Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1031 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 69  Następna strona
 KONKURS BIBLINY2 
Autor Wiadomość

A ja mam największy problem z pytaniem 3 :(
To znaczy mam swój typ, boję sie tylko, że PL tez ma swój i że ten PL jest inny i pewnie bardziej trafny niż mój :(.
Bejot ja w poprzedniej turze Achaję odrzuciłam od razu jak przeczytałam, że to nie miasto a prowincja. A obecne 4 pytanie baaardzo mi się podoba. Na początku chciałam się poddać ale zadziałał telefon do Przyjaciela i wątpliwosci zniknęły. Pokój Wszystkim Konkursowiczom.

Pt maja 01, 2009 10:41

A ja mam największy problem z pytaniem 3 :(
To znaczy mam swój typ, boję sie tylko, że PL tez ma swój i że ten PL jest inny i pewnie bardziej trafny niż mój :(

eee flex, nie łam się :) PL jest kompletnie nieobliczalny, ale to nie znaczy, że nie do namierzenia ;) więc jak masz typ, który spełnia wymogi pytania to pewnie jest dobry :)

flex napisał(a):
Bejot ja w poprzedniej turze Achaję odrzuciłam od razu jak przeczytałam, że to nie miasto a prowincja

to, że Achaja była regionem a nie miastem konkretnym to ja wiem.. ale w pytaniu było "Św. Paweł użył tego wyrazu w tym Liście mając na myśli pewne miasto." i mój abstrakcyjny umysł widział tu wyraźnie Jerozolimę, bo: „W tej chwili zaś wybieram się do Jerozolimy z posługą dla świętych. Macedonia i Achaja bowiem uznały za stosowne zebrać składkę na rzecz świętych w Jerozolimie.” - a więc mówiąc o Achai myślał o Jerozolimie, dla której chciał ściągać kasę ;)
I to do mnie dużo bardziej przemawia niż jakiś tam przypis :P

Kundla Tymoteusza też umiałabym obronić :D

Khalil Gibran

Pt maja 01, 2009 11:27

Ja aktualnie walczę z innymi pytaniami ... Np. próbuję sobie przypomnieć słowa dziecięcych piosenek :D

Pt maja 01, 2009 14:10

Sachmett, gratulacje i uściski dla całej Waszej Trójki. :przytul: Cieszę się razem z Wami. :-D

Pt maja 01, 2009 17:47

Widzę, że PL dał czadu z pytaniami :D

Ja aktualnie walczę z innymi pytaniami ... Np. próbuję sobie przypomnieć słowa dziecięcych piosenek :D

Sachmett - chociaż mi w dzieciństwie "słoń na ucho nadepnął" to jednak mam sporo znajomości wśród nauczycielek przedszkola. Jeżeli będzie taka potrzeba to da się coś załatwić. A tak wogóle to cieszę się razem z wami :lol:

Pt maja 01, 2009 17:55

jesli chcesz to mam mp3 z piosenkami dla dzieci.. z tik taka i w ogole fasolek.. i chyba jeszcze jakies :)
jesli zyczysz to przekaze Ci to jakas droga :)

Khalil Gibran

Pt maja 01, 2009 20:19

Do Ciebie Boziu rączki podnoszę o zdrowie mamy i taty proszę.

Dobranoc Ci Boziu ja już idę spać bo jurto raniutko muszę z łózka wstać, spokojnie i zdrowo pozwól przespać noc, dobranoc Ci Boziu dobranoc.

Czy dla dzieci po I Kominii Św. Dziękujemy Ci Jezusku, że Cię mamy w swoim brzuszku.
Całuski dla Maleństwa. Wiele świeckich fajnych piosenek dla dzieci jest tu:
http://polskastacja.pl/play/aac_dzieciom.pls -wydaje mi się że grają cała dobę ale nie wiem. Moje maluchy lubią słuchać.

Pozdrowienia dla Wszystkich.

So maja 02, 2009 13:43

„W tej chwili zaś wybieram się do Jerozolimy z posługą dla świętych. Macedonia i Achaja bowiem uznały za stosowne zebrać składkę na rzecz świętych w Jerozolimie.”a więc mówiąc o Achai myślał o Jerozolimie, dla której chciał ściągać kasę ;)
I to do mnie dużo bardziej przemawia niż jakiś tam przypis :P

jak już to wynika z tego, że bardziej myślał o składce, lub o ludziach dla których była przeznaczona niż o mieście :P :D

bejot napisał(a):

wątpię :P :D

i są nowe pytania jakby co :)

N maja 03, 2009 17:54

jak już to wynika z tego, że bardziej myślał o składce, lub o ludziach dla których była przeznaczona niż o mieście :P :D

każdy widzi to co lubi :P
Dla mnie to ta Jerozolima się przebijała przez wszystko.. nawet zdążyłam pomyśleć, że pytanie jest genialnie skonstruowane, tak wielostopniowo, że niby ta Jerozolima nie wprost, a jednak wynika..
ale przeceniłam pytanie :( jakiś przypis wygrał :(
:P:P:P

saxon napisał(a):
bejot napisał(a):

wątpię :P :D

Ty mnie jeszcze nie znasz :P

saxon napisał(a):
i są nowe pytania jakby co :)

wreszcie znów proste i fajne :)

Khalil Gibran

N maja 03, 2009 21:21

wreszcie znów proste i fajne :)

Proste i fajne? :o
Nie dość, że znalazłam trzy podziały, w tym dwa ze względu na treść (jeden na miejsce), to jeszcze pytania nie są jednoznaczne. :P

Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj ->
1) http://spotkania.wiara.pl/Chat
2) http://blog.wiara.pl/aprylka
3) http://picasaweb.google.com/aprylka

Pn maja 04, 2009 7:19
Zobacz profil WWW

Przeczytałam odpowiednie listy, wstępy do nich i komentarze i... nie znalazłam odpowiedzi na pytanie 3.
Tylko jeden z listów ma zawierać "ten rodzaj modlitwy" i nie może się ona pojawić nigdzie indziej w NT. :kreci: Jestem prawie gotowa ;) dać sobie łeb uciąć, że czegoś takiego NIE MA.

Pn maja 04, 2009 9:09

Proste i fajne? :o
Nie dość, że znalazłam trzy podziały, w tym dwa ze względu na treść (jeden na miejsce), to jeszcze pytania nie są jednoznaczne. :P

wiesz aprylko.. ja to jeszcze siedze w poprzedniej turze.. na tą tylko rzucilam okiem.. ustalilam o ktore Listy chodzi, bo to mi przebijalo z pytan i po raz sto pięcdziesiaty czwarty wrocilam do czytania "Tego Listu" z konczacej sie tury... :|

btw niech ktos mi obieca, ze Tego Listu juz wiecej nie bedzie..
Czcigodny Autorze Natchniony (d.PL) mozesz byc juz mily.. i Ten List omijac..? :whoeva:

Khalil Gibran

Pn maja 04, 2009 10:58

Też ciągle w poprzedniej turze jestem. Powiedzcie, czy odp na pyt 3 to jest taka zdecydowana? ...Bo jakoś dużo mi tych fragmentów wychodzi :(

Wt maja 05, 2009 11:48

Kasiu, Saxon pisał juz o tym, że fragment ma być jeden, byle dobry, czyli ja to tak rozumiem, że jak dobrze uzasadnisz, to może byc inny niz ten, który akurat nasz PL ma na mysli :)

Wt maja 05, 2009 13:24

kasiu b - szkoda ,że wcześniej nie zapytałyśmy saxona- ja podałam kilka- ale ostatnio cosik się czasem mylę :D wysyłam i już !!

Wt maja 05, 2009 13:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1031 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 69  Następna strona