| 

Jak katolicy postrzegają seks? 

| Autor | Wiadomość |  
			| czeresniowa 
   | Zen, ostatnio coś wesoło się tutaj robi   _________________
 Prof. dr hab. Joanna Senyszyn:
 "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica."
 http://powiedz-nie.c0.pl/

|  
			| So lut 23, 2008 17:39 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

| Vroobelek ale na serio uważasz że to grzech    Przytocz nauczanie kościoła które mówi wprost że depilacja jest grzechem  

|  
			| So lut 23, 2008 19:46 | 

|  
		|  |  
			| Rojza Genendel 
   | lereeeek napisał(a): Vroobelek ale na serio uważasz że to grzech    Przytocz nauczanie kościoła które mówi wprost że depilacja jest grzechem  Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak ironia?_________________
 Jestem panteistką.
 "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną."
 (Carl Sagan)

|  
			| So lut 23, 2008 21:23 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Mroczny Pasażer 
   | Po wypowiedziach niektórych ludzi na tym forum czasem naprawdę ciężko odróżnić ironię od powagi. _________________
 "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

|  
			| So lut 23, 2008 22:37 | 

|  
		|  |  
			| Zencognito 
   | Mroczny dobrze pisze. Rojzo, na tym forum pojawiają się ludzie dla których orgazm to coś okropnego, ludzie dla których taniec to grzech ciężki oraz ludzie dla których zdradą jest sytuacja gdy męzczyzna będący w związku patrzy się na inne kobiety.
Zasada nr 17 tego forum brzmi: nie zakładaj, że coś nie jest pisane na serio tylko dlatego że brzmi skrajnie głupio.

|  
			| So lut 23, 2008 22:54 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

| Wiem co to ironia    Ale jak pisali poprzednicy na forum nie brakuje fanatyków którzy własne narządy płciowe traktują jako coś obrzydliwego i wogole feee wiec chciałem sie upewnić ...Niektórzy chyba zapominają że KK nie zakazuje czerpania radości i przyjemności ze sexu w małżeństwie.

|  
			| So lut 23, 2008 23:00 | 

|  
		|  |  
			| 0bcy_astronom 
   |  deepongi napisał(a): Bartas napisał(a): Nie wiem czy będę w ogóle miał żonę i dzieci. Jakoś niespecjalnie czuję do tego powołanie. Poza tym wydaje mi się, że chyba nie za bardzo nadaję się na męża i ojca    To wielki ciężar i obowiązek, a z drugiej strony strasznie nudne życie  Czy do życia z żoną potrzeba powołania? Tak, są 3 powołania: Kapłaństwo, małżeństwo, samotność. Nie musisz co prawda iść za powołaniem, ale w jednym z tych trzech stanów będzie Ci najlepiej i czasem małżeństwo gdy nie jest powołaniem kończy się tragicznie. deepongi napisał(a): Sprawy seksu zawsze na topie co widać po ilości komentarzy i zaangażowaniu piszących.  Chcę wam przedstawic mój punkt widzenia. Jestem niewierzącym i niepraktykującym katolikiem i sprawy seksu zawsze bardzo mnie interesowały. Nie wiem co ludzie widzą nienormalnego w stosunku seksualnym, nawet oralnym czy analnym. Dla mnie jest to naturalne i nie ma tu nad czym dyskutować. Inna kwestia to narzucanie i propagowanie chorych postaw życiowych. Bronicie np. zakazu seksu przedmalżeńskiego. A co w sytuacji kiedy po ślubie okaże się że mąż albo żona są niezdolni do aktu seksualnego? Szok, zawód, nieszczęście... Można tego uniknąć "próbując się wzajemnie" a i dostarczając przy okzaji mocnych i przyjemnych wrażeń. Niemcy mówią "Ubungs macht dem Meister". Tak więc pozdrawiam i życzę wam wielu uniesień na waszej drodze życia.1)Oł maj... 
 niewierzący... niepraktykujący... katolik?!
 Chyba ateista, to miałeś na myśli prawda?
 Człowiek który uważa się za wierzącego niepraktykującego już nie jest katolikiem a co dopiero niewierzący.
 Tzn nie mam nic do ateistów, ale niech się nie deklarują jako katolicy.
 Potem się mówi, że katolicy mają różne poglądy i uznają różne rzeczy, a to nie prawda, katolik wierzy, praktykuje i wierzy w to co kościół mówi to jest katolik.
 2) Naturalne znaczy tak jak robi to natura, nie widziałem nigdy zwierzątek uprawiających anal albo oral.
 3) Np, jakich? Chodzenie do kościoła? Pomaganie innym, wybaczanie, dbanie o innych? O to Ci chodzi?
 4) Kocham Cię, chcę się z Tobą ożenić, Nigdy nie czułem do nikogo takiego czegoś jak do Ciebie, zorbie dla Ciebie wszytko,  pójdę się za Ciebie zabić... Jak to nie jesteś w stanie się ze mną pod**ić, nie żenię się z Tobą jednak.
 Myślisz, że jeżeli 2 osoby się naprawdę kochają a okazałoby się, że ktoś jest bezpłodny czy niezdolny do tego to się nie ożenią.
 Poza tym, jeżeli małżeństwo nie zostanie skonsumowane przez współżycie i się okaże, właśnie że ktoś jest niezdolny to stwierdzić można nieważność małżeństwa, więc nie wiedzę problemów.
 Poza tym wiesz, że czasem się zdarza, że jest para a później się rozstają... a co jeżeli współżyli przed ślubem i dzidziuś się im urodzi?
 Poza tym jeszcze, jak se będziesz współżyła w kilkom to masz porównanie, i jak np już mąż jest gorszy od jakiegoś z poprzedzających go facetów to nie będzie Ci się tak podobał stosunek z nim i nie będziesz tak szczęśliwa jak gdybyś tego nie robiła wcześniej.
 A co do golenia włosów łonowych to jest to coś gorszego niż golenie nóg czy włosów z głowy, ale na pewno nie podpiałbym tego nawet pod grzech lekki.
 A gorsze jest dlatego iż włoski te mają na zadanie ochronę narządów wewnątrz podczas no całego życia. "amortyzacja" taka jest słabiutka ale natura nie wymyśliła jej bez powodu.  _________________
 I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
 Tomasz Olbratowski.

|  
			| So lut 23, 2008 23:37 | 

|  
		|  |  
			| Vroo 
   | Zencognito napisał(a): Vroobelek, to żart czy na prawdę tak uważasz? No cóż, dla tych dla których jest to ironia - niech ironią pozostanie. Dla tych, dla których jest to wypowiedź poważna i przemyślana - niech taką też pozostanie. W takich przypadkach nie przekona się ani jednych ani drugich. 
 A ja przesyłam serdeczne pozdrowienia wszystkim Paniom, które decydują się na tak bolesny zabieg, aby z jednej strony czuć się wygodniej w letnie dni, a z drugiej   - zrobić miłą niespodziankę nam, mężczyznom. To, że zwykle (i słusznie) widzi tę niespodziankę tylko jeden facet, nie zmienia faktu  heroiczności czynu depilacji we własnej skali. Oby wszystkim kobietom ich mężowie umieli się odwdzięczyć we właściwy sposób!_________________
 Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)

Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków

|  
			| N lut 24, 2008 21:44 | 

|  
		|  |  

| Vroobelek Cytuj: Oby wszystkim kobietom ich mężowie umieli się odwdzięczyć we właściwy sposób! 
Równiez sie depilujac  

|  
			| N lut 24, 2008 22:13 | 

|  
		|  |  
			| Mroczny Pasażer 
   | Cytuj: 2) Naturalne znaczy tak jak robi to natura, nie widziałem nigdy zwierzątek uprawiających anal albo oral. A widziałeś człowieka samca liżącego się po odbycie? Nie? Dziwne, koty tak robią. A my nie. Biedne koty, nie postępują naturalnie.
 Kocham te argumenty o naturalności._________________
 "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

|  
			| N lut 24, 2008 22:15 | 

|  
		|  |  
			| czeresniowa 
   | W sumie można by przytoczyć argument na rzecz tego, że zwierzętom oral nie jest obcy. Ale wtedy z kolei dowiemy się że w takim razie jest to zachowanie zwierzęce    A depilacja? No naprawdę mnie rozbawiło to że w ogóle można ruszyć temat w tym kontekście. Nasza intymność nie powinna być przedmiotem regulacji kościelnych... niestety w niektórych kwestiach i tak jest   _________________
 Prof. dr hab. Joanna Senyszyn:
 "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica."
 http://powiedz-nie.c0.pl/

|  
			| Śr lut 27, 2008 17:55 | 

|  
		|  |  
			| deepongi 
   | Tu już nie o samą wygodę chodzi, a raczej o względy estetyczne i jakby nie było praktyczne... Chyba nikt nie lubi kiedy mu się włosy łonowe między zębami plątają...   _________________
 Nie ma darmowych obiadów.

|  
			| Cz mar 06, 2008 10:49 | 

|  
		|  |  
			| 0bcy_astronom 
   | Mroczny Pasażer napisał(a): Cytuj: 2) Naturalne znaczy tak jak robi to natura, nie widziałem nigdy zwierzątek uprawiających anal albo oral. A widziałeś człowieka samca liżącego się po odbycie? Nie? Dziwne, koty tak robią. A my nie. Biedne koty, nie postępują naturalnie. Kocham te argumenty o naturalności.Na natura się można powoływać, ale natura nie jest kluczem głównym.
 Kotek... hehe śmieszny przykład, ludzie już dawno znaleźli lepszy sposób - kąpiel albo papier toaletowy. Kto wie jak dbali o higienę nasi człekokształtni przodkowie.
 PS.
 Bo jak ktoś się pyta dlaczego coś jest nienaturalne to trzeba odpowiedzieć a nie da się w takim momencie nie powoływać na naturę._________________
 I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
 Tomasz Olbratowski.

|  
			| Cz mar 06, 2008 14:42 | 

|  
		|  |  
			| Mroczny Pasażer 
   | To zdecydujcie się, albo jesteście konsekwentni i powołujecie się na naturę każdym przypadku, albo wcale. Nie ma tak, że przy seksie powołujecie się na naturę, a przy czym innym nie. _________________

|  
			| Cz mar 06, 2008 14:46 | 

|  
		|  |  
			| Vroo 
   | zuco napisał(a): Vroobelek Cytuj: Oby wszystkim kobietom ich mężowie umieli się odwdzięczyć we właściwy sposób! 
Równiez sie depilujac :D Miałem na myśli mniej bolesne działanie. :-) Kobietom chyba aż tak nie zależy na tym aby druga strona była wydepilowana? :-) Ale ja się nie znam..._________________
 Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)

Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków

|  
			| Cz mar 06, 2008 19:14 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach