Autor |
Wiadomość |
elka
|
to się chyba nazywa kokieteria, prawda?
ale ona chyba kobietom jest przypisana, a nie mężczyznom  no ale Stefan nawet w kokieterii jest debest  :D:D
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
N kwi 26, 2009 17:34 |
|
|
|
 |
Stefan
|
elka napisał(a): to się chyba nazywa kokieteria, prawda? ale ona chyba kobietom jest przypisana, a nie mężczyznom  no ale Stefan nawet w kokieterii jest debest  :D:D
Ach, Elu, jakżeż możesz nazwać kokieterią -
Ów mój smutek, o którym tak otwarcie gadam.
Ja przecież w tym co piszę jestem bardzo serio,
Ja jestem bardziej serio nawet niż Ksiądz Adam,
Gdy zadaje pytania. No a człowiek po tym
Całe noce nie sypia, bo wyboru nie ma,
Lecz szukać, szukać musi. To jest jak narkotyk !
A na koniec go jeszcze czeka anatema* ...
/ Piłat /
|
N kwi 26, 2009 17:46 |
|
 |
elka
|
Stefanie, uwierzyłabym, że to nie kokieteria, gdybym nie wiedziała, jak bardzo jesteś inteligentny i mądry  i księdza Adamowe pytania na pewno nie spędzają Ci snu z powiek
pozdrawiam Cię bardzo serdecznie 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
N kwi 26, 2009 17:57 |
|
|
|
 |
Stefan
|
Elu Droga !
Ale dlaczego chcesz mnie zawstydzić  ?

_________________ Prawda ? Cóż to jest prawda ?
/ Piłat /
|
N kwi 26, 2009 18:18 |
|
 |
elka
|
Stefan napisał(a): Elu Droga ! Ale dlaczego chcesz mnie zawstydzić  ? 
bo Cię lubię?
 :D:D
|
N kwi 26, 2009 18:29 |
|
|
|
 |
aprylka
Dołączył(a): Śr cze 28, 2006 9:41 Posty: 1293 Lokalizacja: Łódź, Lódzkie
|
PL gratuluje(my) pytania nr 4.
PS. Czy tylko ja mam wrażenie, że ten list już przerabialiśmy? 
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Kochamy wciąż za mało i stale za późno...
Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj -> 1) http://spotkania.wiara.pl/Chat 2) http://blog.wiara.pl/aprylka 3) http://picasaweb.google.com/aprylka
|
N kwi 26, 2009 18:59 |
|
 |
goostaf
|
Stefan napisał(a): "Wesoły forumowicz" ? Czas jest nadaremno Zawracać, lecz dziewczyny w latach nie tak dawnych Mówiły mi, że lubią ... hm ... zabawę ze mną ... A z wiekiem coraz częściej : - Taki Pan zabawny !
"Jak Pan się trzyma, jak Pan się trzyma To nie do wiary jak na ten wiek! Pana nie ima się w cale zima, Pan jakby w jesień dopiero wbiegł!"
Piosenka z dedykacją dla Wielkiego Improwizatora!
Dzięki że jesteście tacy wspaniali!
Choć trochę człowiek zapomina o stresie dzięki Wam!
Pytanka to dla mnie w tej turze "?" (jeden wielki znak zapytania)
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
N kwi 26, 2009 21:05 |
|
 |
Danka
|
aprylka napisał(a): PL gratuluje(my) pytania nr 4. PS. Czy tylko ja mam wrażenie, że ten list już przerabialiśmy? 
Aprylka jak sprawdziłam pierwsze pytanie to ten list rzeczywiście już przerabialiśmy 
_________________ Obróć twarz ku słońcu-a cień zostanie z tyłu
|
N kwi 26, 2009 21:32 |
|
 |
karher
|
utrwalenie wiadomości z listów ? czy jak ?:D
_________________ "Bóg jest Miłością a tych których kocha On doświadcza" http://www.karola.alleluja.pl http://www.emaus.diecezja.gda.pl
|
N kwi 26, 2009 21:39 |
|
 |
Danka
|
karher napisał(a): utrwalenie wiadomości z listów ? czy jak ?:D
No, cóż jak mawiali starożytni: "powtórka jest matką nauki" 
_________________ Obróć twarz ku słońcu-a cień zostanie z tyłu
|
N kwi 26, 2009 21:54 |
|
 |
sachmett
|
saxon napisał(a): Wyście już wygrali
I tak też się czujemy
Ale obiecujemy wystartować w następnym konkursie, jak już ochłoniemy
Bo na razie to radość miesza się z paniką 
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
Pn kwi 27, 2009 0:38 |
|
 |
Halszka
|
PANIE STEFANIE,
o, jakże mi miło, żem znaleźć się mogła w Twojej odzie. Skarżysz się na lustro... U mnie też jakieś niewydarzone i nie chce pokazywać tego, co dawniej. Kalendarze także się piętrzą ... Eee, kto by na to zważał...  . Nic to! Najważniejszy młody duch!
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Pn kwi 27, 2009 9:08 |
|
 |
Halszka
|
karher napisał(a): utrwalenie wiadomości z listów ? czy jak ?:D
Może raczej rozszerzenie, pogłebienie wiadomości. Wyssanie z tego Listu wszystkich życiodajnych treści. A jest ich wiele. Dostrzegł to nie tylko nasz Padre. Inni tak na temat tego Listu się wypowiadali:
Reformator Kościoła, Marcin Luter napisał, że List do... to „prawdziwe arcydzieło, najczystsza ewangelia, którą każdy chrześcijanin powinien stale studiować, to duchowy chleb, którym wierzący człowiek codziennie powinien się karmić i przechowywać bezcenne treści tego listu w sercu, uczyć się go na pamięć, słowo po słowie.”
Chryzostom, jeden z ojców wczesnego Kościoła, czytał List do... dwukrotnie w ciągu każdego tygodnia.
Wielki uczony, Michał Faraday, wyznał na łożu śmierci: „moja wiara, ugruntowana dzięki lekturze Listu do... daje mi pewność, że Chrystus to mój Zbawiciel, który zmarł za mnie, żeby otworzyć mi drogę do nieba”.
|
Pn kwi 27, 2009 9:12 |
|
 |
katalina
|
[quote="Halszka"]
Chryzostom, jeden z ojców wczesnego Kościoła, czytał List do... dwukrotnie w ciągu każdego tygodnia.
no to maluczko, maluczko, a będziemy lepsiejsi 
|
Pn kwi 27, 2009 10:00 |
|
 |
Halszka
|
Katalina, coś mi się zdaje, że Padre Adamowi nie tyle zależy na tym, żebyśmy byli "lepsiejsi" od Chryzostoma, co raczej na tym, abyśmy nie byli gorsi od Lutra. 
|
Pn kwi 27, 2009 10:49 |
|
|
|