Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 22:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
 Prezerwatywy 
Autor Wiadomość

Post Prezerwatywy
Witam mam nurtujace mnie pytyanie. MIanowicie czy jeśli małżeństwo poszło do spowiedzi nastepnie współżyło zabezpieczajac sie prezerwatywą może isć do komuni ?
Obiło mi sie o uszy ze KK przymyka oko na ten sposób antykoncepcji..
Wogóle ludzie zyjemy w takich czasach ze nie każdego stać i nie każdy ma czas na utrzymanie sześciorga dzieci. Najczęsciej ludzie którzy maja tyle dzieci to nie mają za co utrzymać rodziny czesto jeden z małoznków jest bezrobotny. Powiedzcie co to za życie ? Nie lepiej mieć 1-2 dzieci i zapewnic im dobrobyt... Ta metoda antykoncepcji nie jest szkodliwa dla zdrowia a nasienie sie marnuje w taki sam sposób jak w naturalny sposób zabezpieczenia przed ciążą... A jak wiadomo ta metoda jest tak "dobra" jak widać w temacie niżej. Kobieta sie stara,chce żyć zgodnie z wiarą i co ? musi porzucic prace lub nauke zeby moc wychowywac dziecko juz w tak młodym wieku ?! Jak długo nacieszyła sie młodoscia?
KK powinien całkowicie zaakceptować tą metode, a nie patrzeć jak rodzą sie kolejne niechciane dzieci oddawane do adopcji czy porzucane z powodu braku finansów
Każdy człowiek wierzący powinien mieć prawo do godnego wychowania dziecka wtedy kiedy jest na to gotowy i jednoczesnie będąc po slubie z kobietą ma prawo do bezpiecznego współżycia...
Jestem pewien ze 90% katolików sie ze mną zgodzi. Dlaczego KK pozwala na śmierc ludzi bo taka jest prawda człowiek który rodzi sie w rodzinie gdzie jest bieda czesto jest skazany na smierc lub wychowany w biedzie buntuje sie wobec Boga i czesto pyta dlaczego on ? Przecież ten człwiek mogł sie urodzic poźniej kiedy to jego rodzice będą na to gotowi i będą mogli mu zapewnić dobrobyt
Chce żyć zgodnie z naszą wiarą ale prawda jest taka że ludzie którzy ustanawiają prawo KK chca ludziom ograniczyc przyjemności bo sami nie mogą współżyć! Księża i duchowni powinnie mieć rodziny aby sami mogli mieć własne doświadczenie a nie na boku macać dzieci!! Gdzie sens gdzie logika? Przepraszam za niektóre zdania ale jestem człowiekiem który dąrzy do prawdy i nie lubie oszustwa a jak wiadomo nawet w naszej wierze coraz częściej sie one zdarzają przez ludzi którzy nam to prawo narzucają... Wiem ze nie moge zmienić prawa ale chce godnie przystepowac do komuni św a przez to ze chce dobrze dla siebie i dla swojej rodziny to chyba nei znaczy ze jestem zły prawda ?
Prosze mnie nie przekierowywać do innych tematów bo potrzebuje konkretnych wypowiedzi
Pozdrawiam i prosze o modlitwe
Ps: mam 16lat wiec prosze nie komentowac mojego wieku w tym temacie i zaznaczam ze nie mam jeszcze żony hehhee

N lut 25, 2007 17:10

po co zakładasz ten sam temat w dwóch miejscach?

N lut 25, 2007 17:32

N lut 25, 2007 17:38

To zakłada się w miejscu gdzie się wydaje najbardziej temat pasujący, mnożenie bytów ponad miarę nie jest wskazane.
Pozdrawiam
moderator

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N lut 25, 2007 18:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 4 ]