Autor |
Wiadomość |
bejot
|
elka napisał(a): powinnaś chyba podziękować Bogu, że wykorzystał "nędzne narzędzie" w celu spełnienia Twego marzenia
a czy jedno drugiemu przeczy alibo wyklucza?
wdzieczna Panu Bogu jestem (i podziekowanie juz Mu zlozylam, o czym On sam wie najlepiej), ze zechcial uzyc Swego "narzedzia".. lecz i "narzedziu" jestem wdzieczna, ze nie oparlo sie woli Tego, ktory pochylic sie nade mna zechcial 
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
N mar 22, 2009 18:22 |
|
|
|
 |
matka5
|
a ja siedzę nad piątym  dzieci kolacji nie dostały a ja siedzę
pozdrawiam wszystkich ' jeszcze siedzących"  może zdążę .....
|
N mar 22, 2009 19:51 |
|
 |
matka5
|
wysyłam ... dam dzieciom jeść  i poczytam!
wprost od św Pawła do .... " Ani z Zielonego Wzgórza " i " Króla Lwa"
o 23 zajrzę tutaj 
|
N mar 22, 2009 20:04 |
|
|
|
 |
salcia
|
 Gratuluję Bejotko
 i cieszę się wraz z Tobą, tym bardziej, że to tak blisko mnie
Elka  ufam, że i dla Ciebie coś Duch Święty "wymyśli"... 
_________________ "Wszystko jest łaską" św. Tereska
|
N mar 22, 2009 21:00 |
|
 |
elka
|
cały czas coś wymyśla  mógłby troszkę przystopować 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
N mar 22, 2009 21:06 |
|
|
|
 |
flex
|
Gratulacje dla: s. Alina Andrejko, bejotki i Moniki Lupa
Ech zazdroszczę długopisu. Bejot obiecaj mi, że zrobisz fotkę i mi prześlesz  .
|
N mar 22, 2009 21:14 |
|
 |
bejot
|
Salciu
Dziekuje bardzo  i mozesz byc pewna, ze odleglosc spelni pokladane w niej oczekiwania
flex
dziekuje rowniez, jednak co do zdjecia, bede musiala uzgodnic to z Prowadzacym Konkurs, czy nie przekracza to regulaminu
chociaz.. jesli okladke ksiazki wygranej mozna obejrzec.. to czemu nie mialoby byc mozliwosci obejrzenia np wkladu owego dlugopisu 
Khalil Gibran
|
N mar 22, 2009 22:02 |
|
 |
vifi
|
Właśnie przed chwilą wysłałam swoje wypociny, chyba św.Paweł się za mną wstawił, bo już myślałam,że nie dam rady i zazdrościłam tym co pisali Eureka!
|
N mar 22, 2009 22:03 |
|
 |
karher
|
no to poszło
maaaamusiu ale się wściekłam.
Zasiadłam o 22.30 do podsumowania tygodniowej pracy...
a tu zadzwonił telefon... no i osobnik skończył dyskusję przed 23
nie sprawdziłam  ale mam nadzieję, że Pan zadba o serce prowadzącego 
_________________ "Bóg jest Miłością a tych których kocha On doświadcza" http://www.karola.alleluja.pl http://www.emaus.diecezja.gda.pl
|
N mar 22, 2009 23:08 |
|
 |
salcia
|
Bejotko, bo dzięki tej niewielkiej odległości wzrasta moja szansa zobaczenia tegoż osławionego zielonego długopisu
to był taki skrót myślowy 
_________________ "Wszystko jest łaską" św. Tereska
|
N mar 22, 2009 23:37 |
|
 |
bejot
|
salcia napisał(a): Bejotko, bo dzięki tej niewielkiej odległości wzrasta moja szansa zobaczenia tegoż osławionego zielonego długopisu
a ja naiwna myslalam, ze Ty ksiazke masz na mysli..
na ujawnianie dlugopisu musze miec zgode czcigodnego PL.. bez niej, ten skarb przed oczami chciwie pozadajacymi choc jednego nan spojrzenia
a a propos..
Saxon, zyjesz?
Khalil Gibran
|
Pn mar 23, 2009 1:12 |
|
 |
goostaf
|
Saxon chyba zwlekał z podaniem nowych pytań żebyśmy choć jedną noc przespali, a nie spędzili na szukaniu odpowiedzi. Może kierował się troską o głodne brzuszki dzieciątek...
W każdym razie nie powiodło się, bo nie spaliśmy z niepokoju o to, kiedy w końcu poznamy nowe pytania!
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
Pn mar 23, 2009 9:30 |
|
 |
matka5
|
goostaf napisał(a): Saxon chyba zwlekał z podaniem nowych pytań żebyśmy choć jedną noc przespali, a nie spędzili na szukaniu odpowiedzi. Może kierował się troską o głodne brzuszki dzieciątek... W każdym razie nie powiodło się, bo nie spaliśmy z niepokoju o to, kiedy w końcu poznamy nowe pytania!
...............................................................................................................
dobru Saxon dla nas, łaskawy 
|
Pn mar 23, 2009 12:00 |
|
 |
flex
|
A ja się bałam, że cytat który Padre podał w pytaniu trzecim nie wystarczy i dwie noce szukałam gdzie jest napisane w ST że oracz ma orać w nadzei a młocarz młócić w nadzei, że będzie miał coś z tego. I choć udało mi się znaleść to i tak czuję pewnien niedosyt że nie było to wymagane ale cóż.
|
Pn mar 23, 2009 12:01 |
|
 |
Halszka
|
A ja powiem tak:
Padre Adam wcale nie jest taki podstępny, jak uprzednio uważałam. Zazwyczaj oczekuje odpowiedzi prostych, logicznych i naprawdę możliwych do odnalezienia w Piśmie Świętym. Ale mu ... nie zaufałam.
Z tego powodu "przejechałam się" w poprzedniej turze. Zmajstrowałam sobie pokrętne rozumowanie, dzięki któremu miałam uniknąć domniemanej pułapki PL. Odpowiedź najprostszą znalazłam w try miga. Nawet już skopiowałam stosowny cytat z Biblii, by się na niego powołać w mojej odpowiedzi. Wykasowałam to jednak, bo taka prosta odpowiedź była... poniżej mojej poszukiwawczej, wycwanionej  godności.
I dostałam za swoje. Z pozycji nr 1, spadłam na pozycję nr 9. Ale nieźle się czuję w tym nowym towarzystwie. Witajcie, Ludziska po przejściach.  A trochę pokory przyda się jak... szczypta pieprzu do rosołu.
PS. Cenzurują mi nazwę tej przyprawy dodającej rosołowi smaku. Ale... wiadomo, o co chodzi. Wiadomo też, że nie zamierzam tu bluzgać. ( Nie tylko tu zresztą.) Tylko automatyczny cenzor tak źle o mnie myśli.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Pn mar 23, 2009 13:49 |
|
|
|