|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
kudłaty
|
 Marihuana
Bardzo mnie ciekawi wogóle ogólna sprawa marihuany.
Ostatnio wyczytałem, iż czysta marihuana taka, która sobie sama wyrośnie w naturze bądź u nas w doniczce z ziarnka konopi jest mniej szkodliwa niż zwykły papieros. Dlaczego jest grzechem palenie marihuany a tytoniu nie ? Tak poza tym tyton tez jest zaliczany do narkotyków ale o tym juz nikt nie mówi...
Nie mówie o marihuanie sprzedawanej na ulicy która przed wysuszeniem jest maczana w heroinie i innych chemicznych świnstwach...
_________________ "...Iść swoją drogą nie dać satysfakcji wrogom..."
"...Ja ufam panu on jest moją skałą..."
|
| Pt wrz 15, 2006 15:58 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
A po co palić cokolwiek?? 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Pt wrz 15, 2006 16:03 |
|
 |
|
filippiarz
|
Grzechem są tu intencje z jakimi się pali marihuanę. Tak samo jest z piciem - jak się pije winko do obiadu: ok, jak się pije winko dla zawartej w nim substancji odurzającej zwanej alkoholem etylowym to absolutnie jest to grzechem.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Pt wrz 15, 2006 16:10 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
A ja słyszałam że grzechem nie jest picie tylko pijaństwo.
Kiedy wypiję toast na weselu, to grzechem to nie jest.
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Pt wrz 15, 2006 16:14 |
|
 |
|
filippiarz
|
odurzanie się alkoholem = pijaństwo. Toastu nie pijesz przecież, żeby się upić.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Pt wrz 15, 2006 16:19 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
filippiarz napisał(a): jak się pije winko dla zawartej w nim substancji odurzającej zwanej alkoholem etylowym to absolutnie jest to grzechem.
Czyli przy toaście trzeba zważać też na intencje. 
|
| Pt wrz 15, 2006 16:23 |
|
 |
|
angua
|
Kudłaty. Już kiedyś zaczynałeś taki temat i zostałeś odesłany do już istniejącego: viewtopic.php?t=3023
Teraz też proszę przenieść się tam. A wcześniej poczytać, bo już sporo odpowiedzi jest 
Pozdrawiam.
PS. I przed założeniem kolejnego wątku - na temat dowolny - proszę skorzystać z wyszukiwarki, która znajduje się tu: search.php
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Pt wrz 15, 2006 17:10 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|