|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Anioł miłosierny, czy aby na pewno?
Autor |
Wiadomość |
SzukamAniola
|
 Anioł miłosierny, czy aby na pewno?
W Biblii, z tego co wyczytałam, podobno jest około 300 wzmianek o aniołach. Dziś często spotykam się ze stwierdzeniem, że anioły są miłosierne, pełne miłości do nas itd itp. Tymczasem nie mogę trafić na jakieś wzmianki o aniołach, gdzie będzie napisane, że one nas kochają. Bo, że wykonują wolę Boga, to jedno, ale czy pałają do nas miłością?
Jak to według Was jest z tymi aniołami?
|
N sie 28, 2011 8:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Anioł miłosierny, czy aby na pewno?
Myślę,że nas kochają(poza upadłymi oczywiście;)) Za 1,12:"wtedy anioł Pański zapytał tymi słowami:Panie Zastępów,czy długo jeszcze nie przebaczysz Jerozolimie i miastom Judy,na które gniewasz się już lat siedemdziesiąt?" Wstawiłabyś się za kimś ,kogo nie lubisz?Oczywiście,zarówno tw. pytanie jak i moja odpowiedz, to próba nadania tym czystym duchom naszych ludzkich cech..ale inaczej się nie da ,jak czytasz coś takiego:"radość powstaje u aniołów Bożych z jednego grzesznika,który się nawraca"-Łk 15,10. 
|
N sie 28, 2011 16:57 |
|
 |
SzukamAniola
|
To jeden fragment, może one sa bardziej jak my? Jeden nas lubi inne nie znoszą a tylko wykonują rozkaz Boga?
|
N sie 28, 2011 17:15 |
|
|
|
 |
Magda4
|
pozytaj historię Tobiasza z Księgi Tobiasza tam ukazany jest Anioł ,, w całej swej postaci":D
|
N sie 28, 2011 17:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
podałam ci dwa cytaty,myślę,że coś więcej znajdziesz w ostatnim"Któż jak Bóg". Nie zapominajmy,że Anioły przede wszystkim służą Bogu,są narzędziem w Jego ręku,a ona potrafi byc,jak wiemy z Pisma,również karcąca.
|
N sie 28, 2011 17:33 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Myślę,że nas kochają(poza upadłymi oczywiście;)) Upadłe też nas kochają tylko inaczej .W sumie chcą obcować z osobami, które je akceptują na wieki 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pn sie 29, 2011 13:50 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|