Bóstwo Jezusa w świetle fragmentów z NT
Autor |
Wiadomość |
formek1
|
 Re: Bóstwo Jezusa w świetle fragmentów z NT
Barnaba napisał(a): formek1 napisał(a): Barnaba napisał(a): A teraz odpowiedz na moje pytanie: kim jest wedlug ciebie Slowo z prologu Ewangeli sw Jana?Pierwszym stworzeniem bożym. Jakim cudem, skoro czytamy o Jezusie że "Wszystko przez Niego i dla Niego zostało stworzone"?! On jest Pierworodnym całego stworzenia. No to odpowiedz mi na pytanie. Jak rozumiesz zdanie ? Józek jest pierworodnym wszystkich dzieci.O Józku nie czytamy że przez niego cokolwiek zostało stworzone. Odpowiedz zatem na pytanie . Jak rozumiesz zdanie ? Józek jest pierworodnym wszystkich dzieci
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
Pt cze 28, 2013 14:11 |
|
|
|
 |
formek1
|
Alus napisał(a): formek1 napisał(a): Barnaba napisał(a): A teraz odpowiedz na moje pytanie: kim jest wedlug ciebie Slowo z prologu Ewangeli sw Jana?Pierwszym stworzeniem bożym. Jakim cudem, skoro czytamy o Jezusie że "Wszystko przez Niego i dla Niego zostało stworzone"?! On jest Pierworodnym całego stworzenia. No to odpowiedz mi na pytanie. Jak rozumiesz zdanie ? Józek jest pierworodnym wszystkich dzieci.Ale Józek nigdy nie powie Ja i Ojciec jedno jesteśmyA odpowiedź na pytanie jak brzmi?
|
Pt cze 28, 2013 14:12 |
|
 |
Barnaba
|
W przypadku Józka? A co mnie obchodzi Józek?
_________________ pozdrawiam Barnaba (dawniej Marek MRB) www.analizy.biz
|
Pt cze 28, 2013 14:42 |
|
|
|
 |
formek1
|
Barnaba napisał(a): W przypadku Józka? A co mnie obchodzi Józek? Józek nic tyle że widac stad jasno że : albo 1 nie rozumiesz jezyka polskiego albo 2 świadomie oszukujesz twierdząc że pierworodny to ktos kto cos pierwszy zrobił. A przeciez normalne jest że pierworodny to ktos pierwszy. ► pierworodny urodzony jako pierwszy wśród całego rodzeństwa, najstarszy z rodzeństwa (np. syn pierworodny) lub wrodzony, )Tak mówi słownik języka polskiego A więc pieroworodny to ktos pierwszy. Pieroworodny z dzieci to pierwszy syn, pieroworodny z wszelkiego stworzenia to pierwsze stworzenie. Reszta wymysłów przy wyjaśnianiu to typowa manipulacja aby uzyskać dowód na błedna tezę. Prawda nie boli . Jak powiedział Jezus Prawda wyzwala. Ale kłamców prawda boli do tego stopnia, że nawet nie chca się przyznać kałmstwa.
|
So cze 29, 2013 14:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@formek1 nie wiem o kim ty piszesz "klamca"? Barnaba juz wam (czyli min tobie i arcanie) tlumaczyl, ze na podstawie jednego fragmentu Slowa Bozego sie nie zrozumie i nie da prawidlowo zinterpretowac. Wy to czynicie nagminnie, odkrywajac Pismo sw po XX wiekach inaczej, niz od poczatku bylo rozumiane. Ale to nie wy klamiecie i przeinaczacie Slowo Boze. Skad! To cala reszta chrzescijan od poczatku sie mylila.
Dlatego moze przestan manipulowac i zacznij czytac tak, jak jest napisane w calosci. Nie to co ty rozumiesz.
|
So cze 29, 2013 14:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A odpowiedź na pytanie jak brzmi? Prosta jak patyk od kiszki - czy pierworodny, czy ostatni z rodzeństwa, nigdy nie powie Ja i Ojciec jedno jesteśmy.
|
So cze 29, 2013 14:51 |
|
 |
arcana85
|
Barnaba napisał(a): @AArcana WIęc znów ten sam schemat : "spisek tłumaczy"? Żałosne. Żałosny to jest twój wpis. Pokazuje że: 1) nie masz żadnych kontrargumentów 2) szesnaście wprost antytrynitarnych wersetów sprawiło, że kopara opadła ci tak nisko, że nie byleś nic w stanie więcej napisać niż to co powyżej  Mateusza 12:31,32 "Dlatego powiadam wam: Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi nie będzie odpuszczone. 32 Jeśli ktoś powie słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz jeśli powie przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie mu odpuszczone ani w tym wieku, ani w przyszłym
Mateusza 16:16,17 16 Odpowiedział Szymon Piotr:Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego. 17 Na to Jezus mu rzekł:Błogosławiony jesteś, Szymonie, synu Jony. Albowiem nie objawiły ci tego ciało i krew, lecz Ojciec mój, który jest w niebie.
Mat.24/36A o tym dniu i godzinie nikt nie wie; ani aniołowie w niebie, ani Syn, tylko sam Ojciec
Jana 7:16 "Odpowiedział im Jezus mówiąc: «Moja nauka nie jest moją, lecz Tego, który Mnie posłał."
Jana 10: 31-37 I znowu Żydzi porwali kamienie, aby Go ukamienować. 32 Odpowiedział im Jezus: «Ukazałem wam wiele dobrych czynów pochodzących od Ojca. Za który z tych czynów chcecie Mnie ukamienować?» 33 Odpowiedzieli Mu Żydzi: «Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga». 34 Odpowiedział im Jezus: «Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście?* 35 Jeżeli [Pismo] nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić - 36 to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: "Bluźnisz", dlatego że powiedziałem: "Jestem Synem Bożym?" 37 Jeżeli nie dokonuję dzieł mojego Ojca, to Mi nie wierzcie! 38 Jeżeli jednak dokonuję, to choćbyście Mnie nie wierzyli, wierzcie moim dziełom, abyście poznali i wiedzieli, że Ojciec jest we Mnie, a Ja w Ojcu». 39 I znowu starali się Go pojmać, ale On uszedł z ich rąk.
Jana 20:17,Nie zatrzymuj Mnie, jeszcze bowiem nie wstąpiłem do Ojca. Natomiast udaj się do moich braci i powiedz im: "Wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego oraz do Boga mego i Boga waszego"
Rzymian 8:17 "Jeżeli zaś jesteśmy dziećmi, to i dziedzicami: dziedzicami Boga, a współdziedzicami Chrystusa, skoro wspólnie z Nim cierpimy po to, by też wspólnie mieć udział w chwale."
1 Koryntian 11:3 Chciałbym, żebyście wiedzieli, że głową każdego mężczyzny jest Chrystus, mężczyzna zaś jest głową kobiety, a głową Chrystusa - Bóg.
1 Koryntian 15:25-28 Trzeba bowiem, ażeby królował, aż położy wszystkich nieprzyjaciół pod swoje stopy. Jako ostatni wróg, zostanie pokonana śmierć. Wszystko bowiem rzucił pod stopy Jego*. Kiedy się mówi, że wszystko jest poddane, znaczy to, że z wyjątkiem Tego, który mu wszystko poddał. A gdy już wszystko zostanie Mu poddane, wtedy i sam Syn zostanie poddany Temu, który Synowi poddał wszystko, aby Bóg był wszystkim we wszystkich.
Galatów 3:20 Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden.
Jana 10:17,18 Dlatego miłuje Mnie Ojciec, bo Ja życie moje oddaję, aby je [potem] znów odzyskać. Nikt Mi go nie zabiera, lecz Ja od siebie je oddaję. Mam moc je oddać i mam moc je znów odzyskać. Taki nakaz otrzymałem od mojego Ojca.
Filipian 2:5-11 "5 To dążenie niech was ożywia; ono też było w Chrystusie Jezusie. 6 On, istniejąc w postaci Bożej, nie skorzystał ze sposobności, aby na równi być z Bogiem,"
Kolosan 1:15-17 "15 On jest obrazem Boga niewidzialnego - Pierworodnym wobec(słowa tego brak w oryginale) każdego stworzenia*, 16 bo w Nim zostało wszystko stworzone: i to, co w niebiosach, i to, co na ziemi, byty widzialne i niewidzialne, czy Trony, czy Panowania, czy Zwierzchności, czy Władze*. Wszystko przez Niego (z jego powodu) i dla Niego* zostało stworzone. 17 On jest przed wszystkim i wszystko w Nim ma istnienie."
1 Tym 2:5 Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus,
Hebr 3:1-4 "1 Dlatego, bracia święci, uczestnicy powołania niebieskiego, zwróćcie uwagę na Apostoła i Arcykapłana naszego wyznania, Jezusa, 2 bo On jest wierny Temu, który Go uczynił, jak i Mojżesz w całym Jego domu. 3 O tyle nawet większej czci godzien jest od Mojżesza, o ile większą cześć od domu ma jego budowniczy. 4 Każdy bowiem dom jest przez kogoś zbudowany, a Tym, który zbudował wszystko, jest Bóg."
Hebr 5:8,9 "A chociaż był Synem, nauczył się posłuszeństwa przez to, co wycierpiał. 9 A gdy wszystko wykonał, stał się sprawcą zbawienia wiecznego dla wszystkich, którzy Go słuchają,"Wszystkie cytaty z BT[/quote]
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
Ostatnio edytowano So cze 29, 2013 16:44 przez arcana85, łącznie edytowano 2 razy
|
So cze 29, 2013 16:35 |
|
 |
arcana85
|
Alus napisał(a): Cytuj: A odpowiedź na pytanie jak brzmi? Prosta jak patyk od kiszki - czy pierworodny, czy ostatni z rodzeństwa, nigdy nie powie Ja i Ojciec jedno jesteśmy. Alus naprawdę ci się to nie nudzi? Jana 17:21,22 "aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie, a Ja w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył, żeś Ty Mnie posłał. I także chwałę, którą Mi dałeś, przekazałem im, aby stanowili jedno, tak jak My jedno stanowimy."
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
So cze 29, 2013 16:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
arcana85 napisał(a): Żałosny to jest twój wpis. Pokazuje że: 1) nie masz żadnych kontrargumentów 2) szesnaście wprost antytrynitarnych wersetów sprawiło, że kopara opadła ci tak nisko, że nie byleś nic w stanie więcej napisać niż to co powyżej  I wlasnie dlatego ze SJ nie ma co dyskutowac, a szczegolnie w drzwiach. Wprosza sie i beda potem gospodarzy obrazac. Zupelnie nie ewangelicznie. Ktore to fragmenty sa "antytrynitarne"? To moze? Mateusza 16:16,17 Cytuj: 16 Odpowiedział Szymon Piotr:Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego. 17 Na to Jezus mu rzekł:Błogosławiony jesteś, Szymonie, synu Jony. Albowiem nie objawiły ci tego ciało i krew, lecz Ojciec mój, który jest w niebie. Szymon mowi ty jestes Syn Boga Zywego, najwieksze bluznierstwo dla Zydow, za ktore Jezus zreszta zostal ukrzyzowany, a Pan Jezus go nie gromi, tylko chwali? A moze to? Cytuj: Filipian 2:5-11 "5 To dążenie niech was ożywia; ono też było w Chrystusie Jezusie. 6 On, istniejąc w postaci Bożej, nie skorzystał ze sposobności, aby na równi być z Bogiem," Nie skorzystal ze sposobnosci, bo sie unizyl. Ale Bogiem nie przestal byc. O czym mowi ciag dalszy. No ale jak ktos chce udowodnic, ze nie ma Boga, to w Bibli tez to zdanie znajdzie Cytuj: 7 lecz ogołocił samego siebie, przyjąwszy postać sługi, stawszy się podobnym do ludzi. A w zewnętrznym przejawie, uznany za człowieka, 8 uniżył samego siebie, stawszy się posłusznym aż do śmierci - i to śmierci krzyżowej4. 9 Dlatego też Bóg Go nad wszystko wywyższył i darował Mu imię ponad wszelkie imię, 10 aby na imię Jezusa zgięło się każde kolano istot niebieskich i ziemskich i podziemnych. 11 I aby wszelki język wyznał, że Jezus Chrystus jest PANEM - ku chwale Boga Ojca. A moze to? Cytuj: Kolosan 1:15-17 "15 On jest obrazem Boga niewidzialnego - Pierworodnym wobec(słowa tego brak w oryginale) każdego stworzenia*, 16 bo w Nim zostało wszystko stworzone: i to, co w niebiosach, i to, co na ziemi, byty widzialne i niewidzialne, czy Trony, czy Panowania, czy Zwierzchności, czy Władze*. Wszystko przez Niego (z jego powodu) i dla Niego* zostało stworzone. 17 On jest przed wszystkim i wszystko w Nim ma istnienie." Jak jakiekolwiek stworzenie moze byc obrazem Boga niewidzialnego i powiedziec: Cytuj: Rzekł do Niego Filip: «Panie, pokaż nam Ojca, a to nam wystarczy». 9 Odpowiedział mu Jezus: «Filipie, tak długo jestem z wami, a jeszcze Mnie nie poznałeś? Kto Mnie zobaczył, zobaczył także i Ojca. Dlaczego więc mówisz: "Pokaż nam Ojca?" 10 Czy nie wierzysz, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie? Słów tych, które wam mówię, nie wypowiadam od siebie. Ojciec, który trwa we Mnie, On sam dokonuje tych3 dzieł J 14,8-10 To kim jest Jezus Chrystus? Jednorodzony Syn (czyj?), wszystko dla Niego i przez Niego zostalo stworzone, Nie czlowiek, ale i nie Bog? Jakis pod-Bog? No prosze, jakas sensowna definicje SJ? Kto to taki, Kto istnial w postaci Bozej, ale sie unizyl? Cytuj: 4 2 A Jezus wiedząc o wszystkim, co miało na Niego przyjść, wyszedł naprzeciw i rzekł do nich: «Kogo szukacie?» 5 Odpowiedzieli Mu: «Jezusa z Nazaretu». Rzekł do nich Jezus: «Ja jestem». Również i Judasz, który Go wydał, stał między nimi. 6 Skoro więc rzekł do nich: «Ja jestem», cofnęli się i upadli na ziemię3. 7 Powtórnie ich zapytał: «Kogo szukacie?» Oni zaś powiedzieli: «Jezusa z Nazaretu». 8 Jezus odrzekł: «Powiedziałem wam, że Ja jestem. Jeżeli więc Mnie szukacie, pozwólcie tym odejść!» J 18,4-8 Moze wiesz, dlaczego ci, ktorzy mieli Go pojmac padli na ziemie? Spotkales juz gdzies w Biblii slowa "Ja Jestem"?
|
So cze 29, 2013 18:34 |
|
 |
formek1
|
Kael napisał(a): @formek1 nie wiem o kim ty piszesz "klamca"? Barnaba juz wam (czyli min tobie i arcanie) tlumaczyl, ze na podstawie jednego fragmentu Slowa Bozego sie nie zrozumie i nie da prawidlowo zinterpretowac. Wy to czynicie nagminnie, odkrywajac Pismo sw po XX wiekach inaczej, niz od poczatku bylo rozumiane. Ale to nie wy klamiecie i przeinaczacie Slowo Boze. Skad! To cala reszta chrzescijan od poczatku sie mylila.
Dlatego moze przestan manipulowac i zacznij czytac tak, jak jest napisane w calosci. Nie to co ty rozumiesz. Zadałem ci pytanie . Nawet nie raczyłes sie do niego ustosunkowac poniewaz nie wiesz co odpowiedziec. A tutaj znów jakies wywody. Nie tłumacze na podstawie jednego fragmentu Biblii tylko wyjasniam co oznacza słowo pierworodny . Tak trudno przyznac że własnie pierworodny oznacza "pierwszy". A wywody na temat odkrywania pisma po XX wiekach to juz manipulacja. Nie poiołałem się ani razu na inne przekłady niz przekłady katolickie. Więc nie zmyslaj.
|
So cze 29, 2013 21:59 |
|
 |
formek1
|
Alus napisał(a): Cytuj: A odpowiedź na pytanie jak brzmi? Prosta jak patyk od kiszki - czy pierworodny, czy ostatni z rodzeństwa, nigdy nie powie Ja i Ojciec jedno jesteśmy.Gdybys Alus kiedykolwiek spróbowała sama cos wyszukac , poczytac pewnie znalzałbys w Biblii ze słowo jedno w tym wypadku ma znaczenie jednosci w działaniu, mysleniu , celów. Słowo jedno nie oznacza że ktos jest tą samą osobą. Świadcza o tym wersety które w orygina le uzywaja dokładnie tego samego słowa. Na przykład: 5) I rzekł: Dlatego opuści człowiek ojca i matkę i złączy się ze swoją żoną, i będą oboje jednym ciałem. (6) A tak już nie są dwoje, lecz jedno ciało. Myslisz ze jedno ciało oznacza ze mąż i zona sa jedną osobą? Nie . Maja tylko wspólne cele, myslenie, działanie. Albo inny fragment (19) i za nich poświęcam siebie samego, aby i oni byli poświęceni w prawdzie. (20) A nie tylko za nimi proszę, ale i za tymi, którzy przez ich słowo uwierzą we mnie. (21) Aby wszyscy byli jedno, jak Ty, Ojcze, we mnie, a Ja w tobie, aby i oni w nas jedno byli, aby świat uwierzył, że Ty mnie posłałeś. (22) A Ja dałem im chwałę, którą mi dałeś, aby byli jedno, jak my jedno jesteśmyJasniej juz nie można. Aby byli jedno TAK JAK MY JEDNO JESTŚMY. Dokładnie tak samo mają byc jedno jak Jezus z Ojcem. Myslisz ze Jezus chciał aby uczniowie byli jedną osobą ?Z nim i jego Ojcem? Nie . Nie mieli byc jedną osobą tylko mieli mieć wspólne cele, myslenie i działanie. albo to (5) Jeżeli bowiem przez śmierć, podobną do Jego śmierci, zostaliśmy z Nim złączeni w jedno, to tak samo będziemy z Nim złączeni w jedno przez podobne zmartwychwstanie Uczniowie nie będą jedną osobą z Chrystusem. Będa mieli tylko podobne zmartwychwstanie. albo to 4) Jak bowiem w jednym ciele mamy wiele członków, a nie wszystkie członki spełniają tę samą czynność - (5) podobnie wszyscy razem tworzymy jedno ciało w Chrystusie, a każdy z osobna jesteśmy nawzajem dla siebie członkami. uczniowie nie byli jedna osobą .A tylko jednomyslnie dziąłali i mysleli. Mozesz sobie sprawdzic w orygianale słowo jedno to to samo słowo i oznacza nie mniej ni wiecej tylko jednośc w działaniu, mysleniu, celach. A nie że ktos jest tą samą osobą. I albo oszukujesz sama siebie albo chcesz oszukać innych . Nie wiem co lepsze.
|
So cze 29, 2013 22:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@formek1: to ze cytujesz BT, nie oznacza, ze nia nie manipulujesz, wybierajac pasujace tobie fragmenty. Jezeli Pan Jezus mowi formek1 napisał(a): Cytuj: Ja i Ojciec jedno jesteśmy. Gdybys Alus kiedykolwiek spróbowała sama cos wyszukac , poczytac pewnie znalzałbys w Biblii ze słowo jedno w tym wypadku ma znaczenie jednosci w działaniu, mysleniu , celów. Słowo jedno nie oznacza że ktos jest tą samą osobą. Swiete slowa: wlasnie dlatego sa Trzy Osoby Boskie, bedace Jednoscia. Zrozumiales wreszcie?
|
N cze 30, 2013 9:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @formek1: to ze cytujesz BT, nie oznacza, ze nia nie manipulujesz, wybierajac pasujace tobie fragmenty. Jezeli Pan Jezus mowi formek1 napisał(a): Cytuj: Ja i Ojciec jedno jesteśmy. Gdybys Alus kiedykolwiek spróbowała sama cos wyszukac , poczytac pewnie znalzałbys w Biblii ze słowo jedno w tym wypadku ma znaczenie jednosci w działaniu, mysleniu , celów. Słowo jedno nie oznacza że ktos jest tą samą osobą. Swiete slowa: wlasnie dlatego sa Trzy Osoby Boskie, bedace Jednoscia. Zrozumiales wreszcie? Zrozumieć to on może i zrozumiał, ale aby to wyznać musiałby porzucić szeregi ŚJ.
|
N cze 30, 2013 12:15 |
|
 |
formek1
|
Kael napisał(a): @formek1: to ze cytujesz BT, nie oznacza, ze nia nie manipulujesz, wybierajac pasujace tobie fragmenty. Jezeli Pan Jezus mowi formek1 napisał(a): Cytuj: Ja i Ojciec jedno jesteśmy. Gdybys Alus kiedykolwiek spróbowała sama cos wyszukac , poczytac pewnie znalzałbys w Biblii ze słowo jedno w tym wypadku ma znaczenie jednosci w działaniu, mysleniu , celów. Słowo jedno nie oznacza że ktos jest tą samą osobą. Swiete slowa: wlasnie dlatego sa Trzy Osoby Boskie, bedace Jednoscia. Zrozumiales wreszcie? A gdzie o tym jest jakies jedno słowo w Biblii? Że są trzy osoby boskie będace jednością? Nigdzie? Czyli to wymysł. A zapewne zgodnie z tym wersetem: (19) i za nich poświęcam siebie samego, aby i oni byli poświęceni w prawdzie. (20) A nie tylko za nimi proszę, ale i za tymi, którzy przez ich słowo uwierzą we mnie. (21) Aby wszyscy byli jedno, jak Ty, Ojcze, we mnie, a Ja w tobie, aby i oni w nas jedno byli, aby świat uwierzył, że Ty mnie posłałeś. (22) A Ja dałem im chwałę, którą mi dałeś, aby byli jedno, jak my jedno jesteśmyGdyby było jak mówisz to byłoby 500 osób ludzkich i 3 osoby boskie i wszystkie byłyby jednością. Czyli jakas hybryda bosko ludzka.
|
N cze 30, 2013 13:00 |
|
 |
formek1
|
Alus napisał(a): @formek1: to ze cytujesz BT, nie oznacza, ze nia nie manipulujesz, wybierajac pasujace tobie fragmenty. Jezeli Pan Jezus mowi formek1 napisał(a): Cytuj: Ja i Ojciec jedno jesteśmy. Swiete slowa: wlasnie dlatego sa Trzy Osoby Boskie, bedace Jednoscia. Zrozumiales wreszcie? Zrozumieć to on może i zrozumiał, ale aby to wyznać musiałby porzucić szeregi ŚJ. Alus zacznij wreszczie cos sama pisać. Tego co wymyslacie nie mozna zrozumiec poniewaz jesteśmy stworzeni na obraz boży: (27) Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył:skoro jesteśmy stworzeni na podobuieństwo Boga a bóg jest w tzrech osoobach czyli ludzie tez powinni być trzema osobami ludzkimi będacymi w jedności. Taka hybryda ludzka. trzy glowy w jednym ciele. A jak do tej pory nikogo takiego nie spotkałem. No chyba że wy z języka [polskiego wszyscy macie lufy. I prostych zdań nie jesteście w stanie pojąć. Dlatego macie takie zrozumienie. I dla was pierworodny to ktoś kto wszystko robi , jedno to to samo co drugie, jak syn jest podobny do ojca to jest ojcem jednocześnie . Wybacz ale to sa banialuki które z punktu widzenia poprawności języka sa niedopuszczalne.
|
N cze 30, 2013 13:33 |
|
|
|