Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
 Jan Paweł II Niewielki 
Autor Wiadomość

Post Re: Jan Paweł II Niewielki
mkb napisał(a):
..na koniec wam powiem, ze stare powiedzenie radzi, aby nie mówić źle o zmarłych,

Gdyby wszyscy stosowali się do tej rady, nie byłoby historii. I niesionych przez nią przestróg.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz maja 31, 2012 7:35
mkb napisał(a):
..na koniec wam powiem, ze stare powiedzenie radzi, aby nie mówić źle o zmarłych,
ale podejrzewam, ze i to was nie powstrzyma...

Ile lat musi minąć, aby szczerze o Jp2 porozmawiać? 7 lat starczy?
JedenPost napisał(a):
BTW - Twojej opinii na temat Jajka nie podzielam. Zakłada tematy o określonym profilu, można powiedzieć, że tendencyjne, ale tak czy inaczej jest dużo uczciwszym dyskutantem niż Ty, a na pewno jego posty nie składają się z histerycznych ataków personalnych.

Zgadzam się z tobą, @jajko jest nieporównywalnie uczciwszym dyskutantem niż @mkb.

Ale dość już off-topu: nie karmić @mkb.

Cz maja 31, 2012 7:39

Wywiad jest absurdalny, odrażający, nieprawdziwy. Z jednej strony onet jest bardzo antykatolicki, ale nie spodziewałem się że posuna sie aż do tego stopnia żeby przeprowadzać wywiad z człowiekiem, który tak mówi o Bł. Janie Pawle II. Zacznę od jednej kwestii. Dlaczego Kościół ma być liberalny? Czy to "Gazeta Wyborcza" ma dyktować to jaki ma być Kościół? Gazeta która jest jednym z medium najbardziej Kościół atakujących? Dalej, Papież miał jasne poglądy. Aborcja, eutanazja, in vitro, antykoncepcja są to świństwa i haniebne rzeczy, które w życiu katolika bez wyjątku nie moga mieć miejsca. Papież dziękował za Radio Maryja i bardzo dobrze, jest to przeciez katolickie medium, jedyne nadające na całą Polskę. Może oczekujecie że Papiez miałby dziękować "Gazecie Wyborczek"? Niby za co? za bezustanne ataki na Kościół? Ojciec Dyrektor ma poglądy takie jakie pwinien miec każdy katolik i każdy powinien mówić tak jak on. Żaden katolik a zwłaszcza duchowny nie może znajdowac tolerancji dla takich odrażających zjawisk jak aborcja, eutanazja, in vitro, antykoncepcja. Jest to niedopuszczalne. W żadnym wypadku. Wreszcie, papież zawsze jednoznacznie potępiał pedofilię. Chodziło tylko o to, że wielu księży zostało oskarżonych jak się później okazało niesłusznie, ale potem już nikt na to nie patrzył tylko wszyscy równo lżyli tych księży. Zniszczyli im zycie. Nikogo nie mozna sądzić bez dowodów. Papież potępiał wszelkie akty pedofilii które zostały udowodnione. Nigdy nie znajdował usprawiedliwienia dla tego haniebnego zjawiska. Takie poglądy jak Ojciec Święty czy Ojciec tadeusz Rydzyk powinni mieć wszyscy katolicy. Nie ma miejsca dla katolików kompromisowych jakich by chciały takie media jak "Gazeta Wyborcza".

Cz maja 31, 2012 7:44
:brawo:

Cz maja 31, 2012 7:49
Szymon1893 napisał(a):
Z jednej strony onet jest bardzo antykatolicki, ale nie spodziewałem się że posuna sie aż do tego stopnia żeby przeprowadzać wywiad z człowiekiem, który tak mówi o Bł. Janie Pawle II.

Sam autor antykatolikem nie jest. Niepotrzebnie szufladkujesz.
Szymon1893 napisał(a):
Dalej, Papież miał jasne poglądy. Aborcja, eutanazja, in vitro, antykoncepcja są to świństwa i haniebne rzeczy, które w życiu katolika bez wyjątku nie moga mieć miejsca.
Nie wyróżnił się tu od poprzedników. Za to potrafił wspaniale wykorzystać media do propagowania reprezentowanych przez siebie wartości.
Szymon1893 napisał(a):
Papież dziękował za Radio Maryja i bardzo dobrze, jest to przeciez katolickie medium, jedyne nadające na całą Polskę.

Ale też i na ostatniej audiencji zganił RM! Nie był zachwycony kierunkiem w jakim RM poszło - ale to na inny wątek.
Szymon1893 napisał(a):
Wreszcie, papież zawsze jednoznacznie potępiał pedofilię. Chodziło tylko o to, że wielu księży zostało oskarżonych jak się później okazało niesłusznie, ale potem już nikt na to nie patrzył tylko wszyscy równo lżyli tych księży. Zniszczyli im zycie. Nikogo nie mozna sądzić bez dowodów. Papież potępiał wszelkie akty pedofilii które zostały udowodnione. Nigdy nie znajdował usprawiedliwienia dla tego haniebnego zjawiska.

Problem jest z tym, że nie pozwalał na procesy cywilne, ukrywał pedofilię przez lokalną władzą, wiele tuszował - czego przykładem jest choćby Paetz, a bardzo jaskrawym przykład irlandzki. Przez ta polityke zamiatania i strusia teraz wszystko wybuchło B16 w twarz. Podziwiam Benedykta za to, jak na to wszystko zareagował i jak wszystko załagodził, a przede wszystkim za politykę otwartości - na to JP2 odwagi nie starczyło.

Przypomniałem sobie o dwóch swego czasu kontrowersyjnych wydarzeniach: oddanie pokłonowi buddzie i odsłonięcie przez JP2 pomnika jemu poświęconemu.

Cz maja 31, 2012 8:01
@mkb:
No widzę że popłynęłaś dzisiaj równo. Pojechałaś po wszystkich, jak leci. Po mnie, po Necromancerze, Jajku, Koźle... Kogoś pominęłam?
Jeśli chodzi o to, co ty tam se na mój temat pleciesz, spływa to po mnie jak po kaczce :razz: Rewanżować ci się jakimiś wstawkami na temat twojej mądrości nie będę, bo to niskie.

Odniosę się tylko bardzo ogólnie:
To jest forum dyskusyjne! Tu ludzie rozmawiają i wymieniają się różnymi poglądami. Szanując się przy tym nawzajem i zachowując przy tym jakiś poziom i kultury, i samej dyskusji. Wszystko to najwidoczniej przekracza twoje możliwości. Jesteś żałosna, co regularnie udowadniasz w każdym jednym temacie, w którym namiętnie swoją, marnej jakości, twórczość produkujesz. Mam bardzo poważne wątpliwości, czy przy tym, co swoją postawą reprezentujesz, forum dyskusyjne jest na pewno odpowiednim miejscem dla ciebie... :|

Ostatnio edytowano Cz maja 31, 2012 8:17 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz maja 31, 2012 8:14
Kozioł napisał(a):
Przypomniałem sobie o dwóch swego czasu kontrowersyjnych wydarzeniach: oddanie pokłonowi buddzie i odsłonięcie przez JP2 pomnika jemu poświęconemu.

no i co z tego...jeśli to w ogóle prawda?
gdyby się buddzie nie pokłonił, to jakiś pismak by napisał, ze papież nie ma szacunku dla innych religii, a gdyby tego pomnika nie odsłonił, to inny pismak by napisał, ze nie szanuje ludzkich uczuć
i się nadyma..
z ta cala krytyka chodzi tylko o to, aby znaleźć cokolwiek, jak nie to, to tamto
...wcale nie chodzi o prawdę o człowieku.

Cz maja 31, 2012 8:16
-Vi- napisał(a):
Po mnie, po Necromancerze, Jajku, Koźle... Kogoś pominęłam?

no jeszcze paru naiwnych by się znalazło..ale ogólnie to chyba o "ten klubik" chodzi :-)

-Vi- napisał(a):
Mam bardzo poważne wątpliwości, czy przy tym, co swoją postawą reprezentujesz, forum dyskusyjne jest na pewno odpowiednim miejscem dla ciebie... :|

Wchodzę ci w paradę i tyle..
Według mnie nie jest ono dla ciebie, bo obrażasz uczucia religijne ludzi wierzących,
a oni w/g ciebie maja w pokorze tego słuchać, czy co?
Wychwalasz przymioty Urbana, takiego wroga Kościoła...

Moze inni tolerują takie poniewieranie Kościołem i Bogiem, jakie tu często odchodzi,
ale ja nie mam zamiaru.

Cz maja 31, 2012 8:29

Jako założyciel tematu pragnę zaapelować o katolicką/humanistyczną/ateistyczną/uniwersalną*(niepotrzebne skreślić) kulturę wypowiedzi.

Cz maja 31, 2012 8:33
Ja tam nie rozumiem o co chodzi. Ze świecą szukać ludzi nieskazitelnych i JPII również kryształowy nie był.

Nie powiedziałabym, że był kiepski, bo jednak miał swoje atuty. Mało jest medialnych osobistości, które potrafią bez nieustannych kontrowersji być lubianym przez media. Zresztą nie ma co tu się rozpisywać, bo i tak wiadomo o wszystkich plusach papieża.
Minusy też są niestety. Gdyby BXVI też prowadził taki tryb życia jak poprzednik to również nie miałby czasu zajmować się problemami jakimi zajmuje się obecnie. Coś za coś.
Ale też po papieżu widać charakterystyczny typ osobowości, po którym się można spodziewać, że do pewnych spraw będzie podchodził tak a nie inaczej.

W zasadzie to o wszystkich publicznych osobistościach powinno się mówić w dobrym i złym świetle- dlatego uzasadnione jest dążenie do pełnej lustracji osób publicznych. Uzasadnione jest badanie przeszłości Wałęsy i mówienie o tym. Za granicą też mało kto wie, o jego ciemnej stronie kariery. Kiedyś nauczycielka, czytująca regularnie GW mówiła natchniona jednym z tamtejszych artów, że denerwuje ją kopanie w przeszłości znanych polaków, gównie Wałesy i kilku polityków, że przecie tylko Polacy to tacy malkontenci i narzekają, polecała wtedy zakup gazety w której pisali o tych polskich narzekaczach. Jeżeli GW zmieniła tor i wreszcie popiera lustrację, to się cieszę :D

No i z Wałęsą i JPII obcokrajowcom kojarzy się Polska ;) . To nawet dobrze, że nie z Breivikiem, Fritzlem czy Hitlerem 8)

Cz maja 31, 2012 8:53
Szymon1893 napisał(a):
Ojciec Dyrektor ma poglądy takie jakie pwinien miec każdy katolik i każdy powinien mówić tak jak on.

Obrazek

Cz maja 31, 2012 9:45
mkb napisał(a):
Moze inni tolerują takie poniewieranie Kościołem i Bogiem, jakie tu często odchodzi, ale ja nie mam zamiaru.

Nikt w tym wątku nie poniewiera ani Kościołem, ani Bogiem. Pozowanie na obrońcę wiary nic twój wizerunek nie poprawi.

Cz maja 31, 2012 9:48
Margaretka, a ten rysuneczek to do czego?
chyba do tematu o sodomitach :-D

Koziol, ha ha ha

Cz maja 31, 2012 9:50
mkb napisał(a):
Margaretka, a ten rysuneczek to do czego?
chyba do tematu o sodomitach :-D

Koziol, ha ha ha

Nawet plecak rakietowy z sodomitami ci się kojarzy ...

Cz maja 31, 2012 9:53
no bo dzisiejszej dyskusji o odbycie, to raczej tak.
spójrz na ten rysunek.. :-)

Cz maja 31, 2012 10:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona