Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Idący
|
Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
C2H6O napisał(a): Czy mogłabyś wklejać link do posta, w związku z którym dajesz ostrzeżenie, jeśli łaska? Niestety, wtedy niemal cała informacja składałaby się z linków. Niemal każdy post skarconego był obraźliwy dla wierzących, obrażający Boga, złośliwy albo odnoszący się do rozmówcy, zamiast do tematu. Ostrzeżenie słuszne, ale czy skuteczne? Czy zachęci do konstruktywnej dyskusji? C2H6O napisał(a): Nie znamy wiary gospodarzy, ani ich samych, Forum, przynajmniej z nazwy jest katolickie. A to określa z jaką wiarą są związani. C2H6O napisał(a): pretensje moderacji nie potwierdzają ich małostkowości, której tak tu bronisz.
Podaj przykłady tej małostkowości, którą zarzucasz moderacji. Oskarżenie uważam za całkowicie bezpodstawne. Przeproś za p[omówienie albo udowodnij przytaczając konkretne przejawy. C2H6O napisał(a): Poza tym lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na własnych. Zgoda. Ale aby tak było trzeba zauważać je same i obserwować skutki. Na własnych też trze ba się uczyć. Ale jeszcze lepiej starać się ich unikać, zanim pojawią się konsekwencje. Po prostu stosować się do regulaminu i nie wydrwiwać Boga, wiary, ani rozmówców.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
So sie 03, 2024 6:57 |
|
|
|
|
C2H6O
|
Idący napisał(a): C2H6O napisał(a): Czy mogłabyś wklejać link do posta, w związku z którym dajesz ostrzeżenie, jeśli łaska? Niestety, wtedy niemal cała informacja składałaby się z linków. Niemal każdy post skarconego był obraźliwy dla wierzących, obrażający Boga, złośliwy albo odnoszący się do rozmówcy, zamiast do tematu. Ostrzeżenie słuszne, ale czy skuteczne? Czy zachęci do konstruktywnej dyskusji? C2H6O napisał(a): Nie znamy wiary gospodarzy, ani ich samych, Forum, przynajmniej z nazwy jest katolickie. A to określa z jaką wiarą są związani. C2H6O napisał(a): pretensje moderacji nie potwierdzają ich małostkowości, której tak tu bronisz.
Podaj przykłady tej małostkowości, którą zarzucasz moderacji. Oskarżenie uważam za całkowicie bezpodstawne. Przeproś za p[omówienie albo udowodnij przytaczając konkretne przejawy. C2H6O napisał(a): Poza tym lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na własnych. Zgoda. Ale aby tak było trzeba zauważać je same i obserwować skutki. Na własnych też trze ba się uczyć. Ale jeszcze lepiej starać się ich unikać, zanim pojawią się konsekwencje. Po prostu stosować się do regulaminu i nie wydrwiwać Boga, wiary, ani rozmówców. Ja jestem katolikiem i nikt mnie tu dotąd niczym nie obraził. Wystarczy za najlepszy przykład? Poza tym ta obrończyni gospodarzy ciągle narzeka, że ci nie chcą z nią rozmawiać, więc tą obrazę najwyraźniej sobie wmówiła lub uroiła. Bardziej obraża mnie i moją wiarę to co robią niektórzy duchowni katoliccy ku ogólnej biernej aprobacie lub cichej zgodzie pozostałych, w tym także społecznościowy mediów i portali katolickich. KK to nie tylko msza ale też czasem i hańba, kto wie czy nie coraz częstsza, a przynajmniej częściej ujawniana. Dopóki potępienie tego nie znajdzie właściwego sobie miejsca w życiu codziennym KK, to o obrazie nie ma nawet co mówić. Poza tym george45 przynajmniej robi tu jakiś ruch intelektualny, stara się przedstawić swój punkt widzenia w odróżnieniu od innych pasożytów, którzy logują się tutaj tylko po to, żeby zaprezentować swoje pretensje i władzę. Mierzi mnie taka postawa, co pewnie czasem nie bardzo udaje mi się kryć i przepraszam, że nie potrafię być lepszym aktorem. Ale jeśli Ty chcesz tu ją nadal popierać to skończy się w efekcie tym, że będzie sam tu dyskutował z Mrs_Hadley czyli gadał sam do siebie, bo bramin już o mało co nie zatłukł tego forum i nadal niewiele trzeba, żeby inni zniechęcili się do niego na dobre.
|
So sie 03, 2024 10:15 |
|
|
ga1robe
|
Swołocz napisał(a): Nie ma więcej świadectw przeciw herezji i w ogóle nie chodzi tu o herezję. Jak już Ci mówiłem, te inne świadectwa które uznajesz za odtrutkę na herezję, są po prostu pismami innych autorów, które zawierają wierzenia z danego momentu powstania pisma. Mnie chodzi tutaj tylko o to: Paweł pisząc list do Rzymian uważał, że Jezus został ustanowiony synem Bożym przez powstanie z martwych. Tyle. Inni autorzy Nowego Testamentu mieli odmienne zdanie (patrz: Łukasz, Jan).
To pokazuje, że Biblia nie jest jakimś jednolitym amalgamatem, ale zbiorem różnych stanowisk i poglądów. Zgadzam się z Tobą. Uważam, że masz rację. Ciekawy temat. Najlepiej poruszony w innym gronie ludzi. Chętnie bym poznał zdanie biblisty, itp. Tylko moje pytanie: po co wdajesz się w dyskusję z @Jerzy_67?
|
So paź 05, 2024 8:50 |
|
|
|
|
Pietras19
|
Ja tu nie przychodzze mówić o Bogu źle nie podobają mi się tutejsi użytkownicy. Którzy są jak dyktatktorzy
Nie będę tu więcej pisal
|
Wt lis 19, 2024 3:29 |
|
|
ga1robe
|
Pietras19 napisał(a): Ja tu nie przychodzze mówić o Bogu źle nie podobają mi się tutejsi użytkownicy. Którzy są jak dyktatktorzy
Nie będę tu więcej pisal Nie opłaca się tu już publikować. Brak czynnej moderacji. Słaby zasięg. Forum nie ma przyszłości (może będzie zaorane). Merytorycznie niski poziom treści.
|
Pt lis 29, 2024 16:04 |
|
|
|
|
george45
|
Tobie to tylko kasa w głowie, opłaca - nie opłaca. Ile byś chciał brać za swe publikacje? Tak stwierdziłem po bezmyślnym przeczytaniu Twej wypowiedzi. Jednak po zastanowieniu się zauważyłem, że: Faktem jest, że zasięgiem obejmuje prawdopodobnie tylko naszą ziemię. Patrząc na niezmierzone przestrzenie kosmosu, taki zasięg to nie tylko słaby zasięg, to brak zasięgu. Co do przyszłości forum, to można ją porównać do przyszłość Słońca, wcześniej czy później się wypali. No, a moderacja, masz rację jest do niczego. Jak mogła nie zauważyć tak błyskotliwej wypowiedzi i nie zaoferować jakiejkolwiek gratyfikacji, choćby w formie pochwały. Potraktowany zostałeś jak osoba publikująca merytorycznie niski poziem treści.
|
Pt lis 29, 2024 17:04 |
|
|
ga1robe
|
george45 napisał(a): Tobie to tylko kasa w głowie, opłaca - nie opłaca. Ile byś chciał brać za swe publikacje? Tak stwierdziłem po bezmyślnym przeczytaniu Twej wypowiedzi. Chyba nie do mnie to pytanie, lecz do właściciela portalu. Wiesz kto nim jest? Z czego jest utrzymywany portal?
|
Pt lis 29, 2024 18:24 |
|
|
mareta
|
Szkoda, że nie mamy wyznania na widoku. Moim zdaniem ułatwiłoby to wielce dyskusję.
|
Wt gru 03, 2024 11:12 |
|
|
|