|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Oho- dopiero teraz zauważyłam- to mam trzy dni... gitowo
Stern żyjesz??
Odezwij się, bo wyrzucimy Cię z kółka... 
|
Pt wrz 28, 2007 10:17 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
KKK, jak i Kompendium KKK stoją u mnie ładnie na półce od dłuższego już czasu.
Faktycznie - zaglądam tam, gdy szukam czegoś konkretnego. Ale jakoś nigdy nie potrafiłem się zebrać, żeby przeczytać to w całości, od deski do deski.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So wrz 29, 2007 9:55 |
|
 |
Vroo
|
ToMu, zapraszamy więc do kółeczka. :-)
Jak Wam idzie czytanie pierwszego działu? Jutro niedziela, może warto zasiąść po obiedzie z kawą i ciastkiem (tak zawsze proboszcz u nas zachęca do czytania listów pasterskich).
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
So wrz 29, 2007 23:37 |
|
|
|
 |
Vroo
|
Halo halo czytelnicy Katechizmu! Pamiętacie o naszym projekcie? :-)
U mnie nie wypaliło z prostego powodu - nie chciało się czytać od deski do deski. Za to gdy interesuje mnie jakiś temat, czytam go, a potem zaznaczam ciągła linią w spisie treści aby wiedzieć, że go przeczytałem. Ale do całości jeszcze daleko... ;-)
Z pozytywów: dużo odwołań do pism ojców kościoła, fragmentów starożytnych homilii, no i Pisma Świętego.
Z negatywów: niektóre rzeczy wyjaśniane są według zasady "niejasne przez niejasne" i w zasadzie nie wiadomo na czym opiera się dana nauka Kościoła... Przykład może wkrótce podeślę.
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
Pt lut 22, 2008 21:57 |
|
|
|