Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 17:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
 Wielki konkurs papieski 
Autor Wiadomość

Post Re: Wielki konkurs papieski
Dostałem wczoraj książkę "Jan Paweł II: Będę szedł naprzód" Pawła Zuchniewicza. Dziękuję
IX etap mam juz za sobą. Z jakim skutkiem - się okaże, ale nie denerwuje się, że nie zdążę.
Do encykliki: jestem akurat na bieżąco z sytuacją "ucisku" - jak Izrael w Egipcie - choć w naszym przypadku jestem u siebie; i co mogę powiedzieć - dobra robota, cierpliwość i ufność w Panu każdego dnia przynosi nam radość ze zwycięstw. Zwyciężamy z konkurencją zainstalowaną pod bokiem, nieuczciwie, z patronatu władz gminy.
Wykorzystano pozory demokracji i zmanipulowano radnych - cała nasza rzeczywistość.
Klasówka pomimo trudności z czasem, jest dla mnie odskocznią od codziennych problemów; no i nie ukrywam dopiero ona zmobilizowała mnie do poczytania a zabierałem się do tego od dawna. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zakręconych JPII.

So gru 12, 2009 13:36

Odpowiedzi do VIII etapu:

http://www.papiez.wiara.pl/?grupa=6&art ... 1255151020

So gru 12, 2009 23:51

Wyniki po VII etapie klasówki
http://www.papiez.wiara.pl/?grupa=6&art ... 1255151020

Pn gru 14, 2009 9:57

Muszę Wam powiedzieć, że mam ogromne problemy ze znalezieniem tekstu, który ma być podstawą w aktualnym etapie konkursu. Nie wiem, czy mogę tu napisac tę nazwę... Więc nie napiszę, ale chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was może ma te katechezy w formie elektronicznej? Powiem tak: w ŻADNEJ księgarni ani w ŻADNEJ bibliotece w Łodzi NIE MA w tej chwili i do piątku NIE będzie ANI JEDNEGO egzemplarza! W związku z powyższym chciałbym powiedziec, że jest mi bardzo smutno, nie wiem, czy organizatorzy nie powinni wybierac na przyszlosc tekstów bardziej dostępnych. Chyba, ze organizatorzy chcą dokonac selekcji uczestników i dyskryminowac np. mieszkancow Łodzi, gdzie nie ma tego tekstu. Naprawdę nie można go znalezc!!! To wg mnie skandal. Wiec jeśli mozecie, pomózcie, w końcu nie gramy o milion złotych tylko zgłębiamy dzieła Jana Pawła II, prawda? PROSZĘ!:)

Pn gru 14, 2009 13:36

No całkowicie się zgadzam. Nigdzie nie można znaleźć tych katechez.
Tez uważam, że konkurs powinien służyć zgłębianiu wiedzy. Uważam, że materiały powinny być dostępne w internecie, tak, aby każdy miał do nich dostęp.

Pn gru 14, 2009 15:06

Mam ten sam problem,może organizatorzy zgodzili by się na korzystanie z innych materiałów np:
" Mężczyzną i niewiastą stworzył ich ", a tak to też nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać materiałów podanych jako zalecanych. Pozdrawiam wszystkich poszukujących.

Pn gru 14, 2009 16:46

Popieram przedmówców = przedforumowiczów, na Śląsku też zdiagnozowano wielki problem z dotarciem do potrzebnych na tym etapie katechez, a znajomi księża ich w swoich biblioteczkach nie posiadają :-(
Więc ... nie wiem czy tak sformułowane pytania mają być zachętą do zaopatrywania się JUŻ w "Dzieła Zebrane" - jeśli tak to czasu jest za mało: w księgarniach internetowych czas oczekiwania na wysyłkę wynosi 3-7 dni...więc nie ma szans zdążyć do soboty... Pozdrawiam i czekam na wieści z innych zakątków kraju !

Pn gru 14, 2009 18:29

No to ja nie napisze nic nowego - też nie mam tych katechez :(
A może wniesiemy apel w kierunku Organizatorów żeby nam zrobili prezent i zamieścili te katechezy na portalu wiara.pl

Czy możemy liczyć na taki gest miłosierdzia,
wkońcu wszyscy chcemy zgłębiać naukę Papieża :arrow: takie założenie wynika z regulaminu ....

Kto jest za takim pomysłem i rozwiązaniem ?? ??
I co na ten temat mają do powiedzenia Organizatorzy ??

Pn gru 14, 2009 19:56

A mnie się wydaje,że to Anioł 4 ma rację i że chodzi o ten właśnie dokument.Przynajmniej ja tak wnioskuję, po przeczytaniu .Chyba,że jestem w błędzie.....Pozdrawiam.

Pn gru 14, 2009 20:04

No ja mam "Mężczyzną i niewiastą stworzył ich" wyd. HACHETTE i tam tego nie ma.
Coprawda są katechezy ale tych co potrzeba nie ma, bo porównywałem to ze spisem treści "Dzieł zebranych" (dostępny pod adresem: http://www.dzielazebrane.pl/pdf/tomVI/k ... tresci.pdf) i tam te katechezy są.

Ale tych "Dzieł zebranych" w Bibliotekach Świdnickich nie ma i jak piszą przedmowcy w innych miastach też nie ma, więc nie mam pojęcia gdzie tego szukać.

Pn gru 14, 2009 20:31

Myślę, że to będzie dobre :) http://www.kbroszko.dominikanie.pl/min_t4_3.htm

Pn gru 14, 2009 21:23

musimy próbować z czego się da, najwyżej dostaniemy po 1-nym punkcie. Po 20-stej na forum była
jo_tka, myslałem, że coś podpowie a tu nic ! Może jutro ?

Pn gru 14, 2009 21:28

Drodzy uczestnicy konkursu, Przejrzyjcie dokładnie "Mężczyzną i niewiastą stworzył ich" t4. To dość popularna książka. Trudno uwierzyć, że jest tak duży problem z dotarciem do niej. Postaram się pomóc, ale proszę o odrobinę cierpliwości

[b]Podpisany[/b][url][color=#4000BF][url]https://www.facebook.com/profile.php?id=100003560719792[/url][/color][/url]

Wt gru 15, 2009 0:04

Teraz dopiero zauważyłem, że dobrego linka podała Jadzia. Gratulacje. Więcej nie podpowiem. Życzę owocnej pracy.

[b]Podpisany[/b][url][color=#4000BF][url]https://www.facebook.com/profile.php?id=100003560719792[/url][/color][/url]

Wt gru 15, 2009 0:12

A ja tylko dodam, że wyniki VIII tury będą w środę. Przepraszam za to opóźnienie.

Wt gru 15, 2009 11:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona