Szukająca
|
 Cuda - praca magisterska
Czesc
Pisze prace magisterska na temat cudow - Cuda w Ksiedze Madrosci i Ewangelii Sw Jana- studium porownawcze.
Czy oglibyscie podrzcic mi jakies pomysly - wskazac literature i w szczegolnosci - wytlumaczyc dokladnie na czym polega roznica miedzy cudem i znakiem?
Bede wdzieczna za pomoc - dzieki 
_________________ Szukajcie, a znajdziecie...
|
Ela G.
|
Szukajaca moze warto poszukac inspiracji w necie np literatury jakis wskazowek bo nie wiem czy ktos tak mocno w tym siedzi.
a na kiedy masz 1 rozdzial??
|
WIST
|
Z całym szacunkiem, ale piszesz prace magisterską, to masz chyba promotora? To raz, a dwa, na jakim kierunku piszesz tą pracę, skoro nie możesz skompletować sama literatury (rozumiem że nie na teologii, bo to byłby absurd)? Katalogi są zamknięte w bibliotece? Wybacz, na prawdę nie wyżywam się na Tobie ani nic takiego, po prostu dziwi mnie ilekroć ktoś pisząc prace magisterską, pyta na forum w sumie o kwestie podstawowe, jak ma napisać własną pracę, której temat sam wybrał i zaakceptował, z zasady wcześniej sprawdzając czy jest w ogóle jakaś literatura na ten temat. Chyba że zrobiłaś na odwrót, wbrew zasadom pisania jakiejkolwiek pracy. Co z tego że ktoś Ci wytłumaczy, jak i tak w samej pracy należy podać przypis skąd zaczerpnęłaś tą wiedzę.
Wiem że nie tego oczekiwałaś, ale zawsze sądziłem i dalej sądzę że praca magisterska to własna praca naukowa, wedle pewnych prawideł i metodologii pisana, a tu taki psikus.
EDIT
Przepraszam jeśli okazałem nazbyt niemiły, nie to było moim celem aby zbesztać Autorkę. Proszę zatem o przyjęcie istotnych treści powyższych wypowiedzi i wybaczenie mi formę w jakiej została tu podana.
Myślę, że wartościowe będzie wskazanie jaki efekt dały osobiste poszukiwania, bo jeśli faktycznie materiału jest niewiele, to trudno będzie komuś tutaj dodać coś nowego.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|