|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bogusław
|
 Jak wystąpić z KK?
Witam. Nie jestem katolikem, nie należę też do żadnej sekty (ani nie mam zamiaru tam wstępować). Dzięki nakazom tradycji zostałem jednak ochrzczony w Kościele Katolickim. Jako dziecko przystąpiłem też do sakramentu Pierwszej Komunii. Trudno; niewiele mogłem na to poradzić. Pomimo histerycznych protestów niektórych członków mojej rodziny, bierzmowania udało mi się uniknąć. Nie jestem owładnięty nienawiścią do katolików, ale muszę przyznać, że w pobliżu kościoła przenikają mnie jakieś dreszcze. Tak samo dzieje się w obecności przedstawicieli kleru. Nie staram się tu wymyśleć jakiejś zjadliwej historyjki, wszystko to jest empiryczną prawdą i wcale się z tego powodu nie cieszę. Ale przejdę już do tematu. Wiem, że jestem zapisany w jakichś kościelnych księgach jako członek KK. Nie jest to zgodne z rzeczywistością. Chciałem się dowiedzieć, jak formalnie przestać być członkiem KK? Może ktoś mi pomoże?
|
Pt cze 16, 2006 18:18 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
 Re: Jak wystąpić z KK?
bogusław napisał(a): Może ktoś mi pomoże?
Wydaje mi się, że wystarczy iż wyślesz majla do Gazety Wyborczej. Z pewnością nie pozostawią cię bez opieki prawnej i duchowej.
Pt cze 16, 2006 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt cze 16, 2006 18:34 |
|
|
|
|
|