Autor |
Wiadomość |
Soul33
Moderator
|
 Re: Światowe Dni Młodzieży
Dlaczego KOD? Kijowski znowu coś palnął? Na TVN24 transmisje były niemal bez przerwy i kiedy bym nie spojrzał, było pełno prawie samych młodych ludzi.
Swoją drogą, obecny właściciel ukrócił chyba całkowicie antyklerykalizm tych stacji. Jedyną antyklerykalną wypowiedź od wielu miesięcy słyszałem dziś u jednego z gości ks. Sowy, któremu nienawiść się ulała, ale ksiądz mu szybko przerwał.
Polityka właściciela pasuje do USA.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So sie 06, 2016 18:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Dlaczego KOD? Kijowski znowu coś palnął? Na TVN24 transmisje były niemal bez przerwy i kiedy bym nie spojrzał, było pełno prawie samych młodych ludzi.
Swoją drogą, obecny właściciel ukrócił chyba całkowicie antyklerykalizm tych stacji. Jedyną antyklerykalną wypowiedź od wielu miesięcy słyszałem dziś u jednego z gości ks. Sowy, któremu nienawiść się ulała, ale ksiądz mu szybko przerwał.
Polityka właściciela pasuje do USA. Też zauważyłam poprawę w tej stacji, może nawrócenie?
|
So sie 06, 2016 18:32 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Myślę, że jednak zmiana właściciela 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So sie 06, 2016 19:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Myślę, że jednak zmiana właściciela  Wielu redaktorów TVN24, ani przed zmianą właściciela, ani aktualnie, nie kryło swej gorącej wiary. W zlikwidowanej TV Religia bardzo wielu z nich dawało świadectwo wiary. Parę lat temu tak TVN jak i Polsat były przedstawiane jako ateistyczne, zwalczające Kościół stacje...ba nawet TVReliga, gdzie rzesze duchownych prowadziły program też nie były"tymi" katolickimi..... Gdy padła telefonia "Wrodzinie" obsługiwana przez Karkoszkę, o. Rydzyk dogadał sie z Solorzem, który obsługuje telefonię "w mojej rodzinie", z automatu Polsat przestał byc ateistyczny i zwalczający Kościół. Ot polityka.... Ps. moi znajomi byłi niesamowicie zaskoczeni informacją (którą im przedstawiałam) że aktualnie ich operatorem jest Solorz, przedstawiany przez lata jako uosobienie wszelkiego zła 
|
N sie 07, 2016 10:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Padały pytania - co zmieni w Polsce papież Franciszek,co zmienią ŚDM...."zmieniły" na gorsze:( http://twitter.com/jarek_44
|
Pn sie 15, 2016 13:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Biblia Tysiąclecia 2 list Św.Jana
Ostrzeżenie przed nauczycielami fałszu
7 Wielu bowiem pojawiło się na świecie zwodzicieli2, którzy nie uznają, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele ludzkim. Taki jest zwodzicielem i Antychrystem. 8 Uważajcie na siebie, abyście nie utracili tego, coście zdobyli pracą, lecz żebyście otrzymali pełną zapłatę. 9 Każdy, kto wybiega zbytnio naprzód3, a nie trwa w nauce [Chrystusa], ten nie ma Boga. Kto trwa w nauce [Chrystusa], ten ma i Ojca, i Syna. 10 Jeśli ktoś przychodzi do was i tej nauki nie przynosi, nie przyjmujcie go do domu i nie pozdrawiajcie go, 11 albowiem kto go pozdrawia, staje się współuczestnikiem jego złych czynów.
|
So sie 20, 2016 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
10. Jeżeli ktoś przychodzi do was i tej nauki nie przynosi, nie przyjmujcie go do domu i nie pozdrawiajcie go.
Jak te słowa z 2 listu Św. Jana mają się do zalecenia przyjmowania uchodzców - islamistów.
|
So sie 20, 2016 16:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A chrzescijan tez przy tym skreslilas. "Zabijcie wszystkich - Bog swoich rozopozna". Mozesz spac spokojnie widzac zabijane muzulmanskie czy chrzescijanskie dzieci? To teraz spij. Pan Bog ci to przypomni na sadzie ostatecznym. Cytuj: Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego». Mt 25
|
So sie 20, 2016 17:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A chrzescijan tez przy tym skreslilas. "Zabijcie wszystkich - Bog swoich rozopozna". Mozesz spac spokojnie widzac zabijane muzulmanskie czy chrzescijanskie dzieci? To teraz spij. Pan Bog ci to przypomni na sadzie ostatecznym. Cytuj: Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego». Mt 25 Fragment listu, który przytoczyłam nie odnoszę do chrześcijan, ale do islamistow, wrogów wiary chrześcijańskiej. Najwięcej jest ich wśród uchodźców. Dla chrześcijan miejmy drzwi otwarte, ale dla innowierców, wrogów Jezusa Chrystusa, naszej wiary - nie ! Jezus w przytoczonym przez ciebie fragmencie, mówił o sprawiedliwych, a nie o wrogach swojej wiary. Nie myl pojęć. Wyraźnie podkreślał, by nie łączyć się z niewiernymi.
|
So sie 20, 2016 17:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Jezus dzieli tych potrzebujacych wedlug wyznania? Nie oszukuj sama siebie.
|
So sie 20, 2016 17:53 |
|
 |
Andy72
|
A Ty Kael pomogłaś jakiemuś bezdomnemu przygarniając go pod swój dach? Polakowi?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So sie 20, 2016 17:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): 10. Jeżeli ktoś przychodzi do was i tej nauki nie przynosi, nie przyjmujcie go do domu i nie pozdrawiajcie go.
Jak te słowa z 2 listu Św. Jana mają się do zalecenia przyjmowania uchodzców - islamistów. Czyli odwracanie się plecami od potrzebujących, bo nie są chrzescijanami jest wg Ciebie zgodne z nauczaniem Chrystusa? Dodam jeszcze do wypowiedzi Kael przypowieść o milosiernym Samarytaninie i pytanie Chrystusa: Kto waszym zdaniem okazał się jego bliźnim?
|
So sie 20, 2016 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ty Andy72? Uwazasz ze jak ktos nie przyjmie bezdomnego i to rodaka do wlasnego domu to juz nikomu nawet nie musi probowac pomagac? Przeczytaj jeszcze raz Mt25
|
So sie 20, 2016 18:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): wybrana napisał(a): 10. Jeżeli ktoś przychodzi do was i tej nauki nie przynosi, nie przyjmujcie go do domu i nie pozdrawiajcie go.
Jak te słowa z 2 listu Św. Jana mają się do zalecenia przyjmowania uchodzców - islamistów. Czyli odwracanie się plecami od potrzebujących, bo nie są chrzescijanami jest wg Ciebie zgodne z nauczaniem Chrystusa? Dodam jeszcze do wypowiedzi Kael przypowieść o milosiernym Samarytaninie i pytanie Chrystusa: Kto waszym zdaniem okazał się jego bliźnim? Biblia Tysiąclecia 2 list Św.Jana Ostrzeżenie przed nauczycielami fałszu 7 Wielu bowiem pojawiło się na świecie zwodzicieli2, którzy nie uznają, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele ludzkim. Taki jest zwodzicielem i Antychrystem. 8 Uważajcie na siebie, abyście nie utracili tego, coście zdobyli pracą, lecz żebyście otrzymali pełną zapłatę. 9 Każdy, kto wybiega zbytnio naprzód3, a nie trwa w nauce [Chrystusa], ten nie ma Boga. Kto trwa w nauce [Chrystusa], ten ma i Ojca, i Syna. 10 Jeśli ktoś przychodzi do was i tej nauki nie przynosi, nie przyjmujcie go do domu i nie pozdrawiajcie go, 11 albowiem kto go pozdrawia, staje się współuczestnikiem jego złych czynów. Kto jest twoją świętością - Bóg, czy człowiek, który go odrzuca. Co jest twoją świętością - wiara w Boga i Jezusa Chrystusa, który za nas cierpiał na krzyżu, czy człowiek, który mówi, że to fałsz. Co według ciebie jest naszym piorytetem wyboru. Bóg, czy człowiek. Czy człowiek, który jest wrogiem twojej wiary, możesz nazwać swoim bratem ? Czy człowiek, który obraża Jezusa Chrystusa i wszystko to, w co wierzymy - jest twoim bratem ? Czy człowiek, który morduje twoich braci za wiarę - jest twoim bratem? Moim nie jest ! Jest człowiekiem którego ja szanuję, ale nie zaproszę go do swojego domu jako swojego brata. Nie oddam mu swojego mieszkania, Kościoła, ojczyzny. W Niemczech ksiądz, który oddał ziemię kościelną pod budowę meczetu, został w czasie odprawiania mszy bestialsko zamordowany. Może my również zamieńmy nasze Kościoły w meczety i będziemy zmuszani do chodzenia do nich. Nasz Bóg jest naszą Świętością i innej Świętości nie ma. Za tą Świętość życie oddali nasi Apostołowie, a ich nazywający się następcy pragną oddać swój Kościół. Za tą Świętość ginęło tysiące pierwszych chrześcijan i ich następne pokolenia. Czy z miłości do Boga mamy bratać się z ludźmi, którzy zanegowali naszą wiarę bez żadnych dowodów.
|
So sie 20, 2016 18:41 |
|
 |
Andy72
|
Kael, Ty chcesz by państwo zachowywało się samobójczo swoją decyzją powodując gwałty i morderstwa na swoich obywatelach, podczas gdy sama nie chcesz pomóc swojemu bliźniemu Polakowi? Niekiedy trzeba z wrogiem nawet walczyć tak jak Izraelici z Filistynami
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So sie 20, 2016 18:43 |
|
|
|