Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1031 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 69  Następna strona
 KONKURS BIBLINY2 
Autor Wiadomość

witaj cieplo w progach spokorowionych.. :) (spokorzalych? napokorzonych? - napokorzony podoba mi sie najbardziej.. bo to taki napelniony pokora ;) )

natomiast co do rosolku.. zawsze mozesz dodac glutaminianu sodu.. niezdrowe to swinstwo strasznie.. i generalnie ohydne.. ale smaku dodaje i cenzorowi moze sie spodobac ;)

Natomiast pytania, w ktorych trzeba podac cos wiecej oprocz siglum mnie wykoncza.. znajdowanie idzie mi w moment (ostatnie wynalazlam w pociagu relacji Warszawa-Katowice zdazywszy oprocz tego przeczytac caly potrzebny List, dac sobie sprawdzic bilety i przespac sie czas pewien..) natomiast opracowanie odpowiedzi to juz mordęga..

acz w tej turze fascynuje mnie pytanie 4.. Pawel wspomina o czyms o czym nic nie wiadomo.. prosze podac o co chodzi i dlaczego wlasnie o to :D

jak dojdziemy do pytan w stylu: "w Liscie, ktorego Pawel nie napisal.. i ktory nie zostal wlaczony do Kanonu wspomniana jest pewna sprawa, co do ktorej nie ma pewnosci, ze zaistniala.. prosze napisac ktory werset i ktorego Listu Pawla moglby sugerowac, ze Pawel o tej sprawie juz slyszal, a ktore wyraznie temu przecza" - to zakladam oficjalny fun club Konkursu.. a jeszcze jak sie okaze, ze daje sie na to znalezc jednoznaczna odpowiedz.. to wyrusze w prywatna piesza pielgrzymke sladami sw Pawla po Polsce! :D

Pozdrowka dla wszystkich z Autorem pytan na czele :)

Khalil Gibran

Pn mar 23, 2009 14:10

[quote/]jak dojdziemy do pytan w stylu: "w Liscie, ktorego Pawel nie napisal.. i ktory nie zostal wlaczony do Kanonu wspomniana jest pewna sprawa[/quote]

Bogu dzięki,że nie układasz pytań... :o :lol:

Pn mar 23, 2009 14:38

Czy w odpowiedzi na 5 pytanie "argumenty na odparcie tego zarzutu" mają pochodzić ze wspomnianego listu, czy komentarza, czy innych fragmentów Pisma Św.?

Pn mar 23, 2009 14:43

Z pozycji nr 1, spadłam na pozycję nr 9. Ale nieźle się czuję w tym nowym towarzystwie. Witajcie, Ludziska po przejściach. :heej: A trochę pokory przyda się jak... szczypta (censored) do rosołu. ;)
Witaj Halszko w zacnym gronie!
Możemy się chlubić naszą pokornością! Ha! :D

Pn mar 23, 2009 15:16

witaj cieplo w progach spokorowionych.. :) (spokorzalych? napokorzonych? - napokorzony podoba mi sie najbardziej.. bo to taki napelniony pokora ;) )

bejot, Twoja radosna twórczość słowotwórcza (masełko maślane) to miód (może być nawet leśny ;) ) na moją polonistyczną duszę. Też uwielbiam eksperymentować. Muszę Cię jednak rozczarować, że do grona "napokorzonych" jeszcze się zaliczyć nie mogę. Jestem co najwyżej "nadpokorzona" ( analogia do: nadwątlona, nadżarta, nadpsuta, nadgryziona). Do napełnienia się tym dobrem na razie nie mam pretensji - trudno to osiągalny rarytas . Ale , nie powiem, chrapkę mam. Pomalutku, pomalutku i może coś z tego będzie. ;)

Pn mar 23, 2009 15:23

wczoraj tzrykrotnie wysyłałam odpowiedzi, jednak bez potwierdzenia , ze dotarły. Czy zawsze otrzymujecie potwierdzenie, czy tez zdarza sie , ze odpowiedzi dochodzą bez potwierdzenia.No juz w tym konkursie mam takiego pecha, od samego początku9 nie wiedziałm, że ruszyła kolejna edycja i tyle pytań w "plecy"0, a teraz jeszcze się okaże że odpowiedzi nie dotarły :( :( :(

Pn mar 23, 2009 15:48

dojdziemy do pytan w stylu: "w Liscie, ktorego Pawel nie napisal.. i ktory nie zostal wlaczony do Kanonu wspomniana jest pewna sprawa, co do ktorej nie ma pewnosci, ze zaistniala.. prosze napisac ktory werset i ktorego Listu Pawla moglby sugerowac, ze Pawel o tej sprawie juz slyszal, a ktore wyraznie temu przecza" - to zakladam oficjalny fun club Konkursu..

Nie boję się . Mam zaprawę w rozgryzaniu np. takich łamigłówek. Inne Podmioty Liryczne są jeszcze bardziej enigmatyczne. :hmmm:

Nieprzyjazd mój do miasta N.
odbył się punktualnie.

Zostałeś uprzedzony
niewysłanym listem.

Zdążyłeś nie przyjść
w przewidzianej porze.
(...)

/Wisława Szymborska: "Dworzec"/

Pn mar 23, 2009 15:49

Witaj Halszko w zacnym gronie!
Możemy się chlubić naszą pokornością! Ha! :D

Jasne! Skoro Paweł się chlubil, to nam też wolno.
A grono zaiste zacne. Już kiedyś informowałeś, że się w nim znalazłeś. Masz siłę przyciągania.
:)

Pn mar 23, 2009 16:00

Widziałam wyniki - Saxon jest Kochaniasty :jupi: .

CHoć ja i tak po poprzedniej turze do końca życia zapamiętam Przypowieść o pracy rolników z Księgi Iz 28, 15-24 i wcześniejsze nawiązanie do tego wersetu w Syr 6,19. Gdybym wiedziała, że to nie było wymagane - ale przeczytanie wszystkich Ksiąg Prorockich w poszukiwaniu owych fragmentów i tak na pewno wyjdzie mi na dobre. :yes:

Pn mar 23, 2009 20:25

a to podobno ja nadgorliwie wszystko czytam w tym Konkursie.. :P

ale jako stoi w regulaminie..
Regulamin napisał(a):
7. Nagrody

Nagrodą główną w Konkursie jest przede wszystkim – dla każdego Uczestnika - lepsze poznanie i zrozumienie Słowa Bożego.

..jestes na dobrej drodze do zwyciestwa :)

Khalil Gibran

Pn mar 23, 2009 20:42

Pomyłka: Iz 28, 23-29 :-) . Spać przez tych rolnikow przez dwie noce nie mogłam. Ale skoro w koryntianach było napisane, że "jest bowiem napisane" a nie "mówię wam ja Paweł" to szukałam gdzie jest napisane. :-D

Pn mar 23, 2009 21:05

Jestem w ciężkim szoku :o Mój pierwszy strzał w dziesiątkę huuuuuuura! i jak Bejot mówisz, jestem na dobrej drodze do lepszego poznania Pisma Św. a więc pierwszej nagrody! :lol:

Wt mar 24, 2009 7:18

Czy w odpowiedzi na 5 pytanie "argumenty na odparcie tego zarzutu" mają pochodzić ze wspomnianego listu, czy komentarza, czy innych fragmentów Pisma Św.?

Oraz: Czy argumenty te mają dotyczyć tego konkretnego fragmentu, czy mają obalić wszelkie inne zarzuty o antyfeminizm kierowane do św. Pawła?

Wt mar 24, 2009 8:10
vifi napisał(a):

Chyba tak...w poprzedniej turze w pytaniach "tego listu" nie odniosłam do jednego tylko konkretnego Listu, zacytowałam z innych i pomimo, że np w 3 udzieliłam poprawnej odpowiedzi - z Listu do Tymoteusz 5,18 - straciłam punkty :(

Wt mar 24, 2009 8:22

vifi napisał(a):

Oraz: Czy argumenty te mają dotyczyć tego konkretnego fragmentu, czy mają obalić wszelkie inne zarzuty o antyfeminizm kierowane do św. Pawła?

No właśnie, czy Padre Saxon nam odpowie??? Ha!

Wt mar 24, 2009 8:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1031 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 69  Następna strona