Autor |
Wiadomość |
flex
|
A ja mam największy problem z pytaniem 3 :(
To znaczy mam swój typ, boję sie tylko, że PL tez ma swój i że ten PL jest inny i pewnie bardziej trafny niż mój :(.
Bejot ja w poprzedniej turze Achaję odrzuciłam od razu jak przeczytałam, że to nie miasto a prowincja. A obecne 4 pytanie baaardzo mi się podoba. Na początku chciałam się poddać ale zadziałał telefon do Przyjaciela i wątpliwosci zniknęły. Pokój Wszystkim Konkursowiczom.
|
Pt maja 01, 2009 10:41 |
|
|
|
 |
bejot
|
flex napisał(a): A ja mam największy problem z pytaniem 3 To znaczy mam swój typ, boję sie tylko, że PL tez ma swój i że ten PL jest inny i pewnie bardziej trafny niż mój eee flex, nie łam się  PL jest kompletnie nieobliczalny, ale to nie znaczy, że nie do namierzenia  więc jak masz typ, który spełnia wymogi pytania to pewnie jest dobry  flex napisał(a): Bejot ja w poprzedniej turze Achaję odrzuciłam od razu jak przeczytałam, że to nie miasto a prowincja
to, że Achaja była regionem a nie miastem konkretnym to ja wiem.. ale w pytaniu było "Św. Paweł użył tego wyrazu w tym Liście mając na myśli pewne miasto." i mój abstrakcyjny umysł widział tu wyraźnie Jerozolimę, bo: „W tej chwili zaś wybieram się do Jerozolimy z posługą dla świętych. Macedonia i Achaja bowiem uznały za stosowne zebrać składkę na rzecz świętych w Jerozolimie.” - a więc mówiąc o Achai myślał o Jerozolimie, dla której chciał ściągać kasę
I to do mnie dużo bardziej przemawia niż jakiś tam przypis
Kundla Tymoteusza też umiałabym obronić 
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
Pt maja 01, 2009 11:27 |
|
 |
sachmett
|
Widzę, że PL dał czadu z pytaniami
Ja aktualnie walczę z innymi pytaniami ... Np. próbuję sobie przypomnieć słowa dziecięcych piosenek 
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
Pt maja 01, 2009 14:10 |
|
|
|
 |
Halszka
|
Sachmett, gratulacje i uściski dla całej Waszej Trójki.  Cieszę się razem z Wami. 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Pt maja 01, 2009 17:47 |
|
 |
Danka
|
sachmett napisał(a): Widzę, że PL dał czadu z pytaniami  Ja aktualnie walczę z innymi pytaniami ... Np. próbuję sobie przypomnieć słowa dziecięcych piosenek 
Sachmett - chociaż mi w dzieciństwie "słoń na ucho nadepnął" to jednak mam sporo znajomości wśród nauczycielek przedszkola. Jeżeli będzie taka potrzeba to da się coś załatwić. A tak wogóle to cieszę się razem z wami 
_________________ Obróć twarz ku słońcu-a cień zostanie z tyłu
|
Pt maja 01, 2009 17:55 |
|
|
|
 |
bejot
|
sachmett napisał(a): Ja aktualnie walczę z innymi pytaniami ... Np. próbuję sobie przypomnieć słowa dziecięcych piosenek 
jesli chcesz to mam mp3 z piosenkami dla dzieci.. z tik taka i w ogole fasolek.. i chyba jeszcze jakies
jesli zyczysz to przekaze Ci to jakas droga 
Khalil Gibran
|
Pt maja 01, 2009 20:19 |
|
 |
flex
|
sachmett :
Do Ciebie Boziu rączki podnoszę o zdrowie mamy i taty proszę.
Dobranoc Ci Boziu ja już idę spać bo jurto raniutko muszę z łózka wstać, spokojnie i zdrowo pozwól przespać noc, dobranoc Ci Boziu dobranoc.
Czy dla dzieci po I Kominii Św. Dziękujemy Ci Jezusku, że Cię mamy w swoim brzuszku.
Całuski dla Maleństwa. Wiele świeckich fajnych piosenek dla dzieci jest tu:
http://polskastacja.pl/play/aac_dzieciom.pls -wydaje mi się że grają cała dobę ale nie wiem. Moje maluchy lubią słuchać.
Pozdrowienia dla Wszystkich.
|
So maja 02, 2009 13:43 |
|
 |
saxon
|
bejot napisał(a): „W tej chwili zaś wybieram się do Jerozolimy z posługą dla świętych. Macedonia i Achaja bowiem uznały za stosowne zebrać składkę na rzecz świętych w Jerozolimie.”a więc mówiąc o Achai myślał o Jerozolimie, dla której chciał ściągać kasę  I to do mnie dużo bardziej przemawia niż jakiś tam przypis  jak już to wynika z tego, że bardziej myślał o składce, lub o ludziach dla których była przeznaczona niż o mieście  bejot napisał(a): Kundla Tymoteusza też umiałabym obronić 
wątpię
i są nowe pytania jakby co 
|
N maja 03, 2009 17:54 |
|
 |
bejot
|
saxon napisał(a): jak już to wynika z tego, że bardziej myślał o składce, lub o ludziach dla których była przeznaczona niż o mieście każdy widzi to co lubi  Dla mnie to ta Jerozolima się przebijała przez wszystko.. nawet zdążyłam pomyśleć, że pytanie jest genialnie skonstruowane, tak wielostopniowo, że niby ta Jerozolima nie wprost, a jednak wynika.. ale przeceniłam pytanie  jakiś przypis wygrał   :P:P saxon napisał(a): bejot napisał(a): Kundla Tymoteusza też umiałabym obronić  wątpię Ty mnie jeszcze nie znasz  saxon napisał(a): i są nowe pytania jakby co 
wreszcie znów proste i fajne 
Khalil Gibran
|
N maja 03, 2009 21:21 |
|
 |
aprylka
Dołączył(a): Śr cze 28, 2006 9:41 Posty: 1293 Lokalizacja: Łódź, Lódzkie
|
bejot napisał(a): wreszcie znów proste i fajne 
Proste i fajne?
Nie dość, że znalazłam trzy podziały, w tym dwa ze względu na treść (jeden na miejsce), to jeszcze pytania nie są jednoznaczne. 
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Kochamy wciąż za mało i stale za późno...
Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj -> 1) http://spotkania.wiara.pl/Chat 2) http://blog.wiara.pl/aprylka 3) http://picasaweb.google.com/aprylka
|
Pn maja 04, 2009 7:19 |
|
 |
Halszka
|
Przeczytałam odpowiednie listy, wstępy do nich i komentarze i... nie znalazłam odpowiedzi na pytanie 3.
Tylko jeden z listów ma zawierać "ten rodzaj modlitwy" i nie może się ona pojawić nigdzie indziej w NT.  Jestem prawie gotowa  dać sobie łeb uciąć, że czegoś takiego NIE MA.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Pn maja 04, 2009 9:09 |
|
 |
bejot
|
aprylka napisał(a): Proste i fajne? Nie dość, że znalazłam trzy podziały, w tym dwa ze względu na treść (jeden na miejsce), to jeszcze pytania nie są jednoznaczne. 
wiesz aprylko.. ja to jeszcze siedze w poprzedniej turze.. na tą tylko rzucilam okiem.. ustalilam o ktore Listy chodzi, bo to mi przebijalo z pytan i po raz sto pięcdziesiaty czwarty wrocilam do czytania "Tego Listu" z konczacej sie tury...
btw niech ktos mi obieca, ze Tego Listu juz wiecej nie bedzie..
Czcigodny Autorze Natchniony (d.PL) mozesz byc juz mily.. i Ten List omijac..? 
Khalil Gibran
|
Pn maja 04, 2009 10:58 |
|
 |
Kasia_b
|
Też ciągle w poprzedniej turze jestem. Powiedzcie, czy odp na pyt 3 to jest taka zdecydowana? ...Bo jakoś dużo mi tych fragmentów wychodzi 
|
Wt maja 05, 2009 11:48 |
|
 |
Astra
|
Kasiu, Saxon pisał juz o tym, że fragment ma być jeden, byle dobry, czyli ja to tak rozumiem, że jak dobrze uzasadnisz, to może byc inny niz ten, który akurat nasz PL ma na mysli 
|
Wt maja 05, 2009 13:24 |
|
 |
matka5
|
kasiu b - szkoda ,że wcześniej nie zapytałyśmy saxona- ja podałam kilka- ale ostatnio cosik się czasem mylę  wysyłam i już 
|
Wt maja 05, 2009 13:25 |
|
|
|