a): Zosiam napisał(a): zakopać na cmentarzu (jako miejscu też poświęconym). Nie wiem, czy to oficjalna nauka, ale chyba rozsądna.  No już widzę, jakby mnie proboszcz pogonił 
to ile Ty tego masz?? wywrotkę??
 :D
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Pn mar 09, 2009 19:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "co mówi Pismo Święte o czasie przebywania św. Pawła wśród nich"
Czy przez Pismo Święte rozumiemy także wstępy do poszczególnych ksiąg, listów, przypisy itp., czy tylko treść listów i DA ?
elka- trochę w kopercie. Coś mi się już na dywan wysypało ... i pewnie do odkurzacza trafi 
|
| Pn mar 09, 2009 19:14 |
|
|
|