Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jan Paweł II Niewielki
Dla mnie Karol Wojtyła nie jest, i nigdy nie był, żadnym autorytetem. Jest wiele rzeczy, które w jego pontyfikacie oceniam wręcz źle. Książki jeszcze nie czytałam. Zabiorę się za nią, jak tylko "obrobię" się z inną zaległą literaturą. Są tu m.in. wywiady z ludźmi, których bardzo lubię czytać i słuchać (S.Obirek, J.Palikot, J.Senyszyn, M.Balicki, M.Środa, i oczywiście mój ulubieniec - J.Urban  ). Jakiś czas temu, przy okazji innej dyskusji, Elbrus podał link (program "Lekcja Religii"), w którym J.Urban i S.Obirek w sposób bardzo ciekawy dyskutowali na temat pontyfikatu JPII i tej książki. Spróbuję potem ten post znaleźć, jak tylko uporam się z obowiązkami i będę miała chwilkę wolnego 
|
Śr maja 30, 2012 8:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko, zgadza się...dajże jajko spokój z tymi pedofilami. źli ludzie są wszędzie, także w Kościele. no i co z tego? to nie znaczy, ze od razu cały Kościół jest zły, albo cały świat jest zły. czasem mam wrzenie, ze ty koncertujesz cala swoja uwagę na źle. czy to jest mądre?
|
Śr maja 30, 2012 8:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
-Vi- napisał(a): Spróbuję potem ten post znaleźć, jak tylko uporam się z obowiązkami i będę miała chwilkę wolnego  pomodlę się wiec, abyś miała dużo obowiązków. 
|
Śr maja 30, 2012 8:38 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
@Kozioł: Zgadzam się. Nie będę tu dyskutował o tej haniebnej instrukcji. Tylko o niej wspomniałem, bo widzę, że świadomość niektórych katolików nt papieża i Kościoła ogranicza się do czytań liturgicznych.
@mkb: Dlaczego namawiasz mnie bym przestał PIĘTNOWAĆ ZŁO??????
I jeszcze: dlaczego nie chcesz by Vi znalazła ciekawą zapewne dyskusję na omawiany temat????? Prawda Cię uwiera czy jak??
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
Ostatnio edytowano Śr maja 30, 2012 8:40 przez Jajko, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr maja 30, 2012 8:39 |
|
 |
JedenPost
|
mkb napisał(a): to nie znaczy, ze od razu cały Kościół jest zły
Myślę, że bardzo źle o nim świadczy fakt wydawania dokumentu zawierającego m.in. instrukcję jak ich chronić.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr maja 30, 2012 8:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zawsze znajdzie się "jakiś tam dokument", zależy od tego, co kto chce znaleźć.
|
Śr maja 30, 2012 8:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): pomodlę się wiec, abyś miała dużo obowiązków.  No tak to już jest, że jedni mają obowiązki, a inni czas, by się modlić Na skuteczność modłów jednak nie licz, bo jak tylko obrobię się z obowiązkami pozadomowymi, na link czas znajdę 
|
Śr maja 30, 2012 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie rozumiem twojego sarkazmu.. ja akurat bardzo lubię mój wolny czas 
|
Śr maja 30, 2012 8:46 |
|
 |
Jajko
|
mkb napisał(a): zawsze znajdzie się "jakiś tam dokument", zależy od tego, co kto chce znaleźć. To nie jest "jakiś tam dokument". To instrukcja ochrony pedofilów. Nie widzisz tego? Czy może wolisz wsadzić głowę w du..., w piasek znaczy się, i udawać, że tego nie ma???
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr maja 30, 2012 8:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OK, jak nie pedofile i zamiatanie pod dywan to... pranie brudnej forsy, prowadzenie kont mafii, pośrednictwo w nielegalnym wspieraniu partii i w przekazywaniu łapówek. Sprawy znane i szeroko komentowane. Dowodów jest kilka skrzyń dokumentów.
Ostatnio edytowano Śr maja 30, 2012 8:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr maja 30, 2012 8:49 |
|
 |
JedenPost
|
mkb napisał(a): zawsze znajdzie się "jakiś tam dokument", zależy od tego, co kto chce znaleźć. Nie, nie zawsze, co za bzdurne stwierdzenie... Gdyby go nie było to by się nie znalazł.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr maja 30, 2012 8:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@MKB Ten jeden "bzdurny" dokument spowodował kryzys KK w społeczeństwie zachodnim. Większość dotychczasowego pontyfikaty B16 przepraszał i próbował naprawiać szkody po JP2. Co więcej, ten jeden "bzdurny" dokument był wielokrotnie przypominany jak choćby w Irlandii, gdzie koniec końców ZAPŁACONO księdzu pedofilowi aby zrzekł się swoich funkcji. Było to za wiedzą i inspiracja JP2. Sprawę Irlandii znał osobiście, bo o mało do buntu księży nie doszło - domagali się jawności. JP2 osobiście kazał Ratzingerowi napisać list przypominający o instrukcji. Od lat sprawy sa omawiane i komentowane w mediach. Tylko w Polsce wszyscy uszy po sobie, no bo to był Jan Paweł Wielki, nieskazitelny Polak itd itp.
|
Śr maja 30, 2012 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr maja 30, 2012 9:36 |
|
 |
Jajko
|
Nie GW, tylko autorka artykułu Anna Karoń-Ostrowska - doktor filozofii, uczennica Józefa Tischnera, współtwórczyni krakowskiego Instytutu Myśli Józefa Tischnera, redaktor miesięcznika ''Więź''. To ładnie ze strony GW, że umieściła na swoich łamach opinię osoby z przeciwnego bieguna.
|
Śr maja 30, 2012 9:45 |
|
 |
Iwona19
|
mkb napisał(a): lepiej nie czytaj... Dzięki za radę
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Śr maja 30, 2012 10:32 |
|
|
|