|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
jo_tka
|
Jacku - jako matka nie chciałabym śmierci syna zapewne nawet jeśliby był wielokrotnym mordercą...
A co do tego - "dowolnego wyboru" - mam nadzieję, że to coraz mniej prawda. Bo chciałabym, by te słowa sprzed 2000 i więcej lat stanowiły drogowskaz mojego życia. Pytanie tylko - jak je rozumieć, jaka była intencja mówiącego...
Jacek - mam wrażenie że po ludzku to on żadnym autorytetem by nie był - mimo że umarł szanowany... Nie on pierwszy nie ostatni - a wielu takich imion nie znamy...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Śr cze 30, 2004 6:32 |
|
|
|
 |
|
Gość
|
A na jakiej podstawie twierdzisz, Godunow: ale tylko wtedy, „jeśli wyznajemy grzechy swoje”? Te trzy słowa są bardzo grubym nadużyciem, albowiem trudno, a nawet niemożliwym, jest doszukanie się (chyba "prawem kaduka") w tekście przez Ciebie cytowanym, podanego przez Ciebie warunku. Ponadto można domniemywać, że adresatami listów Janowych były osoby już ochrzczone a większy od Jana Autorytet, bo jego Mistrz powiada do Nikodema: "Zaprawdę, zaprawde, powiadam ci, jeśli się ktoś nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do królestwa niebieskiego" [J 3,5].
|
| Śr cze 30, 2004 7:58 |
|
 |
|
awe
|
 przyczyny usuniecia postów
Posty techtavaniekatholiptica i Alus zostały usuniete, ponieważ nie były na temat toczącej się rozmowy. Bardzo prosze trzymać się tematu rozmów.
moderator awe
_________________ .. Szatan w ciemnościach łowi. Jest to nocne zwierzę. Kryj się przed nim w światło, tam cię nie dostrzeże. A. Mickiewicz
|
| Śr cze 30, 2004 17:31 |
|
|
|
 |
|
AHAWA
|
święcić...
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
| Pt lut 20, 2009 16:13 |
|
|
|