Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Światowe Dni Młodzieży
WebCM napisał(a): Błędem że strony organizatorów jest niechęć do grup jednoosobowych i dwuosobowych. Błędem? Terroryści ostatnio zwykle działają w pojedynkę lub w najwyżej trzyosobowych grupach. Zorganizowane, kilkunastoosobowe grupy są o wiele bezpieczniejsze, a na dodatek mogą się same kontrolować. Tak więc moim zdaniem ta "niechęć" miała uzasadnienie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N lip 31, 2016 13:38 |
|
|
|
 |
dominikbartlomiej
|
WebCM napisał(a): Byłem w Katowicach i Krakowie. Niestety bez biletu i tylko przez 1 dzień , gdyż to była decyzja spontaniczna. Żałuję, że nie uczestniczyłem wczoraj, nie ma mnie dziś i nie będzie mnie jutro. Błędem że strony organizatorów jest niechęć do grup jednoosobowych i dwuosobowych. Klimat jest świetny. Jednak nikt nie sprawdzał na bramkach i chwała, że nie mamy problemu z nielegalnymi imigrantami. Nie wierzę w zamach, nie boję się jechać i ISIS nie będzie nas terroryzował. Wrzucę fotki i filmy z obu ŚDM na YouTube i jakiś portal, ale nie wiem 1 gdzie można tworzyć publiczne albumy. Portal Picasa zamykają. jest coś takiego jak VIMEO chyba (o ile dobrze pamiętam) i tam można wgrywać za darmo właśnie.Jeśli nie,daj znać,może się uda coś pomóc potem.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
N lip 31, 2016 16:49 |
|
 |
Askadtowiesz
|
Nie powiem abym był dokładnym obserwatorem, ale nie słyszałem aby Papież nawiązywał do kluczowych idei swego wielkiego poprzednika, takich jak życie poczęte na przykład.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
N lip 31, 2016 19:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Askadtowiesz napisał(a): Nie powiem abym był dokładnym obserwatorem, ale nie słyszałem aby Papież nawiązywał do kluczowych idei swego wielkiego poprzednika, takich jak życie poczęte na przykład. Jak mogłeś usłyszeć co mówił o życiu poczętym skoro nie słuchałeś.
|
Pn sie 01, 2016 6:25 |
|
 |
Johnny99
|
Askadtowiesz napisał(a): Nie powiem abym był dokładnym obserwatorem, ale nie słyszałem aby Papież nawiązywał do kluczowych idei swego wielkiego poprzednika, takich jak życie poczęte na przykład. Nawiązywał.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn sie 01, 2016 6:52 |
|
|
|
 |
Askadtowiesz
|
Alus napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Nie powiem abym był dokładnym obserwatorem, ale nie słyszałem aby Papież nawiązywał do kluczowych idei swego wielkiego poprzednika, takich jak życie poczęte na przykład. Jak mogłeś usłyszeć co mówił o życiu poczętym skoro nie słuchałeś. JPII tez nie słuchałem, ale nie dało się nie wiedzieć. Ciekawe, co? No ale powiedz co mówił, niech się dowiedzą ci, którzy nie wiedzą.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
Pn sie 01, 2016 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Askadtowiesz napisał(a): Alus napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Nie powiem abym był dokładnym obserwatorem, ale nie słyszałem aby Papież nawiązywał do kluczowych idei swego wielkiego poprzednika, takich jak życie poczęte na przykład. Jak mogłeś usłyszeć co mówił o życiu poczętym skoro nie słuchałeś. JPII tez nie słuchałem, ale nie dało się nie wiedzieć. Ciekawe, co? No ale powiedz co mówił, niech się dowiedzą ci, którzy nie wiedzą. Zycie musi być zawsze przyjęte jak i chronione - od poczęcia az do naturalnej śmierci, i wszyscy jesteśmy powołani, aby je szanować i troszczyć sie o nie , przemówienie na Wawelu.
|
Wt sie 02, 2016 6:41 |
|
 |
iguana
|
to było nie samowite wydażenie, choć sama osobiście tamm nie byłam ale przeżywałam to tak jak bym sie znalazla tam z tymi wszystkimi młodymi ludzmi wydażenie duchowe bardzo wzruszające i pouczające
|
Wt sie 02, 2016 7:11 |
|
 |
Johnny99
|
Askadtowiesz napisał(a): No ale powiedz co mówił, niech się dowiedzą ci, którzy nie wiedzą. http://laboratorium.wiez.pl/2016/08/01/ ... e-pobierz/
|
Wt sie 02, 2016 8:18 |
|
 |
Askadtowiesz
|
Alus napisał(a): Zycie musi być zawsze przyjęte jak i chronione - od poczęcia az do naturalnej śmierci, i wszyscy jesteśmy powołani, aby je szanować i troszczyć sie o nie , przemówienie na Wawelu. Nie spodziewam się aby stanowisko KK zmieniło się o 180°, ale obserwuję inne rozłozenie akcentów. O ile dla JPII życie poczęte było wręcz obsesją, to dla Franciszka jest jedną ze spraw i to chyba nie najważniejszą. Fakt, ze obserwuję głównie doniesienia mediów,a nie wgłębiam sie w materiały źródłowe (choć słyszę tez dosc często wypowiedzi Franciszka w Radiu Watykańskim, wiec mniej więcej wiem o czym mówi).
|
Wt sie 02, 2016 19:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
iguana napisał(a): to było nie samowite wydażenie, choć sama osobiście tamm nie byłam ale przeżywałam to tak jak bym sie znalazla tam z tymi wszystkimi młodymi ludzmi wydażenie duchowe bardzo wzruszające i pouczające Masz rację, to było piękne i wzruszające wydarzenie duchowe. Jak piękna była ta młodzież, która świadczyła o swojej miłości do Boga, która nie wstydziła się świadczyć i robiła to z pełną radością, z pełnym poświęceniem i oddaniem. Serce się raduje jak patrzy się na takie żywe piękno wiary. Oddane świadectwo radości wiary było wielkie. Była to radość, która wyrażała całą istotę wiary, bo wiara jest wielką i niepojętą radością. Tą radość może mieć tylko osoba posiadająca wiarę. To jest największe szczęście jakie może człowiek doświadczyć tu na ziemi. Szczęście przeżywania miłości Bożej.
|
So sie 06, 2016 12:01 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Masz rację, to było piękne i wzruszające wydarzenie duchowe. Jak piękna była ta młodzież, która świadczyła o swojej miłości do Boga, która nie wstydziła się świadczyć i robiła to z pełną radością, z pełnym poświęceniem i oddaniem. Gdzie ty tam masz młodzież? oglądałem to w telewizji i było widać samych starych ludzi 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
So sie 06, 2016 12:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): wybrana napisał(a): Masz rację, to było piękne i wzruszające wydarzenie duchowe. Jak piękna była ta młodzież, która świadczyła o swojej miłości do Boga, która nie wstydziła się świadczyć i robiła to z pełną radością, z pełnym poświęceniem i oddaniem. Gdzie ty tam masz młodzież? oglądałem to w telewizji i było widać samych starych ludzi  Takie stwierdzenie może napisać tylko Robek. Gdzie ty masz oczy?
|
So sie 06, 2016 13:11 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Oczy Robka patrzą tam gdzie KOD
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So sie 06, 2016 16:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Oczy Robka patrzą tam gdzie KOD oczy Robka są tam gdzie jest kasa ... do wzięcia 
|
So sie 06, 2016 17:10 |
|
|
|