Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Peeting 
Autor Wiadomość

Pt gru 29, 2006 22:33

Skoro to już zostało wyjaśnione, proszę o pozostawienie kwestii ortografii na boku i powrót do tematu, gdyby ktoś miał jeszcze coś do powiedzenia...

Pozdrawiam :)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt gru 29, 2006 22:50

:roll: oczywiście, że tak jest i ja miałam na myśli tylko to, że orgazm jest zarezerwowany dla małżonków i o to się pytał kudłaty.

Hm, nie jest.

Załóżmy na początku parę spraw, czysto teoretycznie. Masturbacja (petting to masturbacja ino wspólna) jest grzechem ponieważ narzady nie są wykorzystywane w taki sposób, do jakiego zostały stworozne? Gdzieś tak chyba tutaj na forum przeczytałem. Ok, załóżmy, że się z tym zgadzam i że tak naprawdę jest. Tylko teraz jeśli będziemy masturbować kobietę, lub ona sama będzie to robić, tylko przy pomocy łechtaczki to... grzechu nie ma! Chyba, że ktoś zna inne przeznaczenie istnienia łechtaczki. ;>

Więc to w sumie dziwne, masturbacja pochwowa jest grzechem, penisowa również, ale łechtaczkowa już nie bo tak czy inaczej wykrozystujemy ten narząd do tego do czego został stworzony. Czyli do dawania przyjemności. ;>

Wt sty 02, 2007 21:43

A co do cytatu jeszcze to gdyby orgazm był zarezerwowany dla małżonków to co mają powiedzieć zwierzeta, które z kopulacji czerpią przyjemność? ;)

Wt sty 02, 2007 21:44
Powiedz mi czy ty musisz się zawsze czegoś czepiać? jak już nie masz czego (bo twój I post zaraz po moim) jest nie na temat tego co pisałam, to zaś w II wyskakujesz ze zwierzętami a co one mają wspólnego z tym tematem?
P.S Ciekawe czy Angua uzna to za niepotrzebne czepialstwo czy nie? ciekawa jestem czy jest konsekwentna w słowach.

Wt sty 02, 2007 22:27

Odpowiedź na twój cytat jest zaraz pod nim i brzmi "hm, nie jest". Dalsza część to wypowiedź pośrednio nt. pettingu, temu nie zaprzeczysz. Wiec jest na temat.

A zwierzęta ot taka ciekawostka, napisałem, że to jeszcze odnośnie Twojego tematu jakoby niby orgazm miał być zarezerwowany tylko dla małżonków. ;> Jak widać nie, chyba, że zwierzęta również biorą sobie jakieś śluby, w sumie kto ich tam wie. ;>

No i czekam, co z tą łechtaczką? ;]

A to, że te posty wyszły trochę chaotycznie, no cóż, nie macie edycji postów więc Wasz problem. ;]

Wt sty 02, 2007 22:55

No i czekam, co z tą łechtaczką? ;]

Kobieta ma prawo do orgazmu - ale w łączności z aktem małżeńskim. Jeśli nie przeżyje orgazmu w czasie stosunku, mąż może zaspokoić ją w inny sposób. Może to jest to Twoje przeznaczenie łecztaczki?

Bo Twoje teorie o grzechu są jedynie Twoimi teoriami; żeby nie było wątpliwości...

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr sty 03, 2007 9:27

No trudno, żeby moje teorie były teoriami sąsiada Kazika. ;)

Twoja teoria też jest tylko Twoją teorią. Chyba, że mi poprzesz Pismem tezę "kobieta ma prawo do orgazmu - ale w łączności z aktem małżeńskim".

Do orgazmu ma prawo człowiek (i zwierzęta, którym Bóg również dał taką możliwość;p), a nie człowiek w związku małżeńskim. Biblia z tego co wiem pisze tylko o tym, aby mężczyzna łączył się z kobietą, nie wnika w sprawy orgazmowe.

Podobnie jest z onanizmem, który za grzech jest uważany tylko na podstawie historii Onana, która w zasadzie jest luźną interpretacją kościoła. Bo jeśli nawet się z tym zgodzić to kobieca masturbacja nie jest grzechem bo nijak wówczas nie marnuje się żadne nasienie.

Po prostu KK stara się ograniczać przyjemności ludzkie wpajając ludziom wszędobylski grzech. No, ale tak, to moje zdanie, nie Kazika. ;>[/list]

Śr sty 03, 2007 10:11

Ja przedstawiam stanowisko Kościoła - i o to mi chodziło. Żeby sprostować Twoje rewelacje w kwestii grzechu.

A wątków na temat związku owego stanowiska z Biblią było wystarczająco wiele - tu go kontynuować nie będziemy. Traktuj to, jakby było na granatowo ;-)

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr sty 03, 2007 10:24

Ja osobiście uważam, że jeżeli obie strony wyrażają na to zgodę a nie są poniżej age of consent, to nie jest to grzech ;-)

Pn sty 22, 2007 18:49
Zobacz profil WWW

Ja mysle, ze to nawet lepsze od seksu, bo nie ma ryzyka ciazy ;)

Pn sty 22, 2007 18:59

Pn sty 22, 2007 22:03

Post Re: Peeting
Witam!

Co do tego, ze jest to grzech nie mam watpliwosci
(nawet w malzenstwie), ale powroce jeszcze raz do pytania
Kudlatego, ktore mnie rowniez nurtuje:

> Jak nazwać ten grzech przy spowiedzi ??????

Zna ktos jakies sensowne okreslenie, bo jeszcze
nie spotkalem takiego, ktore byloby jednoczesnie
i jednoznaczne i nie "wdeptujace w ziemie"...

Bardzo prosze, napiszcie, jak to zgrabnie okreslic.

Pozdrawiam i dziekuje.

Jerry.

Wt mar 20, 2007 13:18

Jerry, grzechy nazywajmy po imieniu, nie uważam za dobre szukanie "zgrabnych określeń". W ten sposób prubujemy się w jakiś sposób usprawiedliwić, pomniejszyc wage grzechu. Wydaje mi się, że najprościej i najlepiej powiedzieć, że uprawiało sie peeting.

Wt mar 20, 2007 14:53

Dzieki za odpowiedz!

> najprościej i najlepiej powiedzieć, że uprawiało sie peeting

No pewnie, ale skad biedny ksiadz ma wiedziec, co to jest petting?

> nie uważam za dobre szukanie "zgrabnych określeń"

Ja naprawde wcale nie chce "pomniejszac" wagi tego grzechu,
ale chce o tym jakos po ludzku powiedziec... :-(

Dzieki jeszcze raz i pozdrowienia,

J.

Wt mar 20, 2007 15:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona